Şimdi Ara

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.986
Cevap
22
Favori
160.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
206 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    Normalde paylaşmam bu tür şeyler ama sahadaki dehşet tahmin edildiği gibi değil..Bu video bugün ermenistandan karabağa destek amaçlı gönderilen askeri konvoyun bir Siha operasyonu sonrası çekilmiş..Bunların reklamını dahi Azerbaycan yapmıyor..Paylaşanlarda ermeni askerleri..savaşı durdurun diye bas bas bağırıyorlar..internete düşen bu videolarda elden ele geziyor şimdi..


    hem durduk yere saldırıyorlar, yetmiyor sivil yerleşim alanlarına büyük küçük füze,bomba atıyorlar sonra biz karşılık verince ağlıyorlar.


    bunlar ne biçim yaratık.


    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) 




    komple geri çekilsinler olsun bitsin. af edersiniz el şeyiyle gerdeğe girilmez. yunanlılar da bu minvalde hareket ediyor.hep maşa oluyorlar,sonra ölüyorlar.yazıktır yav.





  • -Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Eğer Bakü talep ederse Azerbaycan’a askerlerimizi göndermekte tereddüt etmeyiz.Rusya, Karabağ’daki krizi çözmekte başarısız oldu. Ankara olmadan sorunu çözemezler.Minsk Grubu Dağlık Karabağ sorununu çözülmüş olarak görmek istemiyor ve Ermenistan’ı destekliyor.

  • harita paylaşabilecek biri var mı nereleri almışız bir görelim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alesta1818 kullanıcısına yanıt
    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/2020_Da%C4%9Fl%C4%B1k_Karaba%C4%9F_%C3%A7at%C4%B1%C5%9Fmalar%C4%B1# Buradan takip edebilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alesta1818

    harita paylaşabilecek biri var mı nereleri almışız bir görelim

    Sahadan gelen ve teyit edilmiş resmi olarak kontrol altına alınmış harita ve verdirilen zayiyat tablosu.


    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)








    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    Sahadan gelen ve teyit edilmiş resmi olarak kontrol altına alınmış harita ve verdirilen zayiyat tablosu.











    Alıntıları Göster

    YARS ha küçücük ermenistanda kıtalararası termonükleer füze varmış da haberimiz yokmuş KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) 


    Neyse biraz araştırdım MLRS sistemleri Yaylım Atəşi Reaktiv Sistemi olarak geçiyormuş azerbaycanda bunu demek istediler herhalde. Gerçi kullandıkları resim de MLRS gibi durmuyor ama neyse.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • . korkusu neler yaptırıyor bir kez daha şahit oluyoruz 🤗

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alesta1818 kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir site var hocam resmi bilgilere göre yenileniyor her gün.
    Site:https://haranialdiq.com/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gücün varsa yap ne duruyon

  • muammer816 M kullanıcısına yanıt

    Siyasetçiler birbirine düşürüyor milletleri. Bu coğrafyada açlık, sefalet vs olduğu sürece siyasetçiler din, milliyetçilik gibi şeyleri kullanıp insanları kandırmaya ve kontrol altında tutmaya devam edecek. Yoksa hasta ruhlu insanlar dışında kimsenin savaş istediğini sanmıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt

    Rusya'nın pkksı olan çeçenler mi dağıtacakmış federasyonu. pkk ne kadar etkili ise o kadar etkili olmuşlardır. Bu kadar komik olmayın. KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    hiç kimse için böyle bir ölüm istemezdim.. fakat,


    sıcak çatışma çıktı çıkalı karşı tarafın sosyal medya yorumlarına bakıyorum, bu görüntüler yürek soğutmuyor. bize nefret kusan kadınlar umarım çiftleşecek erkek bulamasın..

  • Ben bir türlü Yunanistan ve Ermenistan denilen iki ülkenin dış politikasına anlam veremiyorum.


    İkisi de ekonomik olarak kötü durumda ülkeler.


    Yunanistan Türkiye ile boy ölçüşemeyeceğini bildiği halde abuk sabuk bir megali idea uğruna hayal aleminde yaşıyor. Yok Marmara ve ege bölgesini alıp, ege denizini yunan denizi yapacakmış ta falan filan.


    Ermenistan desen 2010 dan önce Cumhurbaşkanları Türkiye'ye geldi. Birlikte milli maç izlediler. Dedik bak Karabağ'dan çıkın, sınırlarımız açalım. Ticaret yapalım. Bizim üzerimizden Avrupaya açılıp ticaret yapın. Her şey iyi güzel.


    Sonra ülkesine döndü ve Karabağ'ı biz aldık. Ağrı'yı çocuklarımız alacak diye açıklamalar yaptı. (Ağrı dağı ermeniler için kutsaldır. Erivanda ağrı dağını izlemek için bir seyir terası yapmışlardır. Oradan ağrı dağını izlerler.)


    Aynı Yunanistan gibi onlar da abuk sabuk bir megali idea nın peşine düşüp hayal dünyasında yaşıyorlar.


