Şimdi Ara

Engelli araç ötv indirimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhabalar annem yuzde 73 sakat raporlu elleri ve ayaklari romatizmadan biraz sorun sordugumuzda arac alabilicegimizi soylediler elden kaynakli otv indiriminden faydalanabiliyoruz bunun sartlari nelerdir plakada engelli isareti olmak zorundami ve araci gerektiginde ben kullanabilirmiyim bilgilendirirseniz çok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 şöfer belirleniyor 3 kişi haricinde arbayı kımse kullanamıyor gibi bişi duymuştum ben ne kadar dorudur bilmiyorum.
  • Aracı annenin üzerine ve gerekli ise özel tertibatlı alabilirsin. Özel tertibatlı olsa bile 1.derece yakınları kullanabiliyor, daha ayrıntılı bilgi için engelliler.biz sitesinden alabilirsin.

• Merhaba
    Aracı siz kullanabilirsiniz.Plakada engelli işareti olmuyor yasa çıktı kalktı isteyen koyuyor ama bir zorunluluk yok.
  • Merhaba.Benim babamın halası %90 özürlü raporu vardı(Zihinsel engelli,konuşamıyor,duyamıyor).O sene çıkan kanunlar 2010 yılında qashqai marka araba aldık.5 sene içinde çok sıkıntılar çektik ama arabayı sattık.Öcelikle önemli bilgileri veriyim size benim bildiğim kadarıyla %90 dan az olursa rapor araba sadece ona özel geliyor ve sadece o kullanıyor.Eğer %90 nı geçerse diğer bilgilerde 3, derece yakınına kadar kullanabilir yazdırın.Başka sorularınız varsa size detaylıca anlatırım.
  • %90 engelin altında aracı engelli kendisi kullanabilecek şekilde alabiliyor %90 altında rapor oranına değil raporun içeriğine bakılıyor, şöyleki raporda kişinin hangi donanımla araç kullana bileceğimi ve otomatik vitesli araç kullana bileceğini yazar,yani annenizin %73 rapor oranı sizin onun adına araç alımına yetmez sadece kendisinin engelli ehliyeti ve dediğim gibi araç tanımlı rapor alıp kendinib kullanabileceği bir araç alabilir ama %90 rapor ala bilirseniz onun adına alıp siz kullanabilirsiniz.

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Maalesef verdiğiniz bilgiler yanlış. 1.si kendisi kullanamaz engelli raporunun %90 üstü olması lazım kullanması için. 2.si plakada engelli işareti kalktı evet ama isteyen koymuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AxiZebaniA

Maalesef verdiğiniz bilgiler yanlış. 1.si kendisi kullanamaz engelli raporunun %90 üstü olması lazım kullanması için. 2.si plakada engelli işareti kalktı evet ama isteyen koymuyor.

Yani gerektiginde ben kullananazmiyim hocam

• miracberkk M kullanıcısına yanıt
    Hocam rapor %90 üstü olmadığı için annenize göre tertibatlı araba olacak ve sadece H ehliyetli anneniz kullanabilir hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.