Şimdi Ara

Epic Games'in sunucularında meltdown güncellemesi sonrası CPU kullanım artışı görüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Epic Games kendi forum sayfasında 'Epic Services & Stability Update' konusu altında Meltdown açığına karşı aldığı güncellemeden önce ve hemen sonra oluşan işlemci kullanımını gösteren grafik paylaştı

    Epic Games'in sunucularında meltdown güncellemesi sonrası CPU kullanım artışı görüldü

    Böyle giderse sunucu maliyetleri çok ciddi artacak
    https://www.epicgames.com/fortnite/forum-sunset



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KumKekliği -- 27 Mart 2020; 17:9:2 >







  • "Yalan, hayır, ev kullanıcısını etkileyecek bir şey yok." "%10-15 düşüş olsa ne olur ki"

    Şaka şaka. Intel çok pis faka bastı... Intel sahiplerine geçmiş olsun. Artık bankacılık işlemlerinizi, Kredi Kartıyla internet alışverişlerinizi falan Intel PC'nizden değil de Android Telefon-Tabletinizden ya da AMD bilgisayarınızdan yapın.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    İyi hoş diyorsunuz da SPECTRE varken AMD, ARM, Android, IOS, MAC, Windows, Linux veya farklı bir platform güvende mi ?

    Tu kaka yapmak için insanları tahrik etmenin nasıl bir anlamı var ? Sanki diğerleri sütten çıkmış ak kaşık gibi...

    Bütün işlemci piyasası etkilendi... Intel'i AMD'si kaldı mı ki bunun ? Birine Meltdown vurdu orası ayrı, ama asıl tümüne Spectre vurdu...

    İşin kötüsü Meltdown öyle veya böyle çözülür, ama SPECTRE çözümsüz...

    Siz de bankacılık işlemlerinizi vs bir süre bilgisayardan yapmasanız daha iyi olur. AMD kullanıcısı da olsanız, Intel de...
  • Siannis kullanıcısına yanıt
    Hocam AMD bu konuda iddialı. Eğer söyledikleri yalan çıkarsa o zaman hep beraber kızarız. Ancak AMD diyor ki;

    Spectre Variant1; İşletim Sistemi güncellemesiyle çözüldü(Son Windows güncellemesi Ryzen 1700'ümde Handbrake video encoding'de %1,5, GIMP Image Processing'de ise %6'lık bir düşüşe yol açtı)

    Spectre Variant 2; Bizim Mimarimizin bu saldırıya yakalanması %0'a yakın bir ihtimal.

    Meltdown; Bizim mimarimizin bu saldırıyla alakası yok.

    Sorunun bütün endüstriyi etkilediği iddiası Intel PR ekibinin dillendirdiği bir iddia.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 6 Ocak 2018; 21:25:29 >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Umarım hocam.

    1 kişi bile daha az etkilense bu olaydan ben memnun olurum.

    Zaten ben Intel kullanıyorum, aman AMD'de de çıksın bu sorun, etkilensin diye kötü bir düşünceye sahip biri de değilim forumdaki bazı arkadaşların aksine.

    Eğer AMD işten, bahsettiği kadar rahat sıyrılırsa uzun zamandır görülmemiş bir ivme de yakalar. Açıkçası işime de gelir AMD'nin Intel'e tekrar rakip olması.

    Darısı da biz Intel kullanıcılarının başına . Şu Meltdown atlatılırsa hasarsız bir şekilde ne ala...

    Zaten Spectre için ortak çalışacaklarını açıkladı Google-Amazon-Microsoft-Intel-AMD. Artık bu grup çözemezse zaten kimse çözemez bu işi. Yepyeni bir mimari kaçınılmaz olur gibi duruyor önümüzdeki yıllarda.




  • Siannis kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi son derece nezih insanlarla konuşuyor olmak şu forumda yazmaya devam ediyor oluş sebebim. Temennilerinizi ben de paylaşıyorum ancak bazı arkadaşlar Intel PR'sinin gündeme getirdiği şeyleri hep bir ağızdan yüksek sesle söyleyerek PR iddialarına güvenilirlik kazandırma gayesindeler. O açıdan bu kadar ateşli bir biçimde açığın ciddi bir sorun olduğunu savunuyorum. Daha önce de zannediyorum ufak bir münakaşaya girer gibi olmuştuk ondan sonra sizin tarafınızdan gelen benzer bir teşekkür ile tatsızlığı sonlandırıp "nightsniffer"ın Fox Kids'de zamanında yayınlanan Life With Louie çizgi filminin bir karakteri olduğunu konuşmuştuk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 6 Ocak 2018; 21:40:3 >




  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Doğru hatırlıyorsunuz :) Louie muhabbeti yapmıştık bir önceki sefer. Ben de belirtmek isterim ki benim de hala bu forumda yazma sebebim sizin gibi, azınlık da olsa tartışmasını bilen insanlarla karşılıklı yazışıyor olabilmek. Bu konuda aynı düşünceleri paylaşıyoruz.

    Ben o tip insanlara anlam veremiyorum. İster Intel ister Amd kanadından olsun. Sanki firma çalışanı gibi, kendi ürününü satar gibi (kaldı ki firma çalışanları bile bu kadar ileri gitmiyorlar) bir şeyi savunmak, savunmaktan çıkıp karşı tarafa adeta saldırmak bana hep anlamsız gelmiştir. Önemli olan, varsa iyiye iyi, yine varsa kötüye de kötü diyebilmek objektif olarak.

    Şimdi işin doğrusu INTEL sınıfta kaldı. Bunu da kabul etmek lazım. Ben sırf Intel kullanıyorum diye bunu kabullenmezsem, ancak kendimi kandırmış olurum. Çoğu kişi maalesef bunu yapıyor şu an.

    Teknik kısımda da şahsım adına şunu söyleyebilirim. Bende herhangi bir performans kaybı görmedim Prime95 ve Cinebench'de. Bir tek Aida'da %1 düşüş gördüm. Bios ve Windows güncellemelerini yaptıktan sonra bu testleri uyguladım. Ama daha önce de dediğim gibi kullandığım bilgisayar oyun + günlük kullanım amaçlı. Umarım olmaz ama ileride düşüş olsa da hissedeceğimi sanmam %1-2 seviyesindeki bir düşüşü. Ancak yine umarım ki öyle %20-30 falan görmeyiz. Eğer bu rakamlar büyürse ciddi bir sıkıntı olur. Neredeyse 3-4 nesil geriye gider Intel işlemciler. Fakat iyi ki şirket bilgisayarına R7 1800X taktırmışım diyorum şimdi .

    Eğer bu işten paçayı yırtamazsa Intel çok ciddi güven kaybeder. Bugüne kadar tek dayanağı performansıydı çünkü. İnsanlar zaten biliyor Intel'in müşteri dostu bir firma olmadığını. Ben de biliyorum aslında. Fiyatlandırması olsun, makyajlayıp makyajlayıp yeni ürün diye piyasaya sürülen devam ürünleri olsun... Ancak tek tutar noktası performansının son yıllarda rakipsiz olmasıydı. Ki Ryzen bunu bir miktar kırdı. Alternatif olduğunu gösterdi.

    Sıkı bir Intel kullanıcısı olmama rağmen, bu işin neticesine bağlı olarak Ryzen 2 ve yeni bir anakart düşünebilirim ben de.

    Neyse çok da uzatıp fazla zamanınızı çalmayayım. İyi akşamlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 6 Ocak 2018; 22:45:48 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.