Şimdi Ara

EN İYİ MÜHENDİSLİK HANGİSİDİR? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
12
Favori
53.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: rap_sagopa

20knın altındakiler ölsün mü yani? Ne yapalım biz? Biz de çalıştık herhalde ilk 20kya girebilmek için. Ama olmayınca olmuyor. "Mühendislik Yazmayın." konunuzdan beri takip ediyorum sizi. Anlamıyorum ne yapmaya çalıştığınızı. Hayır insanlara yol göstermek, mühendisliğin kolay olmadığını aşılamak istiyor olabilirsiniz. Ama biz de farkındayız mühendisliğin Türkiye şartlarında kolay bir meslek olmadığının. Siz bas bas bağırınca bu gerçeği öğrenmiyoruz, sadece içimizdeki inanç daha da azalıyor. Umutlarımızı yakıyorsunuz anca. Normalde başkalarının düşüncelerine saygılıyımdır, insanlar hep kendi düşündüklerini kabul ettirmeyi çalışırlar diye düşündüğüm için hiç uğraşmam başkalarıyla tartışmakla. Ama her konuda karşıma çıkıp biraz daha hevesimi kırıyorsunuz. Zevk mi alıyorsunuz bundan bilmiyorum. Gına geldi her konuda mühendislikle ilgili olumsuz yorumlarınızı okumaktan. Allah'ım sabır ver ya.

Tmm hocam kusura bakmayin. Ben sadece gelecekten bir sesim. Belki de ben yanlisimdir. Zaman gosterecek.

gelecekten bir sesim

• quote:

Orijinalden alıntı: Tir@n

Baban ziraat mühendisidir ya da o sektörde iş yapıyordur.Çevresi vardır.Herhangi bir üniversite de ziraat okursun zor bela girip zirai ilaç bayiliği sınavını geçer belgeni alır dükkanı açarsın.Baban pazarlar sen zirai bilgini işe katar 2,5-4,5 bin lira arası gelirin olur.Artar ya da azalır duruma göre......

Babanın inşaat şirketi vardır ya da ofisi il ilçe farketmez.Mimarlık ya da inşaat,makine,elektirik okursun girer yanında plan proje çizer hasılata ortak olursun..

Velhasıl kelam bu işler sana bana ona buna şuna göre değişkenlik gösterir.

İlk 20k da mühendislik yazamıyorsan zaten diğerlerini bitirdiğinde iki seçeneğin var.

Ya giremediğin ilk 20k nın başarısını kpss de gösterip devlet kadroları.
    Ya da tamamen torpil ve yahut şans......

Bunların dışında kimse hayal kurmasın.Anadolunun bir yerinden mezun makine mühendisi,pişmemiş piyasayı,sektörü alan çalışmasını oturtamamış ise ki tecrübe olmadan olmaz o işler 4-5 yılın öğretmenlik yazıp atansaydım ah keşke puanım şuna yetseydi yok efendim hemşire olsaydım diye geçer.

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki üniversite bölümlerinin bile bir piyasası var.Sektör gibi.
    Benim bilgiğim fen edebiyat bölümleri bilim alanıdır.Bu alanlara alım az olur ve mezunların iş garantisi olur.
    İİBF de iktisat yine keza bir bilim dalıdır.
    Tıp zaten konuşmaya lüzum yok.İnsan sağlığı gidince geriye ne kalıyor.
    Mühendislik de bir ilim deryasıdır.

Lakin devlette çalışan kaç mühendis adam gibi mühendislik yapıyor.İktisatçı banka da ne işle meşgul.

Bunların hepsi düzensiz eğitim alt yapısından kaynaklı.O kadar öğrenci var o kadar mezun var lakin o kadarın yarısı kadar devlet kadrosu yok.Sınav sistemi her iki yılda bir değiştirileceğine mezun/kadro sayısına bir çözüm bulunsun.Sınırlar netleştirilsin.

İİBF gibi bir saçmalık ortadan kaldırılsın.İktisatçı ne iş yapar,uluslararası neyin peşinde her biri birbirinin kadrolarına ortak.
    Mühendis kadroları belli lakin 2 lab açıp mühendislik kurmak neyin nesi.

