|
Epic Games Store için Linux desteği geliyor: Epic Games doğruladı
-
-
her gün yeni bir firma Linux desteği açıklıyor ve çalışmalara başlıyor 1,5 yıl da büyük değişiklikler görmeye çok uzak değiliz son bir yılda ciddi firmaların destek açıklamaları oldu ve ciddi iyi projelere başlandı
eninde sonunda photoshop da bu kervana katılacak son direnişleri ☺️(zaten linux de çalıştırıldı eski sürümü)
çok fazla şey kalmadı çalışmayan onlarında neredeyse iyi alternatifleri var
geliyor gelmekte olan şu an dual boot zamanı win+linux kurulumu ideal çözüm özellikle IT sektöründeki arkadaşlar pratik ile kendini geliştirmeli teknoloji sektörü at gözlüğünü kabul etmez ezer geçer günü gelir
-
Valve'nin ve Microsoft'un çok büyük emekleri var. Oyun tarafı epey iyileşti ama hâlâ daha yazılım tarafında birçok Windows uygulaması çalışmıyor. Bazı yazılımlar var, Linux tarafında müdavimi yok.
_____________________________ -- --Bilgisayar 1--MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF -
Linux desktop pazar payı kuzey Amerika'da yüzde 16 dünya geneli yüzde 10 a çıktı. Daha bir çok yazılım teker teker gelecektir. Çünkü 5 sene sonra yüzde 30 lara da çıkabilir. Pc nin bir köşesine Linux kurmakta fayda var.
-
Geliyor gelmekte olan. Steam, Nvidia ve şimdi de Epic Games. Devler birer birer geçiyor. Adobe ve Autodesk de geçerse bu iş tamam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Güzel haber. Geriye kalanlar:
Donanım firmalarının kendi ürünleri için linux sürücü desteklerini sağlamaları
Oyun firmalarının da linux için oyun geliştirmeleri ve uygulamalarını Linux için de çıkarmaları.
Linux distrolarının kullanıcı dostu hale getirilmesi. Yani terminale ihtiyaç kalmamalı.
-
linux başlanguç için steam os mu yoksa temiz ubuntu mu daha iyi ?
-
Ubuntu çok kolay kurulum kullanım. Steam gibi arch tabanlı distrolar yeni geleni zorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
donanım firmaları birer birer duyurmaya başladı yanlışım yoksa ilk gskill ve sonra amd nvdia ve aklıma gelmeyen bir çok firma duyurusunu yaptı ama ekip toparlama ilk çalışma süreçleri derken en iyi ihtimal ile 6 ayları var çoğunun 1,5 yıla düzenli hale gelir
terminal konusunda ise bir çok distro da yeni kullanıcının terminal kullanmadan başlama ve kullanma yüzdesi %99 oranında artık ama windows da bile cmd ve powershell kullanıyordum ben, görselden yönetilemeyen süreçleri yönetmekte oldukça kısa çözümler üretebiliyordum
alışkın olduğum için cachy os da terminal kullanmak hoşuma gidiyor windowsa göre terminal kullanmak çok daha iyi, kolay ve eğlenceli oluyor windows komutları daha zor linux tarafına göre özellikle bilgisayarı yeniden başlatacağım durumlarda görseli hiç kullanmamayı tercih ediyorum ctrl alt t ile terminali açıp reboot yazmak benim açımdan görsele gitmekten daha hızlı oluyor ve bu şekilde yaptığımda bilgisayar anında yeniden başlıyor hiç beklemeden 🤣
terminal sadece bilen adam için yapmak istediği işlemi çok daha hızlı yapmasını sağlıyor görselde ara bul yerine daha kısa sürede işlemi yapmasını sağlıyor genellikle yeni kullanıcılar için zaten tüm süreç görselde var, bu tamamen tercih meselesi artık
genellikle ilk defa yapacağım bir işlemde öğrenmek için görsel konumu bulup yine terminal açıp oradan işlemi yapıyorum sonra görselde kontrol ediyorum terminal görselden daha hızlı oluyor hep
ama dediğim gibi bu bir tercih meselesi artık hoşuna gidiyorsa biraz yapay zeka ile denersin sonra temele alışınca görsele dokunmuyorsun bile çünkü terminal ile yapmanın hızlı olduğunu görüyorsun öğrendikten sonra 🤣
-
ubuntu ile başla alıştıktan sonra kendi ihtiyaçlarına göre asıl istediğini bulacaksın zaten hiç kafanı bulandırma araştırmak ile şu anda 😉
-
windowstaki gibi saf kass gücü gelmesi lazım linux a en az 5 yıl daha sürer bu
_____________________________ -
Hocam aslına bakarsanız kendim için konuşmuyorum, Linux'un terminal kısmı ile uğraşmak istemeyen muhtemelen on milyonlarca belki de yüz milyonlarca kullanıcı vardır. Bunların büyük kısmı hangi distroyu kullanayım, terminal varmış gözüm kortku diyordur. Terminal her türlü kalacak ona çare yok ama şöyle yıllarca Windows veya Apple bilgisayarları kullanmış kişiler için de rafine ve cilalı bir arayüzü olan Linux distrolaru yazılmış olsa, çok değil şöyle 2 veya 3 baba Linux distrosu olsa ve her donanımı rahatlıkla desteklese şahane olurdu diyorum hep. Böylece şu büyük firmaların da tekeli biraz kırılmış olurdu.
Ben çok fazla bilgisayar ile uğraşmak istemiyorum diyor yeni nesiller; takınca çalışsın, akıcı olsun, neredeyse istediğim her uygulamayı ve donanımı desteklesin, işim düşünce açıp kullanayım diyor. Bu kullanıcı profilini de kazanırsan şahane olurdu diye düşünüyorum.
Yıllardır 2 platform arasında kaldık Google'ı saymazsak. Bir Linux çağı başlamalı artık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ OzdalDogru
-
Saf kas gücü derken neyden bahsettiğini açar mısın dostum?
-
dostum aslına bakarsan söylediklerin yaklaşık 3-5 yıl öncesine ait şeyler ☺️ linux çağı başladı aslında ama son baba cilasını en fazla 1,5 yıl içinde atmış olacaklar ☺️
üst kısımda da yazdığım gibi son kullanıcıya yönelik hazırlanan bir çok distro da terminal kullanmaya ihtiyacın yok güzel distrolar var bunun için bence yeni başlayan windowstan geçip ilk defa kullanacak kullanıcılar ubuntu veya oyun oynayacak ise bazzite os deneyimleyerek başlayabilir terminal kullanmasına gerek yok her şey elini altında aslında
aslında önce şunu anlamak gerekiyor windows ve mac nasıl farklı bir yapı ise windows ve linux de farklı bir yapı ama en yakın deneyim linux tarafında 1,5 yıla kadarda o farklar çok düşük seviyelere inecek
linux de internetten uygulama aramana gerek yok kendi storu içinden aratıp kuruyorsun bitiyor iş daha kolay burdan mı indireyim şurdan mı indireyim yok
ben windows dan öncesinden microsoft ürünlerini kullanmaya başladım (MS-DOS) tüm süreci adım adım deneyimleyip tattım ☺️
uzun yıllardır hep ara ara 2. bilgisayarımda linux deneyimledim ve hep acaba bir gün linux ana işletim sistemim olabilecek mi dedim çünkü hiç bir zaman yeterli görmedim ve keyif almadım ancak 2 yıl önce ciddi gelişmeler gördüm ve 2. bilgisayarımı temelli linux tarafına geçirdim ve üst seviye olan ilgimi çeken distroları denedim
son bir yıldan biraz daha uzun suredir de masaüstü bilgisayarımı win 10+cachy os olarak dual boot yapısına geçirdim son 1 yıldır windowsu hiç açma ihtiyacım olmadı işde yapıyorum oyunda oynuyorum
geçen haftalarda bir arkadaşımın bilgisayarını windows ve cachy os dual boot olarak formatladım windows bir kaç donanımı algılayamadı cachy os ise tüm donanımı algılamıştı ve işlevseldi işte ona çok şaşırmıştım ☺️
şu anda kesinlikle herkesin ihtiyacını karşılayacak seviyede değil ama günlük internette gezeyim bir şeyler izleyim ufak tefek world excel işlerimi yapayım oyunumu oynayım (valorant, pubg hariç) bu tip kullanıcıların hepsine hitap ediyor, profesyonel neyi nasıl yapacağını bilen kullanıcılar için değil bu söylemim onlar zaten neyi nasıl çözümleyeceğini araştırıp öğrenip yapar saydıklarımdan daha fazlasını
genel olarak photoshop valorant ve pubg varsa hayatınızda 1-1,5 yıl daha linux hayatlarının bir parçası olmayacak ama diğer kullanıcılar için uygun seviyede
-
Hocam bunların farkındayım ben henüz kurmasam da özellikle YouTube üzerinden takip etmeye çalışıyorum.
