Şimdi Ara

Endüstri mühendisliği ile ilgili sorularım var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
4
Favori
5.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kırmızı renkte bir yazı yazıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İt babandır allahın ezik endüstricisi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B8D4499E0

Hocam aslında endüstri mühendisliğinin iş skalasının çok geniş olduğunu daha dün bir youtube kanalından dinledim ama okuduklarıma göre şöyle bir algı oluştu bende.Endüstri mühendisliği makine mühendisliğinin bir alt dalı olduğu için endüstride 20 tane farklı yerde çalışabilirsen makinede 50 farklı yerde çalışabilirsin.Ama sonra böyle bir şey olmadığını sadece endüstrinin bir kısmının makinenin alt dalı olduğunu öğrendim.
    Endüstrinin iş skalası makineden çok daha fazla hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B8D4499E0

Hocam ben endüstri mühendisliğini sevdim ama teknik üniversitede yazamayacağım çünkü tutmuyor.Marmara üniversitesinde yazacağım mühendislik fakültesine gideceğim.Sizce teknik üniversitede okumamak büyük bir - mi?

Alıntıları Göster
    Marmara hakkında çok fazla fikrim yok, araştırmadım ama çok büyük bir eksi olmaz bence. Makine, ee falan olsa bir nebze ama endüstri için teknik üniversite olmaması eğitim açısından büyük bir eksi yaratmaz. Ytü, hacettepe, marmara puanları birbirine çok yakın. Hacettepe'de düşünebilirsiniz. Eğitimi daha iyidir ama Ankara'da olması biraz dezavantaj sağlayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoebe_Buffay -- 21 Temmuz 2020; 20:29:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

Bu mesaj silindi.
    Siz İtü'de endüstri mi okuyordunuz

• Dr. Doctor kullanıcısına yanıt
    Loser detected

• deoksiribo kullanıcısına yanıt
    unutmuşum hocam, inşaatın önüne alabiliriz onu da .. :)

• ??? Marmara tutuyor ise gtü de tutar

• Ben makine okuyan birisi olarak sana şunu demek isterim; eğer ki mühendislik yazma konusunda eminsen hangi mühendisliğin sana yatkın olabileceğini ve nerede verimli olabileceğini düşün.Ben 2018de tercih yaparken herkes bilgisayar ve elektrik yazmamı tavsiye etmişti.Ancak ben düşündüm ki ben mekanik mevzulara daha çok ilgiliyim.Özellikle termodinamik ve ısı konseptleri çok ilgimi çekiyor.Bu yüzden makine yazdım oldukça da memnunum.

Endüstri de oldukça güzel bir bölümdür.Teknik mühendisliklere göre (makine,ee gibi) okuması daha rahattır.Ben de uzun bir dönem yazmayı düşünmüştüm.Bölümdeki derslerin içeriklerini araştırıp sana uygun mu değil mi anlamaya çalışabilirsin.

Eğer ki odtü,boğaziçi,itü gibi okullara puanın yetmiyorsa hacettepe,gazi gibi ankaradaki okulları tavsiye ederim.Bu okullar ankarada olduğundan savunma sanayasine çok öğrenci veriyor.Ben gazide okuyorum.Makine alanında oldukça iyidir.Eğer endüstri düşünürsen de hacettepe bu alanda çok iyi bir okuldur.Soruların varsa yazabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum.

• limitx98 kullanıcısına yanıt
    YTÜ nasıldır

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

kariyernette en çok ilanlardan biri endüstri mühendisliği. çalışma alanı da inanılmaz geniş. dünyadan bihaber tipler burada konuşuyor yav.
    Sizde endüstri mühendisliği mi okuyorsunuz?

• TheBlackWaWe T kullanıcısına yanıt
    İstanbul dışı pek sıcak bakmıyorum şuan

• quote:

Orijinalden alıntı: limitx98

Ben makine okuyan birisi olarak sana şunu demek isterim; eğer ki mühendislik yazma konusunda eminsen hangi mühendisliğin sana yatkın olabileceğini ve nerede verimli olabileceğini düşün.Ben 2018de tercih yaparken herkes bilgisayar ve elektrik yazmamı tavsiye etmişti.Ancak ben düşündüm ki ben mekanik mevzulara daha çok ilgiliyim.Özellikle termodinamik ve ısı konseptleri çok ilgimi çekiyor.Bu yüzden makine yazdım oldukça da memnunum.

