Şimdi Ara

Ensest İlişki Hakkında Ödevim Var (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
6.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Emre D

Konu eski ama olsun, cevap yazmak istedim.

Ahlakı neye göre temellendirdiğine bağlı. İslam ahlakına göre doğru değildir tabii ki.

Ateizme göre ahlakın temeli olamayacağı için yaptıkları şey doğru sayılabilir. Temelsizdir çünkü ölünce her şeyin biteceğini savunan bir inanç. Yaptıkların için öldükten sonra ödül veya ceza almayacaksan mantıken bu dünyada kendini en iyi koşullarda yaşatmak için çalışman gerekir. Zevk aldığın hiçbir şeyi yapmaktan rahatsızlık duymaman gerekir.

galiba ahlakın sadece dine bağlı dinden dolayı olan birşey olduğunu düşünüyorsunuz size şunu söyleyeyim ahlak sadece din veya dinlerin ürünü değildir mesela örnek verdiğiniz ensete kötü bakılması olayı, aslen evrimleşen insanın çok afedersiniz annesine olan cinsel dürtülerinin körelmesi yok olması sonucunda ortaya çıkmıştır (bkz:westermerck etkisi) ha bundan yola çıkarsak aslında bir dine mensup olduğu için ahlaklı olduğunu savunan veya dinin getirdiği ahlaktan başka ahlakı olmayan insanların aslında ahlaksız evrimini tamamlayamamış birer varlık olduğunu savunabiliriz tabii. Ben bir çocuğu döverken birisine zarar verirken , zarar verdiğim kişiye değilde aa cehennemde yanacağım diye üzülüyorsam sadece vicdan yoksa sadece korkuysa bilinki ben de ne allah sevgisi ne insanlık vardır. Şayet ben öyle birisi görünce diyorumki bu adamlara kuranda veya bilimum yerde anneleri serbest bırakılsa o insanlar çok afedersiniz annelerinin birtarafından çıkmazlar bile . Oyüzden öyle insanlar kötü insanlardır onlar gibi olmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruhsuz-adam -- 1 Mart 2016; 11:45:32 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.