Şimdi Ara

Erasmusa gidip geldim kendimden nefret ediyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Sahibkıran

Yazdığın iletiyi okumamıştım bile, sana bir gönderme yaptığımı düşündün sanırım. Öyle bir maksadım yok. Kendi hislerimi ve fikirlerimi yazdım.

Alıntıları Göster
    Evet bir an öyle düşündüm. Öte yandan tarihi anlatan videolar bile izlenecekse tıpkı kitaplardaki gibi objektif olanı ayıklamak gereklidir. Zaten iş burada başlıyor. Bu yüzden tarih bir bilim dalı oluyor.
  • Romada hic savas yapmadan kirmadan dokmeden topraklarini genisleten bir Imparatorluktu zaten. Barbarlik kan dokmeyle olculse bugunun en barbarlari Amerika Çin ve Sovyetlerin gelmis gecmis en barbar devletler olmasi gerekirdi. Tarihte onlar kadar insanin olumune sebep olan hicbir devlet yoktur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Romada hic savas yapmadan kirmadan dokmeden topraklarini genisleten bir Imparatorluktu zaten. Barbarlik kan dokmeyle olculse bugunun en barbarlari Amerika Çin ve Sovyetlerin gelmis gecmis en barbar devletler olmasi gerekirdi. Tarihte onlar kadar insanin olumune sebep olan hicbir devlet yoktur.
    Amerika ve Sovyetler bir şey değil ki. Çin dersin anlarımda Amerika ve Sovyetlerin tarihi ne kadar zamana dayanıyor ?
    Çin daha kadimdir. Öte yandan neye göre hesap yaptın bilmiyorum. Fakat şöyle bir durum var :

1500 yıllık bir tarih ile 300 yıllık bir tarihi ele alalım. 1500 yıl önce akınlar yapmış bir İmparatorluğun yaptığı katliam ile 300 yıl öncekinin yaptığı arasındaki kıyaslamayı nüfusa göre nitelendirirsin. Dünya nüfusunun 500 milyon olduğu bir dünyada 100 bin kişiyi katletmek mi ? 5 milyar olduğu bir dünyada 200 bin kişiyi katletmek mi ? daha çok gözünü korkutur. Ki Türklerin yaptığı akınların haddi hesabı yok. Tarihi genel olarak ele almak derken bundan bahsediyorum. Amerika'da ki güç bugün belki Türklerin elinde olsa 1 kıtayı düz ederler. Gerçeği kabullenmeyi bir kenara bırakmadan bugün ki halimizin tarih sahnesindeki yerini görelim. Geçmiş ile alakamız yok.

• Amerika ve Sovyetlerin yaptigi katliamlari eski medeniyetler 1000 yillik tarihinde yapmamistir. O zamanlar insan sayisida bugunku kadar cok degildi. 2 . Dunya savasinda 55 Milyon insan öldü. Stalin 20 Milyon insani katletti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.