Şimdi Ara

Enfes Prime Limitsiz Sosyal Tarifesinde YouTube Sınırsız Veri Hakkı Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
3
Favori
5.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendisi bu konuda birşeyler yazmıştı bir ara ama bulamadım o post u

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kişiye özgü bişey sanırım bende full sınırsız 4k izlesemde hotspot yapsamda düşmüyor. hediye internet yada sil süpür varsa önce o düşüyor. bende 3 hat var 3ü de sınırsız

• tlgsrcm T kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız cihaz nedir acaba hocam

• turco8181 T kullanıcısına yanıt

poco f6 pro , poco x5 pro ve modem olarak kullandığım honor 8x

APN ayarlarınızı paylaşma şansınız var mı

Enfes Prime Limitsiz Sosyal Tarifesinde YouTube Sınırsız Veri Hakkı Sorunu

Default ayarlar bunlar zaten. Birçok kişi bu ayarlarda problem yaşıyor ama yaşamayan da var sizin gibi demek ki

Dedigim gibi kisiye özel bisey heralde, bendeki digerlerinden farklı değil hani tek hat da degil 3 hatda da sorun yok bende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durum güncellemesi: Instagram kullanımı şu an için data paketinden düşmüyor gibi görünüyor, yani sosyal medya paketine dahil şekilde işliyor. Ancak YouTube tarafında gün içinde yapılan kullanımlar doğrudan ana kotadan düştü.

• TT kullanmadığım için net bir deneyimden bahsedemem. Kendim sadece Turkcell'de Youtube hediyeleri ile vs. deneme yaptım. NextDNS kullanarak Youtube hediyesini kullandığımda trafik neredeyse yarı yarıya normal paketten ücretlendiriliyordu. Operatör DNS'ine geçince çok daha az oluyordu bu.

APN'ler kaynaklı böyle bir fark da olabilir. Çok çok eskiden bir dönem hattımdaki bir ücretlendirme hatasından dolayı müşteri hizmetleri trafiğimi incelemişti. APN'mi İnternet'ten GPRS'e çekmemi, İnternet olunca trafiğimi göremediklerini söylemişlerdi. Sonrasında GPRS'e alınca telefonun gönderdiği NetBIOS iletilerinden dolayı ücretlendirme yapıldığı ortaya çıkmıştı. Ben de firewall programı ile bu iletileri engelledikten sonra bir daha sorun yaşamamıştım.

Hani operatör taşınan trafiği tespit edemediğinde normal paketten ücretlendiriyor ve kotadan düşüm oluyor. Bundan dolayı bunu engelleyebilecek DNS ayarı, VPN, firewall vs. her şeyin kapatılması gerekli. Sırf telefonda sosyal medyayı sınırsız kullanayım diye aklıma esen DNS'i kullanamamak mantıklı gelmediğinden kullanmıyorum bu tür şeyleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 22 Nisan 2025; 21:59:37 >

• sis651 kullanıcısına yanıt

Türktelekomda DNS farketmiyor şahsen bende birşeyi değiştirmiyor

Adguard DNS ekli bende android cihaz

Silsüpürden gelen instagram YouTube 2-4gb sosyal medya olsun hepsi hediyeden düşüp tarife haklarıma dokunmuyor .Önceliği hediyeye verdiğinden de dokunmuyor olabilir .🤔

Ama işin içine tarifeye dahil olan sosyal medya girince işler karışıyormuş nedense Enfes Prime Limitsiz Sosyal Tarifesinde YouTube Sınırsız Veri Hakkı Sorunu 

Oldukça kıymetli bir paylaşım hocam. Özellikle APN ve DNS temelli ücretlendirme farklarına dair verdiğiniz örnekler. Biz de forumda TT özelinde bazı kullanıcı deneyimleri üzerinden ilerlemeye çalışıyoruz, haliyle biraz deneme-yanılma usulü gidiyor. Ancak sizin de dediğiniz gibi, operatörün trafiği doğru etiketleyememesi durumunda varsayılan olarak ana paketi yemesi oldukça olası. Dolayısıyla DNS, APN, hatta cihaz ve uygulama davranışları bile etken olabilir. Önerdiğiniz gibi, en temiz sonucu görmek için cihazın ağ ayarlarının olabildiğince sade ve müdahalesiz olması daha sağlıklı olabilir. Tekrar teşekkürler katkınız için, arşiv açısından da değerli oldu.

Öncelikle ekran görüntülerinde ismin ve tel no var sıkıntı yaratebilir belki farketmediysen haberin olsun. Gördüğüm kadarıyla 3g kullanıyorsun bunu 4.5 g de kullanman gerekiyor diye biliyorum 3g de sorun oluyor, onu 4.5 g ye çekip tekrar dener misin

Dalgınlık hocam hemen hallettim.

• 4g ile de denedim hala düşüş var maalesef

3G ile ne alakası var düştüğünü gören bi bahane bulmaya çalışıyor

Öyle şeymi olur 3g de düşer diye

Evde 4g çekmiyor o zaman giremeyeceğiz sosyal medyaya tüh napsak acaba

• 4g ile yapılan testler, kotadan harcamaya devam ediyor. Enfes Prime Limitsiz Sosyal Tarifesinde YouTube Sınırsız Veri Hakkı Sorunu Enfes Prime Limitsiz Sosyal Tarifesinde YouTube Sınırsız Veri Hakkı Sorunu Enfes Prime Limitsiz Sosyal Tarifesinde YouTube Sınırsız Veri Hakkı Sorunu Enfes Prime Limitsiz Sosyal Tarifesinde YouTube Sınırsız Veri Hakkı Sorunu

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    3g 4g fark etmiyor. Bahane bulan da yok hocam olan gerçekliği anlatıyor herkes. Kimse keyfinden şikayetçi değil

Turkcell interneti bitirmiştim ya salla kazanda YouTube var alayım deneyim dedim

short hariç giriş yapıyor 4k falan açtım izledim

Paylaşıyom yermi dedim yemedi karşı taraf 😂

Short tarafını açmıyor ama

Dns yi deneyim yazdım AdGuard DNS yi yemedi bu sefer hiç girmedi YouTube ye

bu arada tarayıcı safari(reklamlar engelli )ve uygulamadan denedim 

15.dakikada bitti 4Gb 😂

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.