Endüstri de oldukça güzel bir bölümdür.Teknik mühendisliklere göre (makine,ee gibi) okuması daha rahattır.Ben de uzun bir dönem yazmayı düşünmüştüm.Bölümdeki derslerin içeriklerini araştırıp sana uygun mu değil mi anlamaya çalışabilirsin.

Eğer ki odtü,boğaziçi,itü gibi okullara puanın yetmiyorsa hacettepe,gazi gibi ankaradaki okulları tavsiye ederim.Bu okullar ankarada olduğundan savunma sanayasine çok öğrenci veriyor.Ben gazide okuyorum.Makine alanında oldukça iyidir.Eğer endüstri düşünürsen de hacettepe bu alanda çok iyi bir okuldur.Soruların varsa yazabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum.
    Bilgileriniz için teşekkür ederim.Peki siz şimdi makine mühendisliğini bitirdiniz.Bir endüstri mühendisinin arandığı şirkete tam donanımlı ve endüstri mühendisinin yapabileceği her şeyi yapabilecek kapasitede mi giriyorsunuz?Yani ben okumadığım için bilmiyorum ama internette sanki eendüstri mühendisliği makine mühendisliğinin bir alt kümesi gibi yazılmış.Bu sizce dogru mu?Bir de tabiki sevecegimiz işi yapacagız ama hayatın gerçekleri var.Maaş ve iş bulma konusu.İş bulmadan bahsetmişsiniz peki maaş konusu nasıl hem makine hem de endüstri için.Şimdiden teşekkürler.

• Mühendislik Elektrik-Elektronik, Makina ve İnşaattan ibarettir. Kalan bölümlerin adında kanunen mühendislik ibaresi olması, o alanların mühendislik olduğu anlamına gelmez.

Tembel olmayın. Mesela uçak yapmak istiyorsanız uçak mühendisliği yazmak yerine önce makina ile temel atın. Lisans eğitiminizi sağlam bir temel üzerine inşa edin. Eğer temeliniz sağlam olursa o temel üstüne istediğiniz alan için gökdelen inşa edersiniz. Temeliniz multidisipliner ya da zayıf bir alan olursa ancak gecekondu inşa edebilirsiniz.

• mühendis olma niyetiyle okuyacaksanız okumayın hocam çünkü endüstri mühendislik falan değil ama iş imkanları geniştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Doctor

Makine ee ceng hariç mühendislik okunmaz
    ceng computer science yani bilgisiyar bilimine dünyada mühendislik diyen tek ülke türkiye olmasına rağmen sen de çıkıp ceng hariç mühendislik okunmaz demişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeArsln.EA -- 21 Temmuz 2020; 22:41:31 >

• Buradakilere kalsa ee ve makineden harici ot topluyor.
    Mühendislik ne demek acaba kendilerine sormak lazım

• Bölümü çok iyi bilmiyorum ama gözlemim şu,

Yazılımcı olarak çalışan çok end. mühendisi tanıdığım var. Ayrıca iş ilanlarına bilgisayar mühendisliği geçen her kriterde end. mühendisliğini de görüyorum

Yani kariyer olarak yazılım üzerine düşünürsen önün açık. Tabiki kendini bu alanda geliştirmek kaydıyla. Çünkü yine gözlemim piyasa artık kendine yazılımcıyım diyenden geçilmiyor. Yazılımcı olarka çalışmak için illa yazılım ile ilgili bölüm bitirmeye gerek yok yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byenx

Buradakilere kalsa ee ve makineden harici ot topluyor.
    Mühendislik ne demek acaba kendilerine sormak lazım
    Onlar çalışma hayatına atılmamış sosyal medya ergenleri
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.