Yahu anadoluda bir üniversite de isim vermeyelim,makine mühendisliği bölümü öğrencilerine ilk 2 sene lise fiziği,kimyası öğrettik diyen hocalar mevcut.Adamın alt yapısı yok bodozlama buraya dalmış biz bu adam nasıl temel mühendislik derslerini verelim diyenleri duydum gördüm.

Yani KADER KISMET bu ülkede her iş.......

+1903 adam haklı, ne yazıkki haklı.

• Bir de bu 20k nin alti olsun mu demissin. Hadi onlar da kurtardi pacayi. 100k nin alti olsun mu. Onlar da insan evladi. Bu sistemi ben kurmadim. Sistem herkezi besleyemiyor. Asiri mezun cikinca piyasada okul ismi iyice one cikmaya basladi. Bana kalsa 100k daki adamin muhendis olmamasi lazim ama iste oy kaygisi ile aciyorlar bir suru fakulte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw herkes cocugunu okutma derdinde. Hukumet de saolsun daga tasa universite acti cok salak degilsen giriyosun bi yere. Ama bu kadar cok adam okursa kim copcu taksici bakkal olacak? Oyle bir dunya yok.bu devirde en guzeli bir meslek sahibi olmak. Kaportaci berber zart zurt.

• Kusura bakma hocam sonuçlar açıklandığından beri bölüm araştırıyorum nereye elimi atsam elimde kalıyor. Normalde 30k falan olmayı bekliyordum. Öyle olursam yazılanları hiç umursamayıp Eskişehir'de de yaşadığım için Anadolu elektrik-elektronik yazıp elimden geleni yapıp mezun olacaktım. Şimdi 21k oldum. Kendimce iyi bir derece yaptım. İyi bir yer yazayım diyorum ama yok öyle bir yer. Annemler de eczacı ol diye tutturdu. (Annemin eczanesi var da onu bana devredermiş o yüzden) Hayallerimin peşinden gidip işsiz kalırsam tepemde susmayacaklar bizi dinlemedin diye. Ne yapacağımı şaşırdım. Ben sabahtan akşama kadar bakkal gibi müşteri beklemeyi istemiyorum. Ömür mü geçer öyle Seneye hazırlanacak sabrım da yok. Velhasıl hayat çok zor

• Yaw ben hicbirseyi iskembeden sallamiyorum. Kac sene issiz kaldim 100 tane mulakata gittim bazilari resmen guldu bana. Is buldum ama 1.5 milyar ve cumartesi dahil. Yol yok. Kimisinde yemek de yok. Sonra kamuya attim kapagi. Kendini gelistirme masallari kuranlara soliyim. Alti ay kursa gittim sertifika sinavina girip sertifika aldim. Ingilizcem mukemmel. Bunlar tras.

• quote:

Orijinalden alıntı: hiromen3

quote:

Orijinalden alıntı: Tir@n

quote:

Orijinalden alıntı: hiromen3

Artık nerede okuduğunun bir önemi pek kalmadı, kendini ne kadar geliştirdiğin önemli, mühendislik olarak bilgisayar seçmeyeceğim ben, kime sorsam bilgisayarcı çok bu memlekette diyor, makine mühendisliğinde de işsiz kalınmaz ama ilerleyen zamanda maaş çok artmıyormuş, diğer mühendislikleri pek bilmiyorum, biyomühendislik de seçilebilir diye duydum, iş olanağı çokmuş, bunlara göre tercih yapacağım, herkes için hayırlısı olsun

Temel mühendislik yazmanı öneririm.

GIDA-ZİRAAT-ENDÜSTRİ-BİYOKİMYA-ORMAN-PEYZAJ-BİLGİSAYAR-MADEN-JEOLOJİ

mühendisliklerini artı bir alternatifiniz yoksa yazmayın derim.Bunların yerine temel mühendislikler olan

MAKİNE-İNŞAAT-ELEKTRİK-KİMYA önerebilirim.......

Kimya müh. işsiz kalıyormuş, forumdan biri söylemişti, önerin için sağol hocam, babam yarın işyerindeki baş mühendis ile konuşacak, bakalım o hangi mühendisliği önerecek, inşaat, elektrik, makineyi zaten yazacağım hocam, tekstil müh. ve biyomühendislik hakkında ne düşünüyorsun hocam?

