Şimdi Ara

ENFLASYON NASIL HESAPLANIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her markete gittiğimde birşeylerin fiyatı sürekli değişiyor en son bimden aldığım ayçiçek yağı 4.45ten 4.75e zıplamış üç dört ay öncede bu yağın fiyatı 4.15 idi arada 60 kuruş fark var buda 3-4 aylık fark yani yüzdeye vurursan %15 gibi bir değişim peki bu enflasyon senelik nasıl %10 oluyor ben mi yanlış hesaplıyorum başka metodlarımı var bunun..Ayçiçek yağını misal verdim hemen hemen her ürün öyle maalesef..

• Biz nerden bilek ?! Git rte ye sor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: craigdizzeer

Biz nerden bilek ?! Git rte ye sor

Sandıkta soracağım..
  • belli harcama sepetleri ve bunlarin agirliklari vardir. bunlara gore hesaplanir. ancak su anda tenis topu, tuvalet sopasi (ya da adi her neyse) gibi seylerle hesaplaninca %10nun altinda cikiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketici fiyat endeksi değeri ile belirlenir.Meraklısına enflasyon hesaplaması http://www3.tcmb.gov.tr/enflasyoncalc/enflasyon_anayeni.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi margaritta -- 23 Eylül 2015; 18:30:03 >
  • margaritta kullanıcısına yanıt
    Tüketici fiyat endeksi de kim oluyor Yüce RTE' niz varya o yeter her şeye ona sorun herkes zengin hatta RTE' den bile zengin kendisi ise masum minicik zavallı bir küçük EMRAH mağduresi yazık adama hakaret edip durmayın zaten asabı bozuk 550 milli vekili sağlayamıyor.

enflasyonun gerçek hesabını sözde efe tüfe endeksine oranlayarak diyorlar ama o listede temel gıda maddeleri ve temel tüketim malzemeleri yok maalesef. at nalı , çivi, tuzluk,toplu iğne,terlik pet şişe su vb akla hayale gelmeyecek kotayı zar zor dolduran ne var ise onun üstünden hesaplıyorlar. Gerçek değerlere endeksli olarak Et ve et ürünü Süt ve süt ürünü temel giyim malzemesi temel iletişim araçları şeklinde yani söylenemeyecek bir argo ile ancak tabir edilebilecek bir sonuç çıkar asla % 4 yada 12 çıkmaz bu bir gerçektir. ve bu değerler açıklansa zaten Yunanistan'ı mumla aramak zorunda kalırız harita da. % 99 tüketim %100 hırsızlık ve % 100 e üst düzey yöneticilerin isteğine istinaden devleti dolandıranlar olduğu sürece hiç bir halt olmaz bu devlette. ya tam komedi sözde bu sene bir ürün yeterli miktarda üretilemedi deniyor ama üretilen ürün yine yurt dışına satılıp 4. kalite ürün para verilerek alınıp faiş fiyattan tekrar içeri satılıyor sövmeyip te ne yapalım böyle hayvanların yönetici olduğu devlete. bkz' fındık. tarımın ölmesi hayvancılığın bitmesinin de temel sebei sıfatını alenen söyleyemediğimiz hayvanlar yüzünden oldu hep. ( İnsanda bir hayvan türüdür ama düşünme yetisi olmasına rağmen iç güdüleri ile hareket eden hayvanın katrilyonda biri kadar düşünemeyen bir hayvan )

• black_flood kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ben sadece bütün gelişmiş ülkelerde olanı söyledim maalesef bizim ülkemizde öyle değil.Tüketicinin refahını artıcı,temel sağlık ve gıda ürünleri baz alınarak yapılmalı bu hesaplar.Burada birinci sorumlu Maliye Bakanlığı bilinenin aksine Tüik sadece ona yollanan kalemler üzerinden hesaplama yapıyor yani bağımsız değil ve görevini doğru şekilde yerine getiremiyor.Böyle olunca işin içine siyasi olaylar giriyor.Hükümet ve Maliye Bakanlığı da istedikleri gibi manipule ediyorlar tüfe içeriğini kendilerini denetleyen bir kurum olmadığından dolayı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şuan açıklana enflasyon değerleri gerçeği yansıtmıyor.
    borçlanma faizi bile %11 i aştı.
    dolar son bir senede %35,3 arttı.
  • Enflasyon yüzde 10 yalan söylüyorsun

Ak müteahhitlere ihaleleri $ üzerinden veriyorsun

Delikanlıysan lira üzerinden ihaleleri ver,her yıl yüzde 10 zam yap.

Türkiye'de insanların harcamasının %40 ı konuta,%20 si gıdaya gidiyor,akaryakıt ve otomobil diğer yüksek gider kalemleri

Delikanlı olan bu 4 kalem üzerinden hesaplasın;

boyunun ölçüsünü görelim

Ayrıca toplumun farklı kesimleri için farklı enflasyon hesabı olmalı.gemiciklerine ÖTV siz yakıt alan,yabancı ülke bayrağı çeken için enflasyon (-)bile çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben markette peynir, soğan, yoğurt gibi elzem ürünlerin fiyatlarını görünce epey bir anıyorum sayın vekillerimizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Valla ben markette peynir, soğan, yoğurt gibi elzem ürünlerin fiyatlarını görünce epey bir anıyorum sayın vekillerimizi.

Bu Dokunulmazlık muhabbetini Türk toplumu kaldırsın asla kimse anmaz zaten direk pratik eğitime geçer üzerlerinde ve ondan sonra asla cesaret edemezler olumsuzluk oluşturmaya. yabancı ülkelerin bir çoğunda bunlar gibi davranan devlet yetkilisinin başına gelenler belli sağlam bir meydan dayağı ardından çöp bidonuna atıp orada yaşarsa yaşar ölürse ölür diye bırakıyorlar. bizde bu yapılmayıp saygı gösterildiği için bunlar bu şekilde şımarıyor. ben çöp bidonu taraftarı değilim daha çok bilimsel deneylerde kobay olarak kullanılmaları taraftarıyım bu tip kötü niyetli kişilerin.
  • Halkın sıklıkla kullanmadığı şeyler sepetin içine konuluyor ve hesaplanıyor. Sonra malum naralar enflasyonu % kaç düşürdük yalanları. Halk açlıktan geberecek enflasyon yüzünden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.