Şimdi Ara

Entelektüel Olmak İstiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
6.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Earcome

bir insan entellektüel olmasını istiyorsa bence Osmanlıca bilmeli bilmiyorsa o entel değildir!

Osmanlıcadan onca Grekçe ve 18.yy kadar bilim dili olan Latince var :)
  • Arkadaşım entel olma. Başlıkta da dediğin gibi entelektüel ol.
  • Entellik kötü ya , sözlüklere baktımda Enteklektüel daha iyi
  • Günlük düzenli olarak birkaç gazete takip etmek, ayda en az iki kitap bitirmek, teknolojiyi yakından takip etmek, bir alanda uzmanlaşmak , iyi giyinmek diye liste uzar gider.
  • quote:

bir insan entellektüel olmasını istiyorsa bence Osmanlıca bilmeli bilmiyorsa o entel değildir!

Siz galiba entelektüel insanları sadece Osmanlıca bilenlerden ibaret zannediyorsunuz. Sizin televizyonda gördüğünüz ve osmanlıca bilen kişiler kendi bölümleri ile ilgili akademik kariyer yapmış insanlar. Osmanlıca bilmeyen insanları entelektüel görmemek kusura bakmayın ama hakarettir. Osmanlıca bir ölü dildir. Gözümde sümerceden farkı yoktur. Entelektüel insanlar Türkçe'yi iyi konuşurlar.
  • Önce entelektüel kavramına bir Türkçe karşılık bulmaya çalış mesela...
    Yani nedir bu entelektüel, bizim dilimizde nasıl bir karşılık bulabiliriz..

Sonra bilmem ki, ben entelektüel olmak isteseydim, bir felsefeye giriş, bir sosyolojiye giriş, bir de psikolojiye giriş
    kitabı alır ve not tutarak okumaya başlardım... Sonra bir bilim tarihi ve ardından ilgimi çekerse sanat tarihi
    kitabı falan.. Bunları da entelektüel olmak için değil, bilgiye açlık duyarak, bu açlığımı bastırmak için okurdum.
    Herhalde böyle başlardım işe ama entelektüel olmamayı tercih ettim. İyi bir damızlık barzoyum
  • Hangi dergileri takip etmeliyim arkadaşlar ? Öneri falan varmı. Aylık olursa iyi olur.
  • Once Islama sonra Osmanliya ve en sonda Turklere hakaret et otomatik olarak entel ve aydinlanmis olursun hatta bir kac yerden de odul alirsin. Emin ol ...
  • 1. Entellektüelin anlamını öğrenmek lazım

2. Entellektüellik sosyal bir aktivite değildir. Starbucks'a gidenleri entellektüel olarak tanımlayan andavallar var malum.

3. Entellektüel bilgiyle, düşünceyle olunur. Nasıl olurum dersen zaten baştan kaybetmişsin, amacın şekilcilik. Git kitap oku, bi sanat dalında veya meslekte geliştir kendini. Genel kültür birikimin olsun en önemlisi, düşünce sunabil. Entellektüel kişi budur zaten, çok sosyal kişi demek değildir ya da boynuna fular bağlayan, ya da lüks kafelerde takılan kişi değildir.

4. Dergi sormuşsun, Altyazı'ya bakabilirsin sinemaya ilgin varsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W -- 23 Aralık 2011; 8:54:44 >
  • Sinemaya ilgim var evet dediginiz dergi her yerde mevcutmu acaba , bugun bir bakaym
  • kendin ol biraz. O yeter
  • Yalnız her birşey hakkında fikir sahibi olan adamları pek sevmezler.
  • Oncelik onyargi tabularini yikman lazim. Her konuda gercekten bilgi sahibi olman zor. Konustugun kisiyi bu adam kupe takiyor yok bunu dinliyor v.b seylerle yargilama. Gercekten inandigin fikirleri savun. Bu dediklerimi dusuncelere sahip ortamda yapki deger bulsun. Aksi takdirde tipe bak entel diye dalga gecileceksin. Cunku cahile nedersen de cahildir. Dusunce yetenegini kaybetmis cahille 2. Kez muhabete girme. Insanlarin yasadigi sartlari iyi analiz et ve kisinin nasil dusuncede oldugunu tahmin et. Bu sayede gercekten saygi duyulan biri olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipponese

Hangi dergileri takip etmeliyim arkadaşlar ? Öneri falan varmı. Aylık olursa iyi olur.

Doğu-Batı dergisi var öneririm üç ayda bir çıkıyo sanırsam.Ayrıca yky'dan cogito adlı dergi var.Bunlara bir bak derim.
  • dergi, gazete,, kitap, karikatür dergileri oku.
    yeni çıkan müzikleri takip et(yerli yabancı farketmez)
    izlediğin en azından 2-3 tane yabancı dizi olsun
    izlemesen bile animeler hakkında bilgi sahibi ol
    güncel konuları takip et ve bi fikrin olsun
  • Sen şu felsefe saçmadır diyen değil misin? Eğer doğru hatırlıyorsam boşuna uğraşma sende hiçbir kültür kalıntısı barınmaz.
  • Entel olmak için sürekli siyaset konuş,imdb top 250 yi izle ama ben popüler kültürün kölesi değilim de.Her şeyi eleştir.Kesinlikle eski yabancı şarkılardan başka bir şey dinleme.Konuyu sadece senin bildiğin saçma konulara çek sürekli.Bunları yap gerisi gelir zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle alt yapını çok iyi kurmalısın. Başlıca konular hakkında kapsamlı bilgilerin olmalı. Mesela tarihi çok iyi bilmelisin. Sadece osmanlı tarihi değil tabi, ve ayrıca ders kitaplarında öğretilen şeyler de değil. Sonra edebiyat konusunda da ilerlemeler yapmalısın. Dünya klasiklerini okumalı, bilmeli; yeni nesil yazarları da tanımalısın. Felsefe ve din konusunda da bilginin derin olamsı gerekir. En azından "kim kimdir, neler düşünmüştür" bilmelisin; ve sadece islam dinini değil, diğer dinleri de bilmen gerekir. Güncel olayları, siyaseti takip etmen gerekir. Sinema ve tiyatro da olmazsa olmazdır tabi ki.

Bunları yapmak kolay değildir. En önemlisi sürekli okumayı gerektirir. Üstün körü bilgilerinin olmasındansa derin bildiğin konular olsun. Ve bence en önemlisi hafızanın iyi olması gerekir. Yani demek istediğim, bugün okuduğun şeyi yarın unutmamalısın ki, insanlarla konuşmaya başladığında bilgilerini aktarabilmelisin. Bunların hepsini yaşam tarzı olarak belirlemelisin. Şimdi kitap okuyorsan, 70 yaşında da kitap okumalısın.

Bir de ipucu: Eğer bildiğin bir konu hakkında konuşuluyorsa " İşte şu adam da şunu söylemiştir; şuranın başkanının şu tarihte yaptığı şey şuraları çok etkilemiştir" gibi isimler vererek açıklama yaparsan insanlar çok bilgili olduğunu düşünür :) Yani kişileri, olayları asla unutma. Çok mu zor? Bana zor geliyor. Zamanımı iyi ayarlayamıyorum, ancak yapabilen arkadaşlarım yok mu, tabi ki var. Çünkü onlar mühendislik okumuyor; tarih, felsefe okuyor. Yani zaten onların yapması gerekn şeyler bunlar. Benim zamanım olmuyor, ona yanıyorum :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Karaoğlan

quote:

Siz galiba entelektüel insanları sadece Osmanlıca bilenlerden ibaret zannediyorsunuz. Sizin televizyonda gördüğünüz ve osmanlıca bilen kişiler kendi bölümleri ile ilgili akademik kariyer yapmış insanlar. Osmanlıca bilmeyen insanları entelektüel görmemek kusura bakmayın ama hakarettir. Osmanlıca bir ölü dildir. Gözümde sümerceden farkı yoktur. Entelektüel insanlar Türkçe'yi iyi konuşurlar.

ölü dil diyorsun ama günlük konuşurken bile birçok osmanlıca kelimeyi bilmeden veya anlamadan söylüyorsun? ölü dil şuanki türkçedir sen bundan 50 yıl önceki türkçeye bir bak bakalım anlayabilcekmisin? her geçen yıl türkçemiz daha da kötüye gidiyor bunun farkında değilsen sana daha nediyebilirim..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karaoğlan

quote:

ölü dil diyorsun ama günlük konuşurken bile birçok osmanlıca kelimeyi bilmeden veya anlamadan söylüyorsun? ölü dil şuanki türkçedir sen bundan 50 yıl önceki türkçeye bir bak bakalım anlayabilcekmisin? her geçen yıl türkçemiz daha da kötüye gidiyor bunun farkında değilsen sana daha nediyebilirim..

Lakin ki ölü dilin tanımından faydalanarak varmış olduğum sonuç vasıtasıyla, konuşulan dil ölü değildir diyor ve ardından ekliyorum;
    Türkçe canlı bir dildir, her ne kadar hasta olsa da!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.