Kimya müh. İşsiz mi kaliyormus ? :D Önunuzde 1001 pencere var siz 1 tanesine bakiyorsunuz.Her işte işsiz kalma olasiligi var.Kimya muh. Sayisi az oldugu icin 1 tanesi acikta kalinca meslegin uzeri ciziliyor.Bide nerde okudugun, kendini ne kasr gelistirdigin onemli.Ben itü den olupta kimya muhendisliginde ac gezen gormedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yildiz falan yaz madem ama bence ecza daha iyi. Yatis. Bakkal diye assaglama. Toplumda saygin meslektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kizilelma

OKUYUP TA NE BOK YİYECEKSİNİZ ÇOCUKLAR

BEN 3. ÜNİMİ OKUYORUM HALA

PARA İÇİN Mİ OKUYORUM? YYOOOOO ASLA

BEN OKUMAYA ÇALIŞMAYA BAŞLADIKTAN SONRA BAŞLADIM 20 SENEDE 3. ÜNİYE BAŞLIYCAM BU SENE

KEYİF İÇİN, BİLGİMİ ARTIRMAK İÇİN, KISACASI İNSAN OLABİLMEK İÇİN OKUYORUM

PEKİ BU OKUMAK BANA İŞ HAYATINDA AVANTAJ SAĞLADI MI? HEM DE HİİİİÇ SAĞLAMADI?

TAMAMEN KENDİ GAYRETİM, İNGİLİZCEM VE NASİP DOĞRULTUSUNDA GELİŞTİ HAYATIM

ÇOK İYİ İŞLERDE ÇALIŞTIM SIKILDIM BIRAKTIM

ŞİMDİ İLKOKUL MEZUNU BİR MİLYONERİN YAINDA ÇALIŞIYORUM ADAMIN 300 MİLYON DOLAR SERVETİ VAR

BENİ DE SEVİYOR, BİLGİLİ VE KÜLTÜRLÜYÜZ 2 YABANCI DİL BİLİYORUZ FALAN FİLAN LAFIMIZI DİNLİYOR YANİ SAYGI GÖSTERİYOR OKUMUŞ ÇOCUĞUZ YA

AMA PARA İÇİN OKUMAYI DÜŞÜNÜYORSANIZ: NAH ALIRSINIZ NAH !!!!!

HAYATINIZIN ODAĞINDA PARA VARSA NE İŞİNİZ VAR OLM ÜNİVERSİTEYLE, AÇIN KALABALIK BİR YERDE BİR BÜFE

TOST DÖNER SOSİSLİ SATMAYA BAŞLAYIN BAKIN SONRA İŞİNİZİ NASIL DA BÜYÜTÜYORSUNUZ

SONRA UFAKTAN OTELCİLİK İŞİNE GİRİN NE BİLEYİM PARA NEREDEYSE ORAYA GİRİN İŞTE

PARANIN AMK YÜKSEK OLASILIKTIR...

OKUMAK MI? YA GİDİN İŞİNİZE BU MEMLEKETTE OKUYUP TA ZENGİN OLAN KAÇ KİŞİ VAR İSİM İSİM İSTİYORUM???

HELAL!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: kilinctugba

quote:

Orijinalden alıntı: kizilelma

OKUYUP TA NE BOK YİYECEKSİNİZ ÇOCUKLAR

BEN 3. ÜNİMİ OKUYORUM HALA

PARA İÇİN Mİ OKUYORUM? YYOOOOO ASLA

BEN OKUMAYA ÇALIŞMAYA BAŞLADIKTAN SONRA BAŞLADIM 20 SENEDE 3. ÜNİYE BAŞLIYCAM BU SENE

KEYİF İÇİN, BİLGİMİ ARTIRMAK İÇİN, KISACASI İNSAN OLABİLMEK İÇİN OKUYORUM

PEKİ BU OKUMAK BANA İŞ HAYATINDA AVANTAJ SAĞLADI MI? HEM DE HİİİİÇ SAĞLAMADI?

TAMAMEN KENDİ GAYRETİM, İNGİLİZCEM VE NASİP DOĞRULTUSUNDA GELİŞTİ HAYATIM

ÇOK İYİ İŞLERDE ÇALIŞTIM SIKILDIM BIRAKTIM

ŞİMDİ İLKOKUL MEZUNU BİR MİLYONERİN YAINDA ÇALIŞIYORUM ADAMIN 300 MİLYON DOLAR SERVETİ VAR

BENİ DE SEVİYOR, BİLGİLİ VE KÜLTÜRLÜYÜZ 2 YABANCI DİL BİLİYORUZ FALAN FİLAN LAFIMIZI DİNLİYOR YANİ SAYGI GÖSTERİYOR OKUMUŞ ÇOCUĞUZ YA

AMA PARA İÇİN OKUMAYI DÜŞÜNÜYORSANIZ: NAH ALIRSINIZ NAH !!!!!

HAYATINIZIN ODAĞINDA PARA VARSA NE İŞİNİZ VAR OLM ÜNİVERSİTEYLE, AÇIN KALABALIK BİR YERDE BİR BÜFE

TOST DÖNER SOSİSLİ SATMAYA BAŞLAYIN BAKIN SONRA İŞİNİZİ NASIL DA BÜYÜTÜYORSUNUZ

SONRA UFAKTAN OTELCİLİK İŞİNE GİRİN NE BİLEYİM PARA NEREDEYSE ORAYA GİRİN İŞTE

PARANIN AMK YÜKSEK OLASILIKTIR...

OKUMAK MI? YA GİDİN İŞİNİZE BU MEMLEKETTE OKUYUP TA ZENGİN OLAN KAÇ KİŞİ VAR İSİM İSİM İSTİYORUM???

HELAL!!!

Güzel sacmalamissin dostum,bende bitirdim 5 tane ama nerde ? Kambocyada.Tabi ise yaramaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir video vardı Almanyada okuyan Türklerle konuşuyorlar, ne olacaksınız diye sorduklarında "Amele" diyorlar. Araba tamircisi olmayı hayal etmişler. Bu ülkede onu diyeni göremezsin herkes mühendis.Kızla konuşuyorlar hemşire olmak istiyorum diyor, bizde ise herkes tıp okumak ister. Küçüklükten aşılamışlar ne olabileceklerini işte böyle gelişmiş Almanya, herkesi üniversiteli yapma amacı yok. Lisedekilerin sadece yüzde 40ı Abitur (Alman lise diploması) alabiliyor. Türkiyede lisede kalan yok herkes diplomalı.

• İÇİM KARARDI! NE SEÇEYİM BEN ŞİMDİ
  • Bilişim Sistemleri Mühendisliği ile ilgili sorun olursa cevaplayabilirim.
  • bu ulkede ya torpilin ya çok zeki +çalışakan olacan yoksa.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

Bir video vardı Almanyada okuyan Türklerle konuşuyorlar, ne olacaksınız diye sorduklarında "Amele" diyorlar. Araba tamircisi olmayı hayal etmişler. Bu ülkede onu diyeni göremezsin herkes mühendis.Kızla konuşuyorlar hemşire olmak istiyorum diyor, bizde ise herkes tıp okumak ister. Küçüklükten aşılamışlar ne olabileceklerini işte böyle gelişmiş Almanya, herkesi üniversiteli yapma amacı yok. Lisedekilerin sadece yüzde 40ı Abitur (Alman lise diploması) alabiliyor. Türkiyede lisede kalan yok herkes diplomalı.

Senin bahsettiğin durum doğru ama Almanya'da veya bilimum Avrupa ülkelerinde aşırı maaş farkı yok.Almanya'ya gittiğimde babası doktor annesi avukat olan arkadaşımın abisi garsonluk yapıyormuş.Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.

Ama bu durumu Türkiye'de göremezsin.Küçüklükten çocukların kafasına avukat doktor vs iyi kazanıyor diye şey yerleştiriyorlar.Üniversite okumadıktan sonra bu ülkede bal/torpil olmadan birşey yapman çok zor.Herkes bu yüzden bir yerlerden diploma alma peşinde koşuyor.

Atıyorum adam işçi olacak meslek lisesi okuyor ama sigorta yapmıyor taşeronlar.Bu adamda böyle çalışmak yerine bir yerlerde okurum diyor.

Birde Türkiye'de statü farkı var tabi.Köln'de takım elbiseli biriyle aynı masada yemek yiyen sanırsam çöpçüydü ondan sonra fikrim değişti.Burada berbere çöpçüye vs kız vermezler adamdan saymazlar.Dalga geçilmeye müsait mesleklerdir ülkemizde maalesef.

Eğitime zaten para yatırmayan bir ülke olduğumuz gibi birde yatırılan parada hakkıyla yerlere yatırılmıyor.

Herkes okumamalı.Her yıl liseden ortalama 1.700.000 kişi mezun oluyor.Bunların bazıları meslek liselerinden.Hadi 500.000 meslek liseli desek onlar kendi işlerini yapsalar.Geri kalan kısımdan bazıları içinde meslek edindirme kurslarından faydalatsınlar marangozluk emlakçılık ve bilimum şeyler.İnan herkes mutlu olur ama devlet maalesef bunun için bi çalışması yok.İşçi olacak adama sigorta yapmıyorsun taşeronlar almış başını gitmiş e bu adam ne yapsın ki o zaman.

Kimse isteyerek bir yer yazmadığı için durum böyle.Almanya'da ki arkadaşlara bakıyorum okuldan sonra yüzmeye gidiyorlar futbol oynuyorlar adam 5 dakikada Hollanda'ya gidiyor ne bileyim dil öğreniyor kitap okuyor.

Bizdeki mantık 7 yaşından 25/26 yaşına kadar test çözüp SBS LYS/YGS KPSS gibi sınavları verip ayrıca bu yıllarda dershaneyede mahkum olup o yaştan sonra hayat kurabilmek.

Bizim öğretmenlerimizde okula başladıktan itibaren TEST çözme fantezilerini kafamıza aşılıyorlar.Beden eğitimi öğretmeninin açmak istediği spor kursları açılmıyor dilekçeyle.Ayrıca okullarda spor yapacak alan bile yok.Okullar spor salonu yaptırabilmek için gönüllülerden para topluyorlar.

Bende yüzmek isterdim enstrüman çalmak isterdim , 3/4 yabancı dil bilmek isterdim.Ama ortaokuldan önce yapabildiğimiz kadar yapabildik.Ortaokulda SBS kavramı yerleştirildi kafamıza.Sabah okul akşama kadar dershane , haftasonuda bütün gün dershane.

Lisede zaten daha ağır oluyor kafamızı kaldıramıyoruz.

Bahsettiğin durum Türkiyede imkansıza yakın.Kimse boyacıyı inşaatçıyı adam yerine koymaz adam okumamış diye kız vermezler , sokakta kıyafetinden dolayı insanlar salak salak bakar.Bir taraftanda 1 milyonuncu olupta üniversite okuyan adamda kendini bok olmuş sanar , gider bir yere diploması olur.

Ülkemizin sadece mühendise doktora avukata ihtiyacı yok.

İlkokul 2de başladılar beden resim müzik gibi derslerde ana dersleri işlemeyi.Hoca guguk kuşu gibi öterdi her hafta beden yapmıcaksınız diye.Bu yüzden yorum yapma özürlü bir nesil yetişiyor.2/3 yılda işlenecek müfredatı adam 4 aya sıkıştırıyor , kitabı okuyor ders işlendi diyor.Kimse soru bile soramıyor.1789'da Fransız ihtilali yapılıyor ama niye yapılıyor amaçları ne vs hiç araştırmadan konu bitiyor hoca koca devrimi 5 dakikada okuyup bitiriyor.

İnan genç nesilden 10 milyonu topla , 2-3 kişi hariç diğerleri istedikleri konuda 2-3 dakika konuşamazlar yorum yapamazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing for the moment -- 4 Temmuz 2013; 16:42:40 >

• quote:

Bir video vardı Almanyada okuyan Türklerle konuşuyorlar, ne olacaksınız diye sorduklarında "Amele" diyorlar. Araba tamircisi olmayı hayal etmişler. Bu ülkede onu diyeni göremezsin herkes mühendis.Kızla konuşuyorlar hemşire olmak istiyorum diyor, bizde ise herkes tıp okumak ister. Küçüklükten aşılamışlar ne olabileceklerini işte böyle gelişmiş Almanya, herkesi üniversiteli yapma amacı yok. Lisedekilerin sadece yüzde 40ı Abitur (Alman lise diploması) alabiliyor. Türkiyede lisede kalan yok herkes diplomalı.

almanya hakkında bilgim yok ama sanmam ki türkiye'deki gibi kolay olsun üniversite açmak. Labaratuar var mı, profesör var mı? En önemlisi ülkenin ihtiyacı var mı? Bunları gözden geçirmeden adam üniversite açmaz.

Geçen gün gazetede bir haber gördüm, avrupada bir ülkede diş hekimi sayısı çok arttığı için devlet diş hekimliğine öğrenci alımını durdurmuş. Ama hangi ülke hatırlamıyorum. bulamadım google'dan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

almanya hakkında bilgim yok ama sanmam ki türkiye'deki gibi kolay olsun üniversite açmak. Labaratuar var mı, profesör var mı? En önemlisi ülkenin ihtiyacı var mı? Bunları gözden geçirmeden adam üniversite açmaz.

Geçen gün gazetede bir haber gördüm, avrupada bir ülkede diş hekimi sayısı çok arttığı için devlet diş hekimliğine öğrenci alımını durdurmuş. Ama hangi ülke hatırlamıyorum. bulamadım google'dan.

o bahsettiğin olay İsviçre'de olması gerekiyordu bende okudum o haberi Bizde aksine daha çok açarlar.Geniş geniş okusunlar diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Sing for the moment

quote:

Senin bahsettiğin durum doğru ama Almanya'da veya bilimum Avrupa ülkelerinde aşırı maaş farkı yok.Almanya'ya gittiğimde babası doktor annesi avukat olan arkadaşımın abisi garsonluk yapıyormuş.Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.

Ama bu durumu Türkiye'de göremezsin.Küçüklükten çocukların kafasına avukat doktor vs iyi kazanıyor diye şey yerleştiriyorlar.Üniversite okumadıktan sonra bu ülkede bal/torpil olmadan birşey yapman çok zor.Herkes bu yüzden bir yerlerden diploma alma peşinde koşuyor.

Atıyorum adam işçi olacak meslek lisesi okuyor ama sigorta yapmıyor taşeronlar.Bu adamda böyle çalışmak yerine bir yerlerde okurum diyor.

Birde Türkiye'de statü farkı var tabi.Köln'de takım elbiseli biriyle aynı masada yemek yiyen sanırsam çöpçüydü ondan sonra fikrim değişti.Burada berbere çöpçüye vs kız vermezler adamdan saymazlar.Dalga geçilmeye müsait mesleklerdir ülkemizde maalesef.

Eğitime zaten para yatırmayan bir ülke olduğumuz gibi birde yatırılan parada hakkıyla yerlere yatırılmıyor.

Herkes okumamalı.Her yıl liseden ortalama 1.700.000 kişi mezun oluyor.Bunların bazıları meslek liselerinden.Hadi 500.000 meslek liseli desek onlar kendi işlerini yapsalar.Geri kalan kısımdan bazıları içinde meslek edindirme kurslarından faydalatsınlar marangozluk emlakçılık ve bilimum şeyler.İnan herkes mutlu olur ama devlet maalesef bunun için bi çalışması yok.İşçi olacak adama sigorta yapmıyorsun taşeronlar almış başını gitmiş e bu adam ne yapsın ki o zaman.

Kimse isteyerek bir yer yazmadığı için durum böyle.Almanya'da ki arkadaşlara bakıyorum okuldan sonra yüzmeye gidiyorlar futbol oynuyorlar adam 5 dakikada Hollanda'ya gidiyor ne bileyim dil öğreniyor kitap okuyor.

Bizdeki mantık 7 yaşından 25/26 yaşına kadar test çözüp SBS LYS/YGS KPSS gibi sınavları verip ayrıca bu yıllarda dershaneyede mahkum olup o yaştan sonra hayat kurabilmek.

Bizim öