Şimdi Ara

Endüstri Mühendisliği Hakkındaki Soruları Cevaplıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
7
Favori
5.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benzer bir konuyu üniversite ve bölüm tavsiyelerine açmıştım ancak oraya pek uğrayan yok sanırım.

    SAÜ endüstri mühendisliği mezunuyum. Bu bölümü seçmeyi düşünen arkadaşlar varsa tercih döneminde yardımcı olmak adına soracağı soruları cevaplayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SS10 -- 18 Temmuz 2017; 17:56:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • hocam ne iş yapiyorsunuz
  • Hocam ben bu bölümü düşünüyorum ama çok aktif bir insan değilim. İnsanlarla iletişim kurarım tanışırım ama hiperaktif birisi değilim sorun olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izmirindağları

    hocam ne iş yapiyorsunuz

    Kadına yaşı, babaya maaşı , endüstri mühendisine ne iş yaptığı sorulmaz. :D
  • izmirindağları kullanıcısına yanıt
    Yazılım test uzmanlığı yapıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar müh. ve Endüstri müh. arasında kaldım, hangisini başa yazacağımı bilmiyorum. Endüstri için her şeyden biraz olması kötü, o yüzden ana mühendislikleri okumak daha iyi diyorlar. Sizin düşünceniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SS10

    Yazılım test uzmanlığı yapıyorum.

    Hocam maaşınız kaçtı ilk başta. Şimdi ise kaç oldu ?
  • Anıl 35 kullanıcısına yanıt
    Hangi alanda çalışacağınıza göre değişir. Satış departmanında çalışacaksanız veya satın alma da buna dahil olabilir, iletişim yönünüz kuvvetli olmalı. Bunun dışında misal planlamada çalışacaksanız veya yazılıma yönelecekseniz onlar kadar gerekli olmayabilir iletişim becerinizin yüksek olması.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anıl 35 kullanıcısına yanıt
    Yeni başladım bu işe, ilk işim. 3000 lira üstü bir maaşla başlayabilirsiniz eğer üniversite hayatınızı boş geçmezseniz. Benim de maaşım bu doğrultuda.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • endüstri mühendisliğinin geleceği nasıldır
  • SS10 kullanıcısına yanıt
    iş olanakları geniş midir
  • hocam boğaziçi ekonomi ve odtü endüstri arasında akıl almaz bir ikilemdeyim herkes neye ilgin varsa onu seç diyor benim özel olarak hiçbir şeye ilgim yok :S

    eğer ekonomi alanında uzmanlaşacaksam boğaziçi,yazılıma ya da daha teknik işlere kayacaksam endüstri daha mantıklı geliyor ama kafama takılan soru şu bu 2 bölümden mezun olanlar ne iş yapar ? Beyaz yakalı plaza çalışanı olursun diye moralimi bozuyorlar ):
  • devete atanma zor mu alımalr ne kadar yada kpss puanı en az kac olmali genelde ne işyaparlar marmara endustri i secsem avantajlı olurmuyum
  • Phoenix077 kullanıcısına yanıt
    Endüstri mühendisliği maliyetleri azaltıp, kârı yükseltmeyi esas alır ve bu doğrultuda optimizasyonu kurar, verimliliği yükseltmeyi hedef alır. Verilen eğitim bunun üzerinedir aslında her şeyden azar azar diye bir şey yok.

    Tek başına yazılım bilmek bu devirde size çok para kazandırmaz, bunun dışında dümdüz endüstri mühendisliği eğitim alıp çıkmak yine pek işinize yaramaz. Ama endüstri mühendisliği eğitimi alıp yanında yazılım bilir ve doğru projeler üretirseniz sektörün aranan adamı olursunuz ve paraya para demezsiniz. İkisi arasında kaldıysanız birini lisans, diğerini yüksek lisans olarak görebilirsiniz. Hangisini seçeceğinizi benim buradan önermem biraz yanlış olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90capcanberk 9 kullanıcısına yanıt
    Endüstri mühendisliğinin iş olanakları yönleneceğiniz alanla beraber oldukça geniştir. Yakın gelecekte de bu mesleğin aranmaması ihtimali yoktur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dofuber D kullanıcısına yanıt
    Benim tercihim kesinlikle ODTÜ endüstri olurdu

    Ekonomi için konuşmam doğru olmaz. Endüstri için şunu söyleyebilirim illa ki plaza çalışanı olmak zorunda değilsiniz. Yazılıma da merakınız varsa ODTÜ'den mezun olarak gayet iyi bir şirkette biraz tecrübe kazanıp kendi işinizi kurabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • xasger kullanıcısına yanıt
    Bir alt mesajda yazdığım gibi,

    Endüstri mühendisliği maliyetleri azaltıp, kârı yükseltmeyi esas alır ve bu doğrultuda optimizasyonu kurar, verimliliği yükseltmeyi hedef alır.

    Genel olarak yönetimsel süreçlerde görev alırlar. Teknik konular üzerinde çalışanlar da görülebilir. Marmara'yı seçerseniz evet oldukça avantajlı olabilirsiniz sadece üniversite bazında konuşacak olursak.

    Devletteki durumu hakkında maalesef bilgim yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • konunun biraz dışına çıkar mıyım bilmiyorum ama endüstri ürünleri tasarımı hakkında düşünceleriniz?
  • biraz çekingen biriyim, çok kolay arkadaşlık kuramam ortamlara giremem. bu meslekte çok girişken olmak gerekiyormuş. sizce ben bu özelliği üniversitede kazanbilir miyim? ytü endüstriye gidersem pişman olur muyum bu huyumdan ötürü?
  • Alashas A kullanıcısına yanıt
    Biraz dışına çıktık şu an evet

    Tasarım eğer ilginizi çekiyorsa bu bölümü tercih edebilirsiniz. Endüstri mühendisliğinde AutoCAD dersi gösterildi bize ama sadece tek bir teknik resim dersi ile bu alanda uzmanlaşmak çok zor. Kendiniz yönelmelisiniz. Eğer bir şeyler tasarlama, üretme hoşunuza gidiyorsa tercih edilebilir bir bölüm.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.