100 yılı aşkın süredir Türkiye''ye yatırım yapan, dünyanın lider telekom altyapısı sağlayıcısı Ericsson, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım''ın katılımıyla gerçekleşen törenle İstanbul''da Ericsson AR-GE Merkezi''ni açtı.
Ericsson AR-GE Merkezi''nin resmi açılışı, 10 Nisan 2010, Cumartesi günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Başkanı Tayfun Acarer, devlet erkânı ve sektörün ileri gelenlerinin katılımıyla gerçekleşti. AR-GE Merkezi 2 farklı lokasyonda, 3 farklı ofis alanında, kuruluşunun ilk senesinde 194 AR-GE Mühendisi ile hizmet verecek.
Ericsson, İTÜ Arı2 Teknopark yerleşkesinde %100 iştiraki Bizitek firması ile iş destek sistemleri odağında yeni yazılım araştırma ve geliştirme faaliyetleri üzerinde yoğunlaşırken, yine aynı yerleşkede bulunan ve %50 Ericsson iştiraki ST-Ericsson firması ise mobil platformlar için çip dizaynı üzerinde araştırma, geliştirme faaliyetleri gerçekleştiriyor. Bugün, ST-Ericsson bünyesinde yer alan laboratuarlarda dizayn edilen çipler, dünyanın en büyük 5 cep telefonu üreticisinden 4''ünün mobil platformlarını işlevsel kılıyor.
Ericsson İstanbul, Maslak yerleşkesindeki AR-GE laboratuarlarında, IP ortamında çalışan küçük bir operatörün çekirdek şebeke ihtiyacını karşılayacak ekipman; IPTV ve Mobil TV çalışmalarına ilişkin altyapı ve en yeni IMS çekirdek şebekesi bulunuyor. Laboratuar, Türkiye''deki tüm operatörlerin, akademik birimlerin ve yerel yazılım geliştiricilerin kullanımına açık olan Ericsson''un dünyadaki 3. IMS Merkezi''ni de içeriyor. Uygulama geliştiricilere IMS tabanlı çözümlerini gerçek şebeke üzerinde test etme fırsatı sunan IMS Merkezi, yerel yazılımcıların ihtiyaç duyduğu teknik platformu sunması itibariyle Türkiye''de bir ilk.
Ericsson dünya çapında 25.000 patent ile telekom dünyasının patent rekortmeni konumunda. Mobil iletişimin Türkiye''de başladığı ilk günden beri faaliyet gösteren Ericsson, Türkiye''deki 3G altyapısının da ana tedarikçisi. Dünyadaki mobil aramaların %40''ı kendi şebekeleri üzerinden gerçekleşen Ericsson, 175 ülkede 1000''in üzerinde şebekeye hizmet veriyor. Ericsson, telekom altyapısındaki liderliğinin yanı sıra, dünyanın en büyük 5. yazılım şirketi.
Türkiye''nin ilk %100 yabancı sermayeli şirketi olan Ericsson, Türkiye''de 600''e yakın çalışanıyla Türkiye, Türki Cumhuriyetler, İsrail ve Filistin başta olmak üzere tüm dünyada pek çok projede yer almaktadır. AR-GE faaliyetlerini CEMA ülkelerine destek verecek Mükemmeliyet Merkezi''ni Türkiye''de açarak pekiştiren Ericsson, TÜBİTAK ve İsrail Sanayi-Ticaret Bakanlığı''nın ortaklaşa yürüttüğü EUREKA çağrısı ile Türkiye ve İsrail arasında BT alanında AR-GE işbirliği kurulmuştur. Ericsson, 2007''de başlatılan ''Crea Academy" programı çerçevesinde yüzlerce üniversite öğrencisine kapsamlı bir telekom eğitimi ve burs vermektedir. Telekomünikasyon sektörüne beyin gücü yetiştirmenin önemine inanan Ericsson, 2009 yılında açılışını yapmış olduğu Ericsson Telekomünikasyon Akademisi ile de Türkiye''de bireysel alanda telekom eğitimleri veren ilk firma olma özelliği taşımaktadır.