Şimdi Ara

ERKEK HEMŞİRE (HEMŞİR) OLMAK... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
14.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 29 Kasım 2013; 22:35:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizem

quote:

Orijinalden alıntı: kgocmen40

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar hemşirelik bölümünü kazandım. ben endüstri meslek lisesi mezunuyum. il senemde kazandım fakat derslerin zor olmasından korkuyorum.

1-) hemşirelik bölümünde dersler zor mu ?

2-) erkek olmam zorluk çıkarır mı ?

şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkürler...

Dostum resmen aynıyız Bende Endüstri Meslek Bilgisayar mezunuyum ilk senede yerleştim. Ben Üsküdar Üniversitesindeyim. Bence hiç dert etme dersleri sen Endüstri Meslekten 322 Aldıysan dersleri hayli hayli yaparsın.

Arkadaşlar arasından veya eşe dosta Sağlık Memuru olacağını söyle ben öyle yapıyorum.

Bölümle ilgili hiç şüphen olmasın ilk başta zor ama sonra çok kolay oluyormuş. Düşünsene 4 yıl sonra 2,000+ maaşla çalışan veya memur olucaksın

Bak birde resim koyayım merakının gitmesi için şu adamlar gibi olucaz
     ERKEK HEMŞİRE (HEMŞİR) OLMAK...

ortalama maaş 2500 tl imiş :D

inşallah kardeş ikimizede hayırlı olsun :)

Amin cümlemize

Tanıdık nöbetlerle birlikte 3500 alıyor. 3.Yılı meslekte.

okulu bitirip bi an önce mesleğe atılmak lazım gelsin paralar :))

şaka bi yana da tanıdığın hangi şehir ve devlet hastanesi mi ?

İstanbul'da işlek bir devlet hastanesinde

o kadar alması normal o zaman :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

Aslında bende hemşireliği seviyorum ama herkese sen ne okuyosun sorusa hemşire olarak cevap vermek istemiyorum.

başkalarının ne düşündüğünü umursamadığım için sorun yok hocam , sende böyle yapmalısın bence, Türkiye şartlarında en ideal mesleklerden birisi bu :)
  • bence arkadaşlar erkek hemşir ler iyi bayanlara hemşire erkeklere hemşir deniyor yatalak hastalar var arkadaşın dediği gibi biryerden bir yere götürmek gerekiyor bunlar içinde güç gerekiyor bayanlar nasıl yapıcak erkek olursa daha kısa sürede iş olabilir kıl dönmesi,basur,prostat,kemoterapi bir erkeğin yanında çok rahat edebilirsiniz ama bir bayanın yanında utanabilirsiniz mesela bizim patron sırtında kanser tedavisi görüyordu kemoterapi 2 saat boyunca serum veriliyor sadece çamaşırla yatıyorum diyordu erkek hemşire bence iyi
  • quote:

arkadaşlar hemşirelik bölümünü kazandım. ben endüstri meslek lisesi mezunuyum. il senemde kazandım fakat derslerin zor olmasından korkuyorum.

1-) hemşirelik bölümünde dersler zor mu ?

2-) erkek olmam zorluk çıkarır mı ?

şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkürler...

hangi bölümde dersler kolay ki?

ben cevap verim hiç bir bölümde dersler kolay değil
  • Bende hemşirelik istiyorum inşallah Allah'în izniyle bu sene kazanacam.Çalışıyoruz bakalam hayırlsı olsn inşallah
  • O.o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mynameisferit -- 29 Kasım 2013; 22:15:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marlboro34

bence arkadaşlar erkek hemşir ler iyi bayanlara hemşire erkeklere hemşir deniyor yatalak hastalar var arkadaşın dediği gibi biryerden bir yere götürmek gerekiyor bunlar içinde güç gerekiyor bayanlar nasıl yapıcak erkek olursa daha kısa sürede iş olabilir kıl dönmesi,basur,prostat,kemoterapi bir erkeğin yanında çok rahat edebilirsiniz ama bir bayanın yanında utanabilirsiniz mesela bizim patron sırtında kanser tedavisi görüyordu kemoterapi 2 saat boyunca serum veriliyor sadece çamaşırla yatıyorum diyordu erkek hemşire bence iyi

Ben şahsen kadın olanından tercih ederdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kız kardeşinde Hemşire olsa aynı şeyi düşünür müydün?
  • quote:

Dostum resmen aynıyız Bende Endüstri Meslek Bilgisayar mezunuyum ilk senede yerleştim. Ben Üsküdar Üniversitesindeyim. Bence hiç dert etme dersleri sen Endüstri Meslekten 322 Aldıysan dersleri hayli hayli yaparsın.

Arkadaşlar arasından veya eşe dosta Sağlık Memuru olacağını söyle ben öyle yapıyorum.

Bölümle ilgili hiç şüphen olmasın ilk başta zor ama sonra çok kolay oluyormuş. Düşünsene 4 yıl sonra 2,000+ maaşla çalışan veya memur olucaksın

Yahu arkadaş senin gibiler yüzünden millet Erkek Hemşire'ye alışmaz. Sağlık Memeru diye bir bölüm mü kaldı, 2007'de kaldırıldı o bölüm, sen hala nerdesin. Geçenler bir erkek Tibbi Sekreter gördüm, o da sağlık memuruyum dedi. Kimliğine baktım tıbbi sekreter yazıyor, eee burda sağlık memuru demiyor ki dedim, bozuldu.

Eğer gerçek sıfatınızı kullanamayacaksanız seçmeyin bu meslekleri. Hemşire isen hemşire'sin, sekreter isen sekreter'sin arkadaş. Böyle yaparak daha komik duruma düşüyorsunuz. O yalan söylediğin kişiler Gerçek mesleki kimliğini öğrendiğinde suratın renkten renge döner. Neyseniz göğsünüzü kabartarak söyleyin, hemşire ise hemşireyim diyin. Hem millet daha çabuk alışır Erkek Hemşire'ye, hemde siz de sıkıntı yaşamazsınız bu konuda.

Ayrıca bilin diye söylüyorum; HEMŞİRE: (hem-şira) Farsça'da hem "aynı" demek. (hemcins= aynı cins gibi) Şîra, süt demek. Hem-şîre sütkardeş anlamına geliyor yani...
    Osmanlıda uzun süren savaş yıllarında kadınlar cephe gerisinde hastalarla ilgilendiği için askerler, nezaket örneği olarak onlara hemşire (sütkardeş) diye hitap ederlermiş. Bu da kan bağımız olmasa da sen benim kardeşim gibisin demenin nazik şekli.

""yani hemşire kelimesinin dişilikle bir alakası yok. o dönem savaşlarda hep erkekler olduğu için, sağlık işlemlerini mecburen kadınlar yapıyordu, buna hekimlik de dahil. ""

yani milletin o tarih bozması aptal dizelerden öğrendiği gibi hemşire kızkardeş demek değil, Hemşire Sütkardeş demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emree44

quote:

Yahu arkadaş senin gibiler yüzünden millet Erkek Hemşire'ye alışmaz. Sağlık Memeru diye bir bölüm mü kaldı, 2007'de kaldırıldı o bölüm, sen hala nerdesin. Geçenler bir erkek Tibbi Sekreter gördüm, o da sağlık memuruyum dedi. Kimliğine baktım tıbbi sekreter yazıyor, eee burda sağlık memuru demiyor ki dedim, bozuldu.

Eğer gerçek sıfatınızı kullanamayacaksanız seçmeyin bu meslekleri. Hemşire isen hemşire'sin, sekreter isen sekreter'sin arkadaş. Böyle yaparak daha komik duruma düşüyorsunuz. O yalan söylediğin kişiler Gerçek mesleki kimliğini öğrendiğinde suratın renkten renge döner. Neyseniz göğsünüzü kabartarak söyleyin, hemşire ise hemşireyim diyin. Hem millet daha çabuk alışır Erkek Hemşire'ye, hemde siz de sıkıntı yaşamazsınız bu konuda.

Ayrıca bilin diye söylüyorum; HEMŞİRE: (hem-şira) Farsça'da hem "aynı" demek. (hemcins= aynı cins gibi) Şîra, süt demek. Hem-şîre sütkardeş anlamına geliyor yani...
    Osmanlıda uzun süren savaş yıllarında kadınlar cephe gerisinde hastalarla ilgilendiği için askerler, nezaket örneği olarak onlara hemşire (sütkardeş) diye hitap ederlermiş. Bu da kan bağımız olmasa da sen benim kardeşim gibisin demenin nazik şekli.

""yani hemşire kelimesinin dişilikle bir alakası yok. o dönem savaşlarda hep erkekler olduğu için, sağlık işlemlerini mecburen kadınlar yapıyordu, buna hekimlik de dahil. ""

yani milletin o tarih bozması aptal dizelerden öğrendiği gibi hemşire kızkardeş demek değil, Hemşire Sütkardeş demek.

hemsiresin galiba kardesss

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emree44

quote:

Kız kardeşinde Hemşire olsa aynı şeyi düşünür müydün?

Konuyu saptırma!O erkeğin yanında rahat hissediyorsa bende kadının yanında rahat hissediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.Benim birçok arkadaşım dişili erkekli hemşire oldular.

Matematik bölümübü 3.sınıfta bırakıp da hemşireliğe giden arkadaşım var.Erkek arkadaşlarım var bayağı ve çok da mutlu görünüyorlar.

Cinsiyet konusunu takma çünkü erkekler de var hemşirelikte.Bu bir ayıp değil yani.Gayet de hoş oluyor.

Hemşireliği herkes yapamaz.Yani kan , yara felan görebilirsen sorun yok.Dışarıdan görüldüğü gibi yeri gelince doktor seni ameliyata çağıracak ve kan , kesme , biçme göreceksin.

Yara felan dikilmesinden huylanmıyorsan , miden bulanmıyorsa seç.İyi düşün ama.Ortam pek hijenik değil ve yorucu.
  • arkadaslar okula basladım, düşündügüm gibi degil okula cok cabuk alıstım. end meslekte olmanın hicbir dezavantajını görmedim. her şey yolunda. staja baslayacaz. bu arada sınıfta 35 kişiyiz 15 erkek var.

bu arada bana hemşire denmesinden gurur duyuyorum. bölümümü cok seviyorum. 30 tercihimde hemşirelikti bugün yine tercih yapsam 30 terchim yine hemşirelik olur. insallah herkes benm gibi istediği bölümü kazanır.
  • profesyonel sağlık hizmeti veren bir meslek. Erkek dişi ayrımı olur mu hiç ya, bu tip şeyleri kafaya takmayın.
  • Hemşire kız kardeş demek değilmi yabancı diller gibi host hostes olayı da yok kaçarın yok herkes hemşire diyecek

Kötü meslek değil kazandıysan oku bence bunlar hep işin şakası

Edit sütkardeş demek denmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 15 Aralık 2013; 7:56:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marlboro34

bence arkadaşlar erkek hemşir ler iyi bayanlara hemşire erkeklere hemşir deniyor yatalak hastalar var arkadaşın dediği gibi biryerden bir yere götürmek gerekiyor bunlar içinde güç gerekiyor bayanlar nasıl yapıcak erkek olursa daha kısa sürede iş olabilir kıl dönmesi,basur,prostat,kemoterapi bir erkeğin yanında çok rahat edebilirsiniz ama bir bayanın yanında utanabilirsiniz mesela bizim patron sırtında kanser tedavisi görüyordu kemoterapi 2 saat boyunca serum veriliyor sadece çamaşırla yatıyorum diyordu erkek hemşire bence iyi

aynen bazı durumlarda insan çekiniyor bir erkek arıyor.o yüzden lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemşire Farsça kız kardeş demektir. Sonudaki -e Arapça müenneslik ifade eden kapalı te olmadığı için onu atarak hemşir demek olmaz. Erkek hemşire deyince de bu "erkek bacı" gibi bir ifade olduğu için bunu kullanmak da uygun değildir. Bazı kaynaklarda hasta bakıcı bu anlamda karşımıza çıkıyor. Bunun dışında hemşire gibi Osmanlı devrinden mümerriz kelimesi kullanılabilir. Sözlüklerde kadın ve erkek için tıp bacısı / tıp kardeşi sözleri de bulunmaktadır.
  • garanti işiniz falan mı var sanıyorsunuz? kpss denen gerçeği unuttunuz galiba

• Hemşirelik bölümü dersleri nelerdir?
    Hemşirelik okumak zor mu?

www.hemsire.com
    Hemşirelik dersleri nelerdir? Hemşirelik okumak zor mu?
    https://www.hemsire.com/hemsirelik/hemsirelik-bolumu-dersleri-nelerdir-hemsirelik-okumak-zor-mu-h1233.html

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.