    Marmara ve egeyi Yunanistan, doğu karadeniz ve doğu anadoluyu da Ermeniler alacak. Yani demek istiyorlar ki biz Sevr'i unutmadık v bir gün mutlaka gerçekleştireceğiz.


    Şimdi gel de ülke topraklarımızda gözü olan bu iki egomanyak devlet ile iyi ilişkiler kur ki kurmaya çalıştık. Çaba sarfettik. Ama bu iki ülke açlıktan ölür. Kafalarına kadar boka batar yine de ideolojilerinden vazgeçmezler.


    Bu sebeple bu iki ülkeye anlayacakları dilden karşılıklar vermek gerekir.


    Sürekli diplomasi diye anıranlara da diyeceğim, diplomasi diplomasiden anlayanlarla yapılır.


    İdeolojik takıntıları olanların anlayacağı dil farklıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 22 Ekim 2020; 15:59:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Rusya'nın pkksı olan çeçenler mi dağıtacakmış federasyonu. pkk ne kadar etkili ise o kadar etkili olmuşlardır. Bu kadar komik olmayın.   

    Hayır siz rus propaganda makinasına maruz kalmışsınız.

    Böyle şeyleri kolay ağza alıp saçmamak gerek rusya ulus devlet değil federasyon.

    Çeçenler vatan savunması yaptılar. Kalan hususlar alıntılarda mevcut okumuşsunuzdur.

  • -Ermenistan Azerbaycan'a yeniden balistik füze ile saldirdi Kabala ve Kurdemir kentlerine yapılan bir füze saldırısı oldu.Ermenistan'nin attığı Balistik füzeler Azerbaycan hava savunma sistemleri tarafından vuruldu.


    -Gubadlı cephesinde işgalci güçler geri püskürtüldü; bir çok nokta Azerbaycan ordusunun eline geçti. Ağdere'de işgalciye ağır kayıplar verdirildi. Üst düzey subayları öldürüldü. Hem kuzey hem güney cephelerinde Azerbaycan ordusu operasyonel üstünlüğe sahip.Azerbaycan Ordusunun Ağdem ve Ağdere bölgesinde ilerleme kaydettiği belirtiliyor.


    -Zengilan'da halen Özelikle güney batı da çatışmalar var.


    -Ermenistan İşgal güçlerinin 161.dağ komando tümeni komutanı Tümgeneral Artuk Sichtikovic Tophukyan: Cephede Startejik olarak iyi durumdayız taktik olarak bir miktar çekildik.


    -Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Nahçıvan bölgesinde uçuş yapmaya çalışan Ermenistan'a ait İHA'ların düşürüldüğünü duyurdu.


    -Azerbaycan ordusu Ermenistan-Karabağ stratejik lojistik hattı Laçin’e doğru ilerliyor. Saha kaynakları Kubadlı’nın da alındığını rapor ediyor.



    -Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcıs Hikmet Haciyev: ABD de yapılacak görüşmelerden bir sonuç beklemiyoruz. 30 yıldır çözülemeyen Karabağ sorununun savaşa dönmesinden Minsk grubu sorunludur.


    -Aliyev: Karabağda Barış Gücünün Konuşlanması Hakkında ancak kendi şartlarımızı sunarız dedi.'Ermenistan ilk etapta 5 bölgeyi sonrada diğer bölgelerden net olarak çekilme takvimi açıklarlarsa savaş durur.Ermenistanın saldırıları neticesinde İkinci ateşkes süreci de başarısız oldu.


    -Sözde Karabağ Cumhuriyeti'nin lideri Arayik Harutyunyan: Cepheden yeni döndüm. Askerlerimizin kararlılığı ve azminin eşi benzeri yok. Halkımız Vatanın güvenliği için kendi hayatlarından geçmiş durumdalar, herkesi silaha sarılmaya davet ediyorum.


    -Kremlin: (Karabağ) Taraflar üzerinde anlaşmaya varılan ateşkese uymuyorlar.


    -Akar: (Hava Savunma Sistemleri) Şu ana kadar Türkiye’nin ihtiyaçlarını uygun bir şekilde karşılayan tek ülke Rusya oldu. S-400 bir tercih değil, zorunluluktu.S-400’ler NATO’nun komuta-kontrol altyapısına entegre edilmeyecek.NATO içerisinde var olan S-300’ler gibi bağımsız (standalone) bir sistem olarak kullanılacak.Teknoloji transferi, ortak üretim ve teslim takvimi garantileri verilirse ABD’den de Patriot alabiliriz.Doğru koşullarda olmak şartıyla SAMP-T ve Patriot da alabiliriz. Eğer bir sistem satıyorsanız sistemi teslim etmek için kimleri ikna etmek gerekiyorsa onları ikna etmek sizin sorumluluğunuz. 'Biz sattık, Kongre onay vermiyor' yaklaşımını kesinlikle kabul etmiyoruz.


    -Ukrayna savunma medyasına göre Bayraktar TB2 İHA'ların 150 km olan menzili yapılan küçük bir modifikasyonla 300 km'ye çıktı.



    Azerbaycan, lisansla yerli olarak üretilen Orbiter 1K'lara "İti Kovan" ismini verdi.

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)



    Sahadan gelen bilgilere gören Azerbaycan ordusu, Laçin Koridoruna 10-11 km kadar yaklaştı.

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)
    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)






  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    Hayır siz rus propaganda makinasına maruz kalmışsınız.

    Böyle şeyleri kolay ağza alıp saçmamak gerek rusya ulus devlet değil federasyon.

    Çeçenler vatan savunması yaptılar. Kalan hususlar alıntılarda mevcut okumuşsunuzdur.



    Alıntıları Göster

    Ya he he Rus propagandası altında kalmışım


    Senin gibi tipler hiç değişmiyor, başka ülkelerinin iç işlerine karışmakta hiçbir sakınca görmezsin ama başkası sana yapınca herkes bize karşı hüüüüüü diye ağlarsın. Bizim için pkk denen örgüt neyse Ruslar için de onlar o. Adamların sözde özgürlük ama gerçekte terör örgütü olan militanlarını doğru buluyorsan dolaylı yoldan pkkyı da destekliyorsun o zaman?


    Gerçi bizim Rus iç işlerine karışmamız imkansız da neyse


    Biz önce üzerimize yapışmış olan şu Arap adetlerinden ve Arapçı zihniyetten kurtulalım. Ondan sonra geliriz Çeçenine falan





  • atade28 A kullanıcısına yanıt

    Yunanistanı İngiltere,Fransa ve Rusya kurdu.Hatta ilk Kralları bile Alman kökenli birisi.


    Ermenistanı ise Rusya kurdu.


    Doğal olarak bu iki ülke bağımsız politika üretemezler.Bunların kuruluş amacı bölgede piyon devletler olmak ve kendilerini kuran devletlere hizmet etmek.


    Şuan Türkiye güçsüz duruma düşse Yunanlılar Batıdan,Ermeniler ise Doğudan Anadoluya girmekten çekinmez.Onlar ve onların arkasındaki güçler hiçbir zaman Sevr anlaşmasını unutmadılar.Sadece bu anlaşmanın ertelendiğini fakat bir gün mutlaka gerçekleşeceğine inanıyorlar.

  • İran'ın bazı yerel medya kanalları Türkiye'yi karabağda yaşananlar ile alakalı ciddi suçlamalar ve bilgi dezenformasyonu yapıyor.


    Bazı siyasiler ise tıpkı k.suriyede Türkiye'nin istediği gibi karabağ sınırında güvenli hat oluşturulmasını talep ediyor.şuan güney karabağdaki tüm iran'a ait sınırlar askerler tarafından kapatıldı,giriş-çıkış yasaklandı.


    Gerekçe olarak şunlar baz alınıyor:


    Türkiye, Suriye'den getirdiği cihatçılarla bölgeyi güvensizleştiriyor

    Türkiye Hazar denizine ulaşarak İran ve Rusya'nın arasına giriyor

    5 km Derinlikte güvenli bölge oluşturulması isteniliyor.

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)




  • 0x1db6418de kullanıcısına yanıt

    Fransa dünya siyasi tarihinin orospusudur. Geçmişte böyle olduğu gibi günümüzde de aynı şey geçerlidir.

  • Bir kere daha yabancıların ne kadar iki yüzlü olduğunu youtube üzerinden şahit olma fırsatım oldu.


    Malum Azerbaycan-Ermenistan savaşı başladıktan sonra yabancı youtube kanallarında durumu çarpıtan çok sayıda Ermeni kökenli insanlar var.Dahası onlara arka çıkan yabancılarda var.Bunlara göre Azerbaycan ve Türkiye Ermenilere yönelik soykırım yapıyorlar ve Dünya buna sessiz kalıyor.Türkiye'nin Ermeni soykırımını tamamlamak için Azerbaycana destek olduğu yalanını söyleyenler de var.Hatta bazıları tamamen uçmuş cephede işidçi teröristlerin Ermenilere karşı savaştığını söyleyenler bile var.


    Ben de doğal olarak bunlara ingilizce cevaplar yazdım.Ancak kısa bir süre sonra yorumlarımın görünüp görünmediğini merak ettim.Başka hesaplardan ilgili videoların yorum kısımlarına bakınca yazmış olduğum hiçbir yorumun gözükmediğini gördüm.Bunun üzerine yorumlarımı yalan söyleyenlere cevap olarak yayınladım.Bir süre bu yorumların o kişilerin yorumları altında gözüktü ancak birkaç dakika sonra onlarda uçuruldu.


    Yani kendimizi savunmamıza bile izin vermiyorlar.Ben de hep ''neden bu youtube videolarının altında hep Türkler aleyhine yorumlar dolu?Neden hiçbir Türk bunlara cevap vermemiş?'' diye sorar dururdum.Nedenini bizzat tecrübe edince öğrendim.Bizim yaptığımız yorumları göstermiyorlar.Siz yayınlandı sanıyorsunuz fakat başka hesaplardan bakınca yorumunuzun yalnızca sizde gözüktüğünü görüyorsunuz.



    Bir kere daha Mehmet Akif Ersoy'un şu mısraları geldi aklıma;

    ''Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar''





  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.