Şimdi Ara

en iyi sesi almak için 2+1 odaya nasıl yerleştirilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
9.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: R0ME

quote:

Orijinalden alıntı: nacreous

quote:

Orijinalden alıntı: Mehper

quote:

Orijinalden alıntı: nacreous

2+1 kara düzen hesabı bence kolon kablolarını uzat sesi arkaya ver.

Peki kabloları uzatırken kullanacağımız ek kablolar sesin kalitesini etkiler mi?

kabloları uzatırken kı kablolar sesı etkılemez tabı dogru kabloyu kullanırsan ev içerisindedir senınkı buyuk ıhtımal zil kablosu kullanabılırsın yeterli olacaktır senın ıcın
    Diye belirtmişsiniz.

O zaman yüzlerce TL değerindeki kablolar boşuna satılıyor,hiç bir işlevi yok yani?

Sesi direkt etkileyen faktörlerden birisi kablo kalitesi ve uzunluğudur.
    Kabloda ne kadar ek kullanırsanız,sinyal kalitesi o kadar düşer.

Eğer kabloları uzatacak iseniz tek parça kablo kullanmaya ve ihtiyacınız kadar kablo kullanmaya dikkat ediniz.

2.1 ses sistemlerindeki uydu hoparlörlerini sürekli arka planda dinlemek kulağı bir noktadan sonra ciddi ölçüde yorar,sesi daha kalitesiz alırsınız,algınız şaşar.

2+1 den bahsedıyoruz burda danası anasını gececek olursa ne anladık bundan sevgılı kardesım

2+1 e uzutma koblo olarak fiber kablo cekecek degılızya

• @nacreous

Öyle diyorsunuz,kısmi olarak haklısınız da 2+1 var 2+1 var yani,unutmamak lazım.

Fiber kablo ile bağlantı giriş-orta seviye ses sistemleri için elbette gereksiz ve maliyetli bir işlem ancak hoparlörleri zil kablosu ile uzatmak da pek kaliteli bir çözüm yolu değil.Belirtmek istediğim buydu,yanlış anlamayın.
  • Konuyu hortlatacağım ama yeni konu açmak istemedim.
    Ben masaüstü bilgisayarımda 2+1 hoparlör kullanıyorum ve şuan sağ-sol hoparlörler monitörün 5 cm gerisi yanlarda ve subwoofer masanın yazıcı için olan alt kısmında, acaba bunu monitörün arkasına üste taşısam nasıl olur? Bass derinliğini ne şekilde etkiler?
  • @bilgehankalkan

Merhaba,

Subwooferdan etkin bir performans alabilmek için mümkün olduğunca yer seviyesinde ve köşede tutmakta yarar vardır.

Kesinlikle masa altı ve masa üstü gibi,bas vurdukça titreyecek,birinci dereceden rezonansa maruz bırakacak malzemelerin yanına,yakınına koyulmaması lazım.

Ancak çok güçlü bir subwoofer değilse,yerden kazanmak için dediğiniz gibi yerlere subwoofer yerleştirilebilir.
  • quote:

@bilgehankalkan

Merhaba,

Subwooferdan etkin bir performans alabilmek için mümkün olduğunca yer seviyesinde ve köşede tutmakta yarar vardır.

Kesinlikle masa altı ve masa üstü gibi,bas vurdukça titreyecek,birinci dereceden rezonansa maruz bırakacak malzemelerin yanına,yakınına koyulmaması lazım.

Ancak çok güçlü bir subwoofer değilse,yerden kazanmak için dediğiniz gibi yerlere subwoofer yerleştirilebilir.

bende z5500 kullanıyorum subu masa altına halı üstüne koydum yeri uygunmu?

oda içinde iyi bass alıyorum ama müzik dinlerken salona gittiğimde sub güçlü olmasına rağmen istediğim bası alamıyorum
  • @delgado1991

Merhaba,

Hayır,subwooferınızın yeri iyi performans alabilmeniz için kesinlikle uygun değil.

Subwooferın yakın çevresinde sesi emecek olan kumaşlı materyallerin bulunması (perde,halı,kanepe vs.) ve subwooferın yumuşak zemin üzerinde bulunması bas performansını önemli ölçüde düşürür.

Ayrıca kabinin,kapalı/dar bir konum içerisinde bulunması da bas performansını düşürür.

Oda içerisinde iyi bas almanız,subwoofera yakın olmanızdan ve odanızın boyutlarından kaynaklanır.

Z5500,her ne kadar yüksek güçlü bir subwoofera sahip olsa da,ev içerisindeki duvarlar,eşya bolluğu subwooferın bulunduğu oda haricindeki odalarda istediğiniz performansı alamamaya neden olur.

Ancak yine de mümkünse subwooferı odanızın köşesine,halı üzerine değil de subwoofer boyutlarında bir mermer parçasının üzerine yerleştirerek deneme yapabilirsiniz.

• quote:

@delgado1991

Merhaba,

Hayır,subwooferınızın yeri iyi performans alabilmeniz için kesinlikle uygun değil.

Subwooferın yakın çevresinde sesi emecek olan kumaşlı materyallerin bulunması (perde,halı,kanepe vs.) ve subwooferın yumuşak zemin üzerinde bulunması bas performansını önemli ölçüde düşürür.

Ayrıca kabinin,kapalı/dar bir konum içerisinde bulunması da bas performansını düşürür.

Oda içerisinde iyi bas almanız,subwoofera yakın olmanızdan ve odanızın boyutlarından kaynaklanır.

Z5500,her ne kadar yüksek güçlü bir subwoofera sahip olsa da,ev içerisindeki duvarlar,eşya bolluğu subwooferın bulunduğu oda haricindeki odalarda istediğiniz performansı alamamaya neden olur.

Ancak yine de mümkünse subwooferı odanızın köşesine,halı üzerine değil de subwoofer boyutlarında bir mermer parçasının üzerine yerleştirerek deneme yapabilirsiniz.

cevabınız için teşekkür ederim yer olmadığı için oraya koydum ama memnun değilim

en iyi sesi almak için 2+1 odaya nasıl yerleştirilir?

en iyi sesi almak için 2+1 odaya nasıl yerleştirilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delgado1991 -- 29 Mayıs 2012; 21:19:31 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.