Şimdi Ara

Erasmus ile Litvanya (Güncel-07.01.2017 - Prag, Viyana) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
52
Favori
9.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şundan içtiniz mi? Soda diye 2 şişe aldım karbonatlı çıktı, ilkini zorla içtim, ikincide alıştım.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Erasmus ile Litvanya (Güncel-07.01.2017 - Prag, Viyana)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crashday

Şundan içtiniz mi? Soda diye 2 şişe aldım karbonatlı çıktı, ilkini zorla içtim, ikincide alıştım.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Bu çok iğrençtir ya :) Bu Avrupa'da klasik olan gazlı sudan çok tuzlu su

• @the_executioner_ Gittiğimde ortalama bir İngilizcem vardı. Oyunlar, dizilerle vs. geliştirdiğim kadar. Ancak kaldığım 5 ay zarfında fazlasıyla geliştirdiğimi düşünüyorum. Artık kusursuz bir İngilizcem var diyemem ancak yeterince iyi olduğu fikrindeyim. Dersler içinse şöyle bir durum var. Gündelik İngilizceyi ister istemez arkadaşlarınızla sohbet ederek geliştiriyorsunuz ancak derslerde hele ki mühendislik olduğu için teknik terimler haliyle fazla. Bunları da hocamızın verdiği çeşitli kitaplar biraz da internet yardımıyla öğrenmek mümkün. Zaten benim gittiğim okulda hocaların büyük bölümü Erasmus öğrencisi olduğumuz için fazla yüklenmediler. Ben bütün dersleri verip geldim. Konunun başında da belirttiğim gibi bir hocamız İngilizce'yi konuşurken Google Translate'den yardım alıyordu sürekli.

@Apple Incorporated Karı kız yok hocam. Erkek erkeğe ürüyorlar Kızlarının güzel olduğunundan söz etmiştim zaten konu içerisinde.

@barabarabarbara Hocam ben kalabalık şehirleri sevmeyen biri olarak Vilnius'u gayet beğendim. Kaldığım 5 ay zarfında gayet rahattım. Ulaşım vs. gayet rahat. Şehirde de fazlasıyla yeşil alan mevcut. Her hafta sonu farklı etkinlikler oluyor. Bunlar güzel tarafları. Kışları fazla soğuk, biz gitmeden önce -20 dereceleri gördüklerini söyleyenler vardı. Onun haricinde yazın dahi aşırı yağmurlu günler görebiliyorsunuz. Bahar biraz geç geliyor oralara Ancak uzun süreli bir yaşam için bir şey diyemem. Ben başka ülkede uzun süre yaşayamam diye düşünüyorum. Ancak bu kişiden kişiye değişir tabii.

@crashday Hocam sormayın. İlk gittiğimiz gün susuzluktan ölüyoruz, markete girip normal su sanarak bunun küçüklerinden aldık. Üzerinde İngilizce falan da yazmıyor ki. İçince fark ettik. Ara sıra iyi gidiyor ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaCenta -- 13 Ağustos 2016; 14:34:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphaCenta

@the_executioner_ Gittiğimde ortalama bir İngilizcem vardı. Oyunlar, dizilerle vs. geliştirdiğim kadar. Ancak kaldığım 5 ay zarfında fazlasıyla geliştirdiğimi düşünüyorum. Artık kusursuz bir İngilizcem var diyemem ancak yeterince iyi olduğu fikrindeyim. Dersler içinse şöyle bir durum var. Gündelik İngilizceyi ister istemez arkadaşlarınızla sohbet ederek geliştiriyorsunuz ancak derslerde hele ki mühendislik olduğu için teknik terimler haliyle fazla. Bunları da hocamızın verdiği çeşitli kitaplar biraz da internet yardımıyla öğrenmek mümkün. Zaten benim gittiğim okulda hocaların büyük bölümü Erasmus öğrencisi olduğumuz için fazla yüklenmediler. Ben bütün dersleri verip geldim. Konunun başında da belirttiğim gibi bir hocamız İngilizce'yi konuşurken Google Translate'den yardım alıyordu sürekli.

@Apple Incorporated Karı kız yok hocam. Erkek erkeğe ürüyorlar Kızlarının güzel olduğunundan söz etmiştim zaten konu içerisinde.

@barabarabarbara Hocam ben kalabalık şehirleri sevmeyen biri olarak Vilnius'u gayet beğendim. Kaldığım 5 ay zarfında gayet rahattım. Ulaşım vs. gayet rahat. Şehirde de fazlasıyla yeşil alan mevcut. Her hafta sonu farklı etkinlikler oluyor. Bunlar güzel tarafları. Kışları fazla soğuk, biz gitmeden önce -20 dereceleri gördüklerini söyleyenler vardı. Onun haricinde yazın dahi aşırı yağmurlu günler görebiliyorsunuz. Bahar biraz geç geliyor oralara Ancak uzun süreli bir yaşam için bir şey diyemem. Ben başka ülkede uzun süre yaşayamam diye düşünüyorum. Ancak bu kişiden kişiye değişir tabii.

@crashday Hocam sormayın. İlk gittiğimiz gün susuzluktan ölüyoruz, markete girip normal su sanarak bunun küçüklerinden aldık. Üzerinde İngilizce falan da yazmıyor ki. İçince fark ettik. Ara sıra iyi gidiyor ama

Saolun hocam benim bolumde hukuk erasmusla dersleri rahat gecermiyim diye dusunuyorum

• Dediğim gibi benim gittiğimde okulda bu şekildeydi ancak Portekiz'e giden bir arkadaşım da hiçbir dersini veremeden geldi. Gittiğiniz okula bağlı dersleri geçmeniz. O yüzden kesin bir şey söyleyip de sizi de yanlış bilgilendirmek istemem.
  • AlphaCenta kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam saolun yardiminiz icin

• hiç mi kız yok be ustam
  • Elbette var hocam. Oldukça da güzeller. Ancak ne yapmamı bekliyorsunuz, tanıştığım kızların fotoğraflarını mı koyayım buraya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaCenta -- 13 Ağustos 2016; 19:00:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlphaCenta

Elbette var hocam. Oldukça da güzeller. Ancak ne yapmamı bekliyorsunuz, tanıştığım kızların fotoğraflarını mı koyayım buraya?

gönlümü hoş etsen yeter
  • Konu güncellenmiştir - 14.08.2016
  • 1 ay sonra vizede falan aksilik çıkmazsa eğer orada olacağız. bir kaç sorum daha olacaktı.

yurtda double ve triple odalar varmış. bazıları mutfak banyo tuvalet bütün katla ortakmış. bazılarında ise odanın içindeymiş sanırım. siz hangisinde kaldınız. dormitory form u doldurduk gönderdik 2-3 ay önce acaba hangi odaya vermişlerdir bizi bir bilgimiz yok. goda hanıma da mesaj attık 2 kişilik odada mutfak tuvalet banyonun içinde olanlarda kalmak istiyoruz diye. siz hangisinde kaldınız. yurt ortamı falan nasıl. yurt ile ilgili biraz açıklama yaparmısınız.
  • resulkk1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam Erasmus öğrencilerini genellikle mutfak, tuvalet, banyosu olan odalara veriyorlar. İki oda ortak kullanıyorsunuz. Bu odalardan birisi 2 kişilik diğeri 3 kişilik oluyor. Ben 3 kişilik odada kaldım, yan tarafımızdaki 2 kişilik oda ile ortaktı mutfak, banyo ve tuvaletimiz. 217 numaralı odaya verirlerse duvarda imzamı görürsünüz Yurt karışık. Dediginiz gibi odaların büyük bolumu koridor sonundaki ortak banyoyu falan kullanıyor. Bu yüzden koridorda yürürken bornozlu kızlara denk gelebilirsiniz. Yurtta öğrenciler haricinde büyük yaşta kişiler de kalıyor. Ama çoğunluğu öğrenci. Okulun kendi öğrencileri yani erasmus olmayanlar, erasmus öğrencileriyle pek samimi olmuyorlar.

Yurt odalarında her türlü ihtiyacınızı karşılayacak şeyler mevcut. Mutfakta çatal, bıçak, tencere vs. var.

Yurttaki görevli teyzeler İngilizce bilmezler. Gece 12 den sonra dışarı çıkmak yasaktır ama ufak bir rica ile çıkabilirsiniz. Kimileri serttir biraz o yüzden aranızı iyi tutmaya çalışın, gece çıkışında sıkıntı yapmamaları için. Biz arada Türk çayı götürüyorduk

Yurt ücret konusunda çok sıkıdır. Ödeme haftası geldi mi ilk gördükleri anda listeden adınızı gösterip money money derler. Hele ki son güne bıraktıysanız ödemeyi, siz uyurken odanıza girip uyandırır, money money diye tepenize dikilirler. Başıma gelmedi ama bunu yasayanlar oldu.

Yurdun hemen onunda dönerci Ali abi var. Kendisi gayet yardımseverdir ve cana yakindir ama çok konuşur. Son zamanlarda ailevi sıkıntıları vardı, ondan size de söz edebilir.

Goda görüp görebileceğiniz en sevimli kişilerden biridir. Yanlış anlamayın insanın yanaklarını sıkası gelir. Kendisi evlidir tabii Geçen yılki öğrencilerinizden Hakan'ın selamı var derseniz sevinirim.

En önemli kısım şu ki mentorlardan beklentiniz kesinlikle yüksek olmasın. Zira kendileri iki toplantı ve bir gezi haricinde hic bir halt yapmadılar bizim için. Hakkımda pek iyi şeyler soylemeyebilirler zira okuldan ayrılmadan önce bayağı laf etmiştim Gitmeden önce size laf eden bir Türk arkadaş varmış derseniz onlar tanır. Ne kadar yakın davranırsanız davranın, ne ikram ederseniz edin kendileri adeta sizden uzak kalmak istercesine hareket ediyor. Bir tek içlerinde ignas ve artur iyi diyebilirim.

Gittiğiniz okulun ESN ile ortaklığı yok. O yüzden ESN etkinlikleri olmaz. Vilnius Üniversitesi ya da Gediminas Teknik Üniversitesine gidip ESN'e kayıt olmaya bakın. Hem daha fazla insan tanır hem de daha çok etkinliğe katılabilirsiniz.

Simdilik aklıma gelenler bunlar. Yine soracaginiz sorular olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.

Düzenleme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaCenta -- 17 Ağustos 2016; 12:43:31 >

• Auschwitzde fotoğraf çekilmek serbest miydi nasıl çekebildiniz

• Persom kullanıcısına yanıt
    Serbest hocam, yalnızca çantayla giremiyorsunuz. Girişte emanetçiye bırakmanız gerekiyor.

• Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Hala Litvanya'da mısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Hala Litvanya'da mısınız ?

Su anda Turkiyedeyim.

Peki, şu görsel için söylendiği gibi birkaç Euro karşılığında bu hızlar alınabiliyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Peki, şu görsel için söylendiği gibi birkaç Euro karşılığında bu hızlar alınabiliyor mu ?

Evet Litvanya da daha dogrusu Avrupa da bunlari marketlerden kimlik vs olmadan 2-3 euro'ya aliyorsun.Bu cok kaliteli bir hat degil ama 4G destekli bir telefonda 50 mbps hiz almisligim var.

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Burada hala 3 Mbit hızı artırıp kotayı kaldırmak için uğraşıyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.