Şimdi Ara

Enstruman öğrenmek için çok mu geç ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşım 18 gitar ve piyano öğrenmek istiyorum ama sizce çok mu geç kaldım insanlar 8-9 yaşlarında başlıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

13.3-inch MacBook Air | iPhone 5S 32GB Gold | iPad 4 32 GB+4G | Apple TV
  • Geç değil. Herkesin imkanı aynı olmuyor maalesef. Bende bundan 3 yıl önce bateri çalmak isterdim ama başlamak bu yıla nasip oldu. Bu arada yaş 18

Orijinalden alıntı: Olgun Penguen

Yaşım 18 gitar ve piyano öğrenmek istiyorum ama sizce çok mu geç kaldım insanlar 8-9 yaşlarında başlıyor

19 da başladım piyanoya şuan 21 im hergün ya da en kötü 2 günde 1 çalışmayla inanılmaz ilerleyebiliyorsun.'Concert level pianist' olmayacağına göre 20den önce başlanıldığında ciddi seviyelere gelinebileceği yazıyor yabancı kaynaklarda ve türkçe kaynaklarda.

Bütçe söyleyebilirsen piyano önerebilirim.

Not:İlk piyanoya başlarsan daha iyi olur olur.Çünkü tüm notalar önünde dizili.Majör, minör,kromatik dizilim vs olsun tam,yarım ses olsun daha rahat anlarsın.Olmadı birkaç yıl sonra da gitara başlarsın bence.Son söz sana kalmış tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 26 Nisan 2015; 11:12:52 >

• Ciclista kullanıcısına yanıt
    Hocam siz nasıl ve ne kadarlık bir piyano kullanıyorsunuz . Bütçe sıkıntı değil fazla ama tabi ki 120.000lik piyanoları alamam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam siz nasıl ve ne kadarlık bir piyano kullanıyorsunuz . Bütçe sıkıntı değil fazla ama tabi ki 120.000lik piyanoları alamam

Gerçekten seviyorsan ve bu işi bırakmayacaksan yamaha clavinova clp 535 alabilirsin fiyatı 6bintl civarı.Sesi dünyanın en iyi iki piyanosundan örneklenmiş biri yamaha 9-foot luk cfx i diğeri de bosendörfer imperial.Kendim şahsen clavinovayı kullandım kursta halen de kullanıyoruz eminim keyif alırsın.Onun dışında Roland'ın da çok güzel dijital piyanoları var.Ama ses falan sıkıntı değil para da var ve düzenli olarak akord için de para verebilirim diyorsan duvar tipi akustik alabirsin 12bin tl civarına :)O nu geçtim yer de sıkıntı değil diyorsan direkt kuyruklu al ahaha :)
    Ama devam edip etmeyeceğini anlamak için yamaha p-35 alabilirsin 1500tl civarı fiyatı var.Baktın seviyorsun o zaman öneririz.

Devam edersen eğer eğer yamaha p-35 i 18 ay sonra falan değiştirmek isteyebilirsin çünkü enstrüman 32 polifoni sayısına sahip yani 'sustain' pedal isteyen parçaları çalamayabiliyorsun parçanın yoğunluğuna bağlı olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 26 Nisan 2015; 11:59:29 >

• Ciclista kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam clavinıva en mantıklısı duruyor ama keşke 6 bin TL ye daha alengirli uzun bişey olsaymış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Çok teşekkürler hocam clavinıva en mantıklısı duruyor ama keşke 6 bin TL ye daha alengirli uzun bişey olsaymış

Çoğu dijital kuyruksuz oluyor, kuyrukluları var ama çok gereksiz.535 fazlasıyla yeterli olur.Alengir istersen de 535 ile bir 3 yıl falan geçirdikten sonra kuyruklu akustik alabilirsin.Düzgün bir kuyruklu akustik 50bin tl den başlıyor.Herşey imkanlara bağlı tabii ki.

Kursa gidecek misin yoksa kendi başına mı öğrenmeyi düşüyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 26 Nisan 2015; 13:15:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciclista

quote:

Çoğu dijital kuyruksuz oluyor, kuyrukluları var ama çok gereksiz.535 fazlasıyla yeterli olur.Alengir istersen de 535 ile bir 3 yıl falan geçirdikten sonra kuyruklu akustik alabilirsin.Düzgün bir kuyruklu akustik 50bin tl den başlıyor.Herşey imkanlara bağlı tabii ki.

İşin en acıklı kısmı o zaten hocam . Şimdi kursta öğrenirsem 8-10 yaşındaki çocuklardan aynı kefede olucam bu benim moralimi bozucak ana evde öğrenirsemde ne kadar verimli olur çok sıkıntı . Siz nasıl öğrendiniz ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ciclista

quote:

İşin en acıklı kısmı o zaten hocam . Şimdi kursta öğrenirsem 8-10 yaşındaki çocuklardan aynı kefede olucam bu benim moralimi bozucak ana evde öğrenirsemde ne kadar verimli olur çok sıkıntı . Siz nasıl öğrendiniz ?

Ben hocayla başladım ve devam ediyorum.Öncesinde kendi kendime org çalıyordum ama piyanoyu daha fazla sevdiğim için piyanoya geçtim.Öyle yani başından beri hocayla çalışıyorum.
    Sana da mutlaka gitmeni öneririm.

8-10 yaşındakilerle aynı kefede olacağım derken aynı sınıfta onlarla beraber çalışmaktan mı bahsediyorsun yoksa sıfırdan eğitim alacağın için mi nasıl anlamadım?Eğer 1. ise zaten özel ders alırsan başbaşa hocayla çalışıyorsun ama 2. ise bunun bir çözümü yok, gelecek 11 yaşındaki senden daha iyi çalacak.Zaten onu düşünürsen ohoooooooo.
    Senin amacın ne onu sormayı unuttum.Ailene arkadaşlarına birşeyler çalıp eğlenmek değil mi? öyleyse 8-10 u düşünmenin bir faydası yok.Başla işte ölene kadar ne kadar gelişirsen iyidir ben şahsen öyle düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 26 Nisan 2015; 17:42:55 >

• Bence hiç geç değil.
    Ben 22 yaşında elektroya başladım.
    CPU: 2X Pentium III 933 // MOBO: Intel OR840 // RAM: 4x 256MB PC800 RDRAM // GPU: Creative Labs Annihilator2 Ultra // Monitor: Sony GDM-FW900 // Case: Addtronics W8500-400A // Sound Card: Sound Blaster Live! Platinum 5.1 // Speaker: VideoLogic DigiTheater DTS // HDD: 4x 18GB Seagate Cheetah X15 // RAID Card: DPT SmartRAID IV Century PM2865U3 // DVD RW: Plextor Plexwriter 12/10/32 // OS: Windows 2000 Pro
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.