Benim ön görüm 2030 gibi çok iyi oturmuş bir yada iki Linux distroyu göreceğimiz yönünde. Benim beklentilerim muhtemelen biraz yüksek, hiç bir şekilde Windows ya da Mac cihazları aratmayan bir Linux diliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ OzdalDogru -
örnek linuxta proton kullanman lazım pc de direkt açılır
-
Kde kullansan iyi olur. Bu yüzden Kubuntu tavsiye ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
proton kullanılmasının sebebi bir oyunun linux versiyonu çıkmadığında onu linux tarafına uyumlu halde çalışmasını sağlayan araçtır, bu sayede basit bir şekilde oyunları oynayabiliyoruz steam, heroic game launcher, Faugus launcher, Lutris launcher gibi araçlar neredeyse tüm platformları ayağımıza kadar getirip linux desteği kazandırıyor bunun saf güç ile alakası yok henüz destek vermeyen firmaların kullanımını sağlıyorlar bize proton ve wine tabanını kullanıp.bu da diğer firmaların destekleri oturana kadar bizi kurtaran bir yapı bir nimet aslında, kimi oyunda proton ile çalışmasına rağmen windows dan daha performanslı çalıştıkları konusu da var tabi bu bakımda saf güç ne tarafta tartışılabilir ☺️
henüz herkese hitap etmiyor ama linux deneyimlemek istiyorsan bence windows+Ubuntu veya Kubuntu kurarak dual boot olarak kullanmalısın ve önce şunu netleştirmelisin Linux bir windows değil farklı bir benzer ama alışma aşaması var ilk 3 ay kendini zorlarsan linux tarafı için ve öğrenmeye açıksan windows tarafına bir daha bakmazsın bir süre sonra ☺️
-
bunun için 1,5 yılımız olduğunu düşünüyorum ama evet senin beklenti seviyene göre 2030 daha mantıklı olabilir 🤣 ama tavsiyem bilgisayar bunun için uygun ise dual boot olarak kullan arada deneyimle oyun da oynuyorsan bazzite os deneyimle windows yapısına daha yakın bir mantıkta çalışır ve os tarafını patlatamazsın dene izle ve öğrenerek alış belkide daha erken bir kullanım sürecine başlarsın genel kullanımda ihtiyaç halinde windows kullanırsın 😉
-
Heroic zaten işini gayet iyi yapıyordu ama resmi desteğin gelmesi yine de güzel haber. Yeter ki sadece launcher'ı Linux'a taşıyıp bırakmasınlar, oyun ve anti-cheat tarafı da çözülsün.
her gün yeni bir firma Linux desteği açıklıyor ve çalışmalara başlıyor 1,5 yıl da büyük değişiklikler görmeye çok uzak değiliz son bir yılda ciddi firmaların destek açıklamaları oldu ve ciddi iyi projelere başlandı
eninde sonunda photoshop da bu kervana katılacak son direnişleri ☺️(zaten linux de çalıştırıldı eski sürümü) çok fazla şey kalmadı çalışmayan onlarında neredeyse iyi alternatifleri var geliyor gelmekte olan şu an dual boot zamanı win+linux kurulumu ideal çözüm özellikle IT sektöründeki arkadaşlar pratik ile kendini geliştirmeli teknoloji sektörü at gözlüğünü kabul etmez ezer geçer günü gelir |
|
Geliyor gelmekte olan. Steam, Nvidia ve şimdi de Epic Games. Devler birer birer geçiyor. Adobe ve Autodesk de geçerse bu iş tamam.
|
Benzer içerikler
- one ui 9 watch
- instagram şifremi unuttum
- twitter beğeniler
- ses programı
- instagramda profil fotoğrafı büyütme nasıl açılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt