Şimdi Ara

Eşit Ağırlık'tan Dil'e Geçicem Sizce Ne Yapmalıyım?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • lise 2 yi tekrar okumadan da geçebilirsin dile
    3 ten devam edersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: owin

sakın geçme

dil bölümü çok kısıdır ben eski bir dil bölümü öğrencisiydim

keşke seçmeseymişim geçen bir aray ageldik arkadaşlarla

biri fransız dili biri urdu dili 2si italyan dili mezunu

HEPSİ İŞSİZ
    yapıcak bişey yok

anca ingiliz dilleri kpss şu bu aştıktan sonra ingilizceöğretmeni oluyor o da karın ağrısı

keşke bunları lisedeyken görebileydim de seçmeseydim

o biraz şans işi,urdu dili ve fransız dil ile nereye kadar?dil okuyarak tercümanlık,rehberlik gibi gayet iyi meslekler çıkıyor ki isteyene...Başarmak için çabalamassan hiç birşey yapamassın
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLu-Ray

quote:

sakın geçme

dil bölümü çok kısıdır ben eski bir dil bölümü öğrencisiydim

keşke seçmeseymişim geçen bir aray ageldik arkadaşlarla

biri fransız dili biri urdu dili 2si italyan dili mezunu

HEPSİ İŞSİZ
    yapıcak bişey yok

anca ingiliz dilleri kpss şu bu aştıktan sonra ingilizceöğretmeni oluyor o da karın ağrısı

keşke bunları lisedeyken görebileydim de seçmeseydim

o biraz şans işi,urdu dili ve fransız dil ile nereye kadar?dil okuyarak tercümanlık,rehberlik gibi gayet iyi meslekler çıkıyor ki isteyene...Başarmak için çabalamassan hiç birşey yapamassın

Senin bahsettiğin her meslekte geçerli. Ama ülkemizde başarılı olmak için daha çok çabalamak gereken bir dal bu dil.

• diğer bölümleri bitirince mesleğin oluyor
    dil bölümü bitirince sıfatın olmuyor kalanı çabana bağlı

bence seçme
  • quote:

diğer bölümleri bitirince mesleğin oluyor

bence seçme

yahu yapmayın allah aşkına;şu devirde zaten kaç kişi bir dil sınıfında öğrenci?Biz 8 kişiyle başladık 10.sınıfta?8 kişi ders yapıyorduk(!)Bir dil bilen neden sıfatsız olsun?bir dille yetinmiceksin,2. ve 3. dilleride öğrenmek için çabalıyacaksın,bak gör sen o zaman sıfat neymiş,tek dille bile ülkemizde en kötü bir iş bulabilirsin.Bir tm yada fen okuyan kadar meslek seçeneği olmayabilir,ancak kendine görede güzel meslekleri var,eğer bir insan sadece mat. kimya gibi derslerden kaçmak için geldiyse bu onun sorunu,ve şuraya yazıyorum;

"Dil bölümünü kötüleyenlerin %90'ı ya kazara gelmiş ya da çocuğun içindeki matematik,fizik,kimya nefreti yüzünden."

Adam akıllı okuyana herşey var merak etmeyin,Türkiyede iş bulamayabilirsin,en kötü ihtimal bir rehber yada tercümanlık olunabilir.Herkes ingilizce öğretmeni olcak diye bir şartta yok.Lisede ingilizce okuyan bir insan,üniversite'de yine ingilizceye devam ederken 2.bir dile zaman ayırmalı.O arada ne kaptıysa kaptı daha sonra onu geliştirmeye çabalıyacak.Yahu günümüzde 2 dil bilmek ne biliyormusunuz?Bu ortamda böyle bir yetenek?

Lütfen,İnsanların içindeki dil sevgisini çevreniz veya kendiniz üzerindeki kötü etkileri yüzünden onlara karşı kötülemeyin.Herkes dili öğrenicek diye bir şart yok,sen yapamazsın o yapar.Bizim sınıfta'da var yabancı dil ile tek bir alakası olmayan,kendi halinde dolaşan.basic bir konuya bile cevap veremeyen...ancak en iyiside var,hocalardan iyi ingilizcesi olanlarda var,bunları göz ardı etmeyelim...

Neyse,okuyan var okumayan...yeteneği olan var olmayan...sonuçta sana 4 seçenek sunuluyor.. TM,FEN,SÖZEL,DİL...istediğini seç,özgürsün sonuçta.

Hadi selametle

• quote:

Orjinalden alıntı: BLu-Ray

quote:

diğer bölümleri bitirince mesleğin oluyor

bence seçme

yahu yapmayın allah aşkına;şu devirde zaten kaç kişi bir dil sınıfında öğrenci?Biz 8 kişiyle başladık 10.sınıfta?8 kişi ders yapıyorduk(!)Bir dil bilen neden sıfatsız olsun?bir dille yetinmiceksin,2. ve 3. dilleride öğrenmek için çabalıyacaksın,bak gör sen o zaman sıfat neymiş,tek dille bile ülkemizde en kötü bir iş bulabilirsin.Bir tm yada fen okuyan kadar meslek seçeneği olmayabilir,ancak kendine görede güzel meslekleri var,eğer bir insan sadece mat. kimya gibi derslerden kaçmak için geldiyse bu onun sorunu,ve şuraya yazıyorum;

"Dil bölümünü kötüleyenlerin %90'ı ya kazara gelmiş ya da çocuğun içindeki matematik,fizik,kimya nefreti yüzünden."

Adam akıllı okuyana herşey var merak etmeyin,Türkiyede iş bulamayabilirsin,en kötü ihtimal bir rehber yada tercümanlık olunabilir.Herkes ingilizce öğretmeni olcak diye bir şartta yok.Lisede ingilizce okuyan bir insan,üniversite'de yine ingilizceye devam ederken 2.bir dile zaman ayırmalı.O arada ne kaptıysa kaptı daha sonra onu geliştirmeye çabalıyacak.Yahu günümüzde 2 dil bilmek ne biliyormusunuz?Bu ortamda böyle bir yetenek?

Lütfen,İnsanların içindeki dil sevgisini çevreniz veya kendiniz üzerindeki kötü etkileri yüzünden onlara karşı kötülemeyin.Herkes dili öğrenicek diye bir şart yok,sen yapamazsın o yapar.Bizim sınıfta'da var yabancı dil ile tek bir alakası olmayan,kendi halinde dolaşan.basic bir konuya bile cevap veremeyen...ancak en iyiside var,hocalardan iyi ingilizcesi olanlarda var,bunları göz ardı etmeyelim...

Neyse,okuyan var okumayan...yeteneği olan var olmayan...sonuçta sana 4 seçenek sunuluyor.. TM,FEN,SÖZEL,DİL...istediğini seç,özgürsün sonuçta.

Hadi selametle

• sec ki bizim rakiplerimiz azalsın
  • Bütün yorum yapan arkadaşlara teşekkürler, üstte de belirttiğim gibi benim ingilizceye yeteneğim var tahminime göre diğer dillere de biraz ağırlık verirsem istediğim bir iş sahibi olabilirim üniversite'den sonra ama şimdi tek bir sorum kaldı. Ben Lise 2 TM'yi bu sene sonuna kadar okumaya devam edeceğim peki seneye Lise 3 Dil'e gitme imkanım var mı yoksa Lise 2 Dil mi okumam gerek bazı öğretmenlerime sordum birkaçı lise 3ten devam edersin bazıları da lise 2ye baştan gitmen gerek dedi bunun hakkında bir bilginiz var mı??

Bu arada konuya fazla yorum yapamıyorum okulum nedeniyle sakın konuyla ilgilenmediğim sanılmasın kısa bir zamanda olsa girip yaptığınız yorumları okuyorum :) Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: KüçükMucit

Arkadaşlar ben eşit ağırlık lise 2 öğrencisiyim. Geçen sene yabancı dil dersim 5di ve dil bölümüne gitmek istiyordum ama sağolsun okul müdürümüz yeterli çoğunluk olmadığı için dil bölümü açmadı. Sayısal bölüme notlarım yetmiyordu mecburen eşit ağırlığa geçtim bu sene ilk dönem eşit ağırlık okudum ve hala okuyorum notlarım iyi ama istemediğim bir bölümdeyim

Abicim mantıklı düşün nasıl sayısala puanın yetmez. O ne öyle dilekçende sayısal seçmek istiyorum dersen seçersin. Mecburen eşitağırlık fln hikaye. Ha sen yabancı dil için yeterli çoğunluk olmadığı için tmde isen dilekçe verip, başka bir dengi okulda yabancı dil eğitimi alabilirdin diplomanı şu an ki okulundan alırdın. Biraz mantıklı düşünmeye davet ediyorum. Haa artık sayısala mı yabancı dile mi geçersin senin bileceğin iş senin hayatın ama yukarda belirttiğim gibi olmayan uygulamaları lütfen yazmayın.

• quote:

Orjinalden alıntı: döküntü

quote:

Arkadaşlar ben eşit ağırlık lise 2 öğrencisiyim. Geçen sene yabancı dil dersim 5di ve dil bölümüne gitmek istiyordum ama sağolsun okul müdürümüz yeterli çoğunluk olmadığı için dil bölümü açmadı. Sayısal bölüme notlarım yetmiyordu mecburen eşit ağırlığa geçtim bu sene ilk dönem eşit ağırlık okudum ve hala okuyorum notlarım iyi ama istemediğim bir bölümdeyim

Abicim mantıklı düşün nasıl sayısala puanın yetmez. O ne öyle dilekçende sayısal seçmek istiyorum dersen seçersin. Mecburen eşitağırlık fln hikaye. Ha sen yabancı dil için yeterli çoğunluk olmadığı için tmde isen dilekçe verip, başka bir dengi okulda yabancı dil eğitimi alabilirdin diplomanı şu an ki okulundan alırdın. Biraz mantıklı düşünmeye davet ediyorum. Haa artık sayısala mı yabancı dile mi geçersin senin bileceğin iş senin hayatın ama yukarda belirttiğim gibi olmayan uygulamaları lütfen yazmayın.

Notlarım yetmiyordu sayısal bölüme gitmek için bunun neresinde mantık yok??

Herneyse ben okula gidiyorum şimdi akşama bakıcam konuya yine lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y[g]T -- 26 Mart 2009; 7:38:39 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: döküntü

quote:

Notlarım yetmiyordu sayısal bölüme gitmek için bunun neresinde mantık yok??

Herneyse ben okula gidiyorum şimdi akşama bakıcam konuya yine lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin :)

Ne notu sayısala geçmek için, hala saçmaladığının farkında değilsin. Yasal eşitlik var kararı devlet sana bırakmış istersen okul sonuncusu ol, sen ben sayısala geçecem dersen geçersin. Bu iş bu kadar basit

• @döküntü

Arkadaşım bizim lisede öyle bir uygulama vardı geçiceğin bölümle ilgili derslerin ortalaması alınıyordu belirli bir ortalamanın üstü o bölüme geçiyordu umarım anlamışsındır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y[g]T -- 28 Mart 2009; 15:03:42 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.