Şimdi Ara

Eren Derdiyok'tan Açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Galatasaray'ın Kasımpaşa'dan transfer ettiği Türk asıllı İsviçreli golcü Eren Derdiyok "Galatasaray oyuncusu olarak Fenerbahçe karşısında Grasshoppers'ın kazanmasını istiyorum" dedi.
    İsviçre'nin Blick gazetesine konuşan Eren, İsviçre Milli Takımı'ndan arkadaşı Gökhan İnler'in Beşiktaş'a transferi hakkında "Gökhan, seçenekleri değerlendiriyor. Kendisiyle kısa bir görüşmem oldu ama nasıl bir karar vereceğini bilmiyorum. Gökhan İnler'in Beşiktaş'a uygun bir futbolcu olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.
    İsviçre'nin Grasshoppers Kulübünün, 18 Agustos'ta Fenerbahçe ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçı için İstanbul'a gelmekten güvenlik gerekçesiyle çekinmesiyle ilgili de konuşan Eren, "Terreddütlerini anlayabiliyorum ama polis tarafından korunacaklar." ifadelerini kullandı.
    Eren, "Fenerbahçe, eşleşmenin favorisi ve iyi bir takım. Şampiyonlar Ligi elemelerinde Monaco'ya elendikten sonra tüm güçlerini Avrupa Ligi'nde göstermek isteyeceklerdir. Galatasaray oyuncusu olarak Fenerbahçe karşısında Grasshoppers'ın kazanmasını istiyorum. İki takımla da bir bağlantım yok ama İsviçre ekibine elbette daha yakınım." şeklinde görüş belirtti.
    UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Fenerbahçe ile Grasshoppers arasındaki eşleşmenin ilk maçı 18 Agustos'ta İstanbul'da, rövanşı ise 25 Ağustos'ta Zürih'te oynanacak.

Kaynak: NTV spor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yakışır

• Şu vatandaşa birisi söylesin de kendi adına konuşsun, Galatasaray oyuncusu olarak değil. Galatasaray oyuncusu olmak ne zamandan beri bir Türk takımına karşı yabancı takımını desteklemenin gereği oldu ? Bu kişi zaten İsviçre milli takımının oyuncusu. Haliyle Türk takımına karşı İsviçre takımını desteklemesi gayet doğal ama acaba Galatasaray yarın öbür gün Avrupa'ya gidip de İsviçre takımı ile eşleşirse ne yapacak ? O zaman da İsviçre takımını desteklemeye devam edecek sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 15 Ağustos 2016; 19:36:27 >
  • şu olayın haber niteliği taşıyan bir tarafı yok. bir futbolcu türk olsun olmasın, avrupada fenerbahçeyi desteklemek zorunda değil. galatasaray da fenerbahçeyi desteklemek zorunda değil. ligdeki maçlar olaysız geçtiği sürece kimse daha fazlasını yapmak zorunda değil. provoke edilmedikçe sorun yok. istediğini desteklesin.

• Adam İsviçreli, bunda şaşılacak bir durum yok. Belki İsviçre'de gönül verdiği takım Grasshoppers'tır.

Grasshoppers'ın İsviçre takımı olduğunu bilmeyenler, sosyal medyada asmaya kesmeye başlamıştır.

Ayrıca illa İsviçreli olması şart değil. Geçiniz bu vatan, millet, ülke puanı ayaklarını. Bu ülkede 3 büyükler, rakiplerinin Avrupa'da başarılı olmasını istemez. Kimse kendini kandırmasın.

Çünkü her başarı, rakip takım taraftarlarını kızdırmak ve yeri geldiği zaman ezmek için kullanılır. Malesef sporun doğasında bu olmamasına rağmen durum böyle.

Dünyada da bu durum böyle. Siz sanıyor musunuz Real Madrid taraftarlarının Barcelona'nın ŞL maçlarında Barcelona'yı tuttuğunu yada tam tersini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Sheppard

Adam İsviçreli, bunda şaşılacak bir durum yok. Belki İsviçre'de gönül verdiği takım Grasshoppers'tır.

Grasshoppers'ın İsviçre takımı olduğunu bilmeyenler, sosyal medyada asmaya kesmeye başlamıştır.

Ayrıca illa İsviçreli olması şart değil. Geçiniz bu vatan, millet, ülke puanı ayaklarını. Bu ülkede 3 büyükler, rakiplerinin Avrupa'da başarılı olmasını istemez. Kimse kendini kandırmasın.

Çünkü her başarı, rakip takım taraftarlarını kızdırmak ve yeri geldiği zaman ezmek için kullanılır. Malesef sporun doğasında bu olmamasına rağmen durum böyle.

Dünyada da bu durum böyle. Siz sanıyor musunuz Real Madrid taraftarlarının Barcelona'nın ŞL maçlarında Barcelona'yı tuttuğunu yada tam tersini.

Babacım elin İspanyol'u beni ilgilendirmez. Kaldı ki adamların elinden gelse ülkeden ayrılacaklar tabiki desteklemezler.
    Yemişim ülke puanını, umrumda değil. Türk takımı eğer başka bir takım ile maç yapıyorsa her zaman için o Türk takımını desteklerim, kaybettiği zaman üzülürüm. Sonraki dalga geçme olayının bununla alakası yok o zaten rekabetten dolayı olması gereken bir durum. Birisi diyecek benim şöyle kupam var böyle işler yaptım diğeri diyecek ben bunu bunu yaptım. İşi edepsizliğe vurmadan karşı tarafa dokundurmak kadar güzel birşey olabilir mi ?

Olması gerekeni yapmayıp, desteklemeyip anormal olanın normalleştirilmesidir bu.

• En azından içinden geçeni söylemiş, buradakiler de sözde Avrupa'da birbirimizi tutuyoruz diyor ama G4L4T4S4R4Y yazılan günleri unutmadık. Balçova'lının biri bile yazmıştı da 9 atmıştık sonra.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İsviçre'nin Blick gazetesine konuşan, İsviçreli golcü Eren Derdiyok diye yazıyor orada. Üstelik adam Galatasaray forması giyiyor. Bu kadar salak olmak zorunda değilsiniz az biraz beyin fırtınası yapın. Tabi o da varsa
  • Eren Derdiyok'un bu açıklamasını İsviçre vatandaşı olarak algılayanlar,yıllar önce bu adamı siyasi görüşü nedeniyle almadığımızı belirteyim

Biraz araştırırsanız bulursunuz,adam Türk değilim demek istiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: exclusive

İsviçre'nin Blick gazetesine konuşan, İsviçreli golcü Eren Derdiyok diye yazıyor orada. Üstelik adam Galatasaray forması giyiyor. Bu kadar salak olmak zorunda değilsiniz az biraz beyin fırtınası yapın. Tabi o da varsa

"Galatasaray oyuncusu olarak Fenerbahçe karşısında Grasshoppers'ın kazanmasını istiyorum" Hmm peki, elin ecnebisine karşı kendi ülkemin takımını değil desteklemek karşı takımı desteklemek mübah olsun ama biz Galatasaray oyuncusu olarak yani bir Türk takımının oyuncusu olarak başka bir Türk takımının dışarıda başarısız olmasını istemesini eleştirdiğimizde salak olalım.

Bir Arap atasözü vardır "çivi bile çakılmaz" diye, birebir örneğini görüyoruz. Ha bu arada hatırlatmak fayda var. Bu futbolcu arkadaşın bazı siyasi demeçlerini de unutmadık önceden. O siyasi demeçler de sağ sol değil ülkenin bütünlüğüne tehdit olanlar tarafındaydı. O yüzden yine hatırlatmakta fayda var, "çivi bile çakılmaz".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 15 Ağustos 2016; 20:54:42 >

• Adam İsviçreli beyler ne bekliyordunuz
  • Bence böyle bir açıklama yapmasaydı daha iyi olurdu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de grasshoppers ı destekliyorum

• Ne tesadüf bende grasshopersı destekliyorum hem de fenerliyim.

• Klavyeyi yiyorum eren yüzünden
  • Anormal bir durum göremedim. Ben tüm takımların Avrupa'da başarılı olmasını ve birçok kişininde desteklediğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Festen -- 15 Ağustos 2016; 21:57:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

İsviçre'nin Blick gazetesine konuşan, İsviçreli golcü Eren Derdiyok diye yazıyor orada. Üstelik adam Galatasaray forması giyiyor. Bu kadar salak olmak zorunda değilsiniz az biraz beyin fırtınası yapın. Tabi o da varsa

"Galatasaray oyuncusu olarak Fenerbahçe karşısında Grasshoppers'ın kazanmasını istiyorum" Hmm peki, elin ecnebisine karşı kendi ülkemin takımını değil desteklemek karşı takımı desteklemek mübah olsun ama biz Galatasaray oyuncusu olarak yani bir Türk takımının oyuncusu olarak başka bir Türk takımının dışarıda başarısız olmasını istemesini eleştirdiğimizde salak olalım.

Bir Arap atasözü vardır "çivi bile çakılmaz" diye, birebir örneğini görüyoruz. Ha bu arada hatırlatmak fayda var. Bu futbolcu arkadaşın bazı siyasi demeçlerini de unutmadık önceden. O siyasi demeçler de sağ sol değil ülkenin bütünlüğüne tehdit olanlar tarafındaydı. O yüzden yine hatırlatmakta fayda var, "çivi bile çakılmaz".

Sen taraftar ve camia olarak yıllardır Galatasaray'ın rakiplerini desteklerken bir şey yok, ben destekleyince mi sorun oluyor? Bırakın bu vatan millet sakarya muhabbetini. Sanki savaşa gidiyoruz anasını satiim. Futbol bir spor olmanın yanında aynı zamanda eğlencedir. Ben Avrupa maçında seni tutayım, ondan sonra lige gelince sana küfür edeyim yok ya! samimiyetten yoksun yalandan destekliyorum diyeceğime açık açık söylerim buna kimse karışamaz.

Üstelik bu adam İsviçreli. Ne diyecekti kendi ülke vatandaşlarına? ben Fb yi destekliyorum mu? sonra ne olacaktı? Hem ülkesinden hem de kulübünden tepki görecekti. İşte bu yüzden salak olmayın diyorum. Az bir şey kafası çalışan bir insan bunu durduk yere söylemediğini, basit sıradan bir cevap olduğunu anlar zaten.

Fb hazırlık maçında kaybetse dahi bundan çoğu Gsli zevk alır. Aynı şekilde Fbliler içinde geçerli. Futbolcu da gider istediğini söyler. Siyasi görüşmüş falan geçin bu işleri. hatta bunu konuşacak en son takımın taraftarı sizsiniz. Futbolcunuz, ırkçılık yapar, boğaz keser, evinden aldırıp her türlü naneyi yer sonra gelip milletten hesap sorarsınız. Hadi oradan!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclusive -- 15 Ağustos 2016; 22:58:22 >

• quote:

quote:

quote:

Sen taraftar ve camia olarak yıllardır Galatasaray'ın rakiplerini desteklerken bir şey yok, ben destekleyince mi sorun oluyor? Bırakın bu vatan millet sakarya muhabbetini. Sanki savaşa gidiyoruz anasını satiim. Futbol bir spor olmanın yanında aynı zamanda eğlencedir. Ben Avrupa maçında seni tutayım, ondan sonra lige gelince sana küfür edeyim yok ya! samimiyetten yoksun yalandan destekliyorum diyeceğime açık açık söylerim buna kimse karışamaz.

Üstelik bu adam İsviçreli. Ne diyecekti kendi ülke vatandaşlarına? ben Fb yi destekliyorum mu? sonra ne olacaktı? Hem ülkesinden hem de kulübünden tepki görecekti. İşte bu yüzden salak olmayın diyorum. Az bir şey kafası çalışan bir insan bunu durduk yere söylemediğini, basit sıradan bir cevap olduğunu anlar zaten.

Fb hazırlık maçında kaybetse dahi bundan çoğu Gsli zevk alır. Aynı şekilde Fbliler içinde geçerli. Futbolcu da gider istediğini söyler. Siyasi görüşmüş falan geçin bu işleri. hatta bunu konuşacak en son takımın taraftarı sizsiniz. Futbolcunuz, ırkçılık yapar, boğaz keser, evinden aldırıp her türlü naneyi yer sonra gelip milletten hesap sorarsınız. Hadi oradan!

İşte aramızdaki fark bu, sen fanatiksin ben değilim. Türk takımının başarısı benim için herşeyden önce gelir, ister Fener ister başka bir takım olsun. Gs, Uefa'yı aldığında deli gibi sevinmiştim yine olsun yine sevinirim. Normal olan da bu. Eğer buna hayır diyebiliyorsan o halde hiçbir milli takım maçını desteklememen gerekiyor zira orada da başka takımdan futbolcular var.
    Ayrıca bak defalarca kez tekrar ettim yine ediyorum, adam kendini İsviçreli olarak görebilir zerre umrumda değil isterse Hotantolu olarak görsün kendini. Bir Türk takımı olan Galatasaray'ın adını kullanarak başka bir Türk takımının başarısızlığını isteyemez. Aynısını bizim takımdan biri yapsa ona da aynı şeyi söylerim. Yemişim Galatasaray'ı Fenerbahçe'yi orada bir Türk takımı oynuyor.
    Yine ayrıca ırkçılık yapmak evinden aldırmak vs. bunların yeri ayrıdır devletin bekasına tehdit içeren bir silahlı gücün temsilcisi konumundaki adamları ve bunların görüşünü destekliyorum diyorsa bu herife normal gözle bakılamaz.

Bu kadar dar kafalı olmayı bırakın artık. Bazı şeyler takımdan daha önemlidir. Buna taraftarlık falan da denmez nefret denir. Herkes için, her takım taraftarı için geçerlidir bu. Dışarıda Türk takımını desteklemeyip ecnebi takımını desteklemenin mantığı nedir yahu ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

İşte aramızdaki fark bu, sen fanatiksin ben değilim. Türk takımının başarısı benim için herşeyden önce gelir, ister Fener ister başka bir takım olsun. Gs, Uefa'yı aldığında deli gibi sevinmiştim yine olsun yine sevinirim. Normal olan da bu. Eğer buna hayır diyebiliyorsan o halde hiçbir milli takım maçını desteklememen gerekiyor zira orada da başka takımdan futbolcular var.
    Ayrıca bak defalarca kez tekrar ettim yine ediyorum, adam kendini İsviçreli olarak görebilir zerre umrumda değil isterse Hotantolu olarak görsün kendini. Bir Türk takımı olan Galatasaray'ın adını kullanarak başka bir Türk takımının başarısızlığını isteyemez. Aynısını bizim takımdan biri yapsa ona da aynı şeyi söylerim. Yemişim Galatasaray'ı Fenerbahçe'yi orada bir Türk takımı oynuyor.
    Yine ayrıca ırkçılık yapmak evinden aldırmak vs. bunların yeri ayrıdır devletin bekasına tehdit içeren bir silahlı gücün temsilcisi konumundaki adamları ve bunların görüşünü destekliyorum diyorsa bu herife normal gözle bakılamaz.

Bu kadar dar kafalı olmayı bırakın artık. Bazı şeyler takımdan daha önemlidir. Buna taraftarlık falan da denmez nefret denir. Herkes için, her takım taraftarı için geçerlidir bu. Dışarıda Türk takımını desteklemeyip ecnebi takımını desteklemenin mantığı nedir yahu ?

Dünya'nın neresinde rakip takım taraftarı kendi ülkesinin takımını Avrupa'da desteklemiş söylesene bana? Bu saçma düşünce bir tek bizim ülkemizde var herhalde. Barcelona taraftarı Real Madrid Galatasaray maçında Real gol atınca evinde sevinçten zıplıyor mudur sence? Bir PSG taraftarı Monaco Fbyi eledi diye sevinmiş midir? Fanatik değilim diyorsun fakat futbolu da pek yakından takip etmiyorsun sanırım. Yahu Juventusu yenip Şampiyonlar ligi dışına attığımız zaman İtalyan kanalında kafasına Fes takıp Türk bayrağı sallayan spor yorumcusu vardı. Herkes birbiriyle dalga geçiyor eğleniyor, futbol budur zaten.

Vatanım, milletim, bayrağım falan ne yapıyorsun arkadaş? Gurur duymak falan bu kadar abartmayın. Milli maçımız olur o zaman tek yürek hep beraber kol kola seviniriz orası ayrı. Sen Avrupa'da başarılı olacaksın, futbolcuların değerlenecek, kasana para girecek, maddi manevi güçlenip adından söz ettireceksin ve biz Türk halkı olarak sizinle gurur duyup alkışlayacağız. Cidden bana bunlar çok komik geliyor. Rakibimin güçlenmesini neden isteyeyim? Sonra iş yerinde, aile ortamında laf sokmalar, tahrik etmeler, dalga geçmeler v.s bunları kimse yaşamak istemez.

Ben 4 sene üst üste şampiyon olduğumuz ve Uefa kupası, Süper kupa ardından şampiyonlar liginde çeyrek final oynanan süreci başından sonuna kadar yaşamış, hatta bir çoğunu tribünlerden takip etmiş biri olarak yaşadıklarımdan sonra zaten film benim için çoktan koptu. Her hafta başka ülkenin takımını destekleyen, her gol yediğimizde silah atıp sokaklarla kornalara basan insanlar gördüm. Sen gurur duymuşsun, başkanın çıkıp tesadüf deyip ciddiye almadı mesela hatırlıyor musun? Senin ne demek istediğini neler hissettiğini iyi biliyorum fakat beni bu konuda bu yaştan sonra kimse ikna edemez kusura bakma. Her başarımıza gölge düşürmeye çalışıp çamur atan bir insanın başkanlık yapığı takımı ben ciddiye almıyorum. O yüzden futbolcularda bu psikoloji ile davranıyor. Size gelen futbolcularında açıklamalarını biliyoruz hepsini tek tek yazmiyim buraya konu daha fazla uzamasın.

Eren'in siyasi görüşü hakkında emin olmadan da atıp tutmayın. İşte böyle aptalca iftiralar ve söylemler yüzünden bu takımlar birbirine düşman. Öyle bir durum olsa Hükümetin desteklediği Kasımpaşa takımına adımını atabilir miydi? Hemen bileti kesilip, bu ülkede herhangi bir takımda oynamasına da engel olurlardı. Bu işler öyle kolay işler değil. Çamur at izi kalsın ile bugüne kadar kimse bir yere gelememiş bu saatten sonra da gelmez. Herkes kendi işine baksın

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dünya'nın neresinde rakip takım taraftarı kendi ülkesinin takımını Avrupa'da desteklemiş söylesene bana? Bu saçma düşünce bir tek bizim ülkemizde var herhalde. Barcelona taraftarı Real Madrid Galatasaray maçında Real gol atınca evinde sevinçten zıplıyor mudur sence? Bir PSG taraftarı Monaco Fbyi eledi diye sevinmiş midir? Fanatik değilim diyorsun fakat futbolu da pek yakından takip etmiyorsun sanırım. Yahu Juventusu yenip Şampiyonlar ligi dışına attığımız zaman İtalyan kanalında kafasına Fes takıp Türk bayrağı sallayan spor yorumcusu vardı. Herkes birbiriyle dalga geçiyor eğleniyor, futbol budur zaten.

Vatanım, milletim, bayrağım falan ne yapıyorsun arkadaş? Gurur duymak falan bu kadar abartmayın. Milli maçımız olur o zaman tek yürek hep beraber kol kola seviniriz orası ayrı. Sen Avrupa'da başarılı olacaksın, futbolcuların değerlenecek, kasana para girecek, maddi manevi güçlenip adından söz ettireceksin ve biz Türk halkı olarak sizinle gurur duyup alkışlayacağız. Cidden bana bunlar çok komik geliyor. Rakibimin güçlenmesini neden isteyeyim? Sonra iş yerinde, aile ortamında laf sokmalar, tahrik etmeler, dalga geçmeler v.s bunları kimse yaşamak istemez.

Ben 4 sene üst üste şampiyon olduğumuz ve Uefa kupası, Süper kupa ardından şampiyonlar liginde çeyrek final oynanan süreci başından sonuna kadar yaşamış, hatta bir çoğunu tribünlerden takip etmiş biri olarak yaşadıklarımdan sonra zaten film benim için çoktan koptu. Her hafta başka ülkenin takımını destekleyen, her gol yediğimizde silah atıp sokaklarla kornalara basan insanlar gördüm. Sen gurur duymuşsun, başkanın çıkıp tesadüf deyip ciddiye almadı mesela hatırlıyor musun? Senin ne demek istediğini neler hissettiğini iyi biliyorum fakat beni bu konuda bu yaştan sonra kimse ikna edemez kusura bakma. Her başarımıza gölge düşürmeye çalışıp çamur atan bir insanın başkanlık yapığı takımı ben ciddiye almıyorum. O yüzden futbolcularda bu psikoloji ile davranıyor. Size gelen futbolcularında açıklamalarını biliyoruz hepsini tek tek yazmiyim buraya konu daha fazla uzamasın.

Eren'in siyasi görüşü hakkında emin olmadan da atıp tutmayın. İşte böyle aptalca iftiralar ve söylemler yüzünden bu takımlar birbirine düşman. Öyle bir durum olsa Hükümetin desteklediği Kasımpaşa takımına adımını atabilir miydi? Hemen bileti kesilip, bu ülkede herhangi bir takımda oynamasına da engel olurlardı. Bu işler öyle kolay işler değil. Çamur at izi kalsın ile bugüne kadar kimse bir yere gelememiş bu saatten sonra da gelmez. Herkes kendi işine baksın

Arkadaşım o senin çevrenle alakalı birşey. Benim çevremde ne öyle olaylar olur ne o tip insanlarla muhatap olurum. Benim neredeyse bütün ailem liselidir yani Galatasaray Lisesi mezunu ve bazıları da oradan farklı bir yere geçmiştir. Keza babam rahmetli, Metin Oktay'ın takım arkadaşıydı. Defalarca kez Florya'ya gittim, Hagi ile oturup çay içmişliğimiz o kadroyu yakından tanımışlığım var bırak tribünden izlemeyi ve buna rağmen Fenerbahçe'de sözleşmeye imza atamadan sakatlansam da oynama şerefine nail oldum. Yani kısacası bana bunları anlatma.

Bak ben yukarıda ne demişim ? Edepsizliğe ve terbiyesizliğe vurulmadığı sürece karşı tarafı kızdırmak, alaya almak bu işin en zevkli ve doğal kısmıdır. Ve yine demişim ki Barcelona örneğini boşa verme çünkü adamların elinden gelse ülkeden ayrılacaklar ve yine demişim ki onlar beni ilgilendirmiyor beni Türk takımları ve Türkiye ilgilendiriyor. Ve senin aksine ben her zaman için takımlarımızın güçlenmesini ve rekabetin artması taraftarıyım. Tabiki ligde Galatasaray'ın başarısız olmasını Fener'in başarılı olmasını isterim ama rezil olmasını falan istemem, herkes güçlensin daha iyi rekabet olsun ve Avrupa'da başarılı olalım. Eğer bunu kaldıramıyorsan problem sendedir.

Ayrıca öyle şunu yaptırmazlardı bunu yaptırmazlardı demekle olmuyor bu işler. Bu ülkede Amedspor denen içinde devlet millet düşmanı adamların olduğu prof. futbol takımı mevcut ve bizim katkı sağladığımız havuzdan para alıyorlar. Haliyle öyle tipte birinin buralarda oynaması pek şaşırtmıyor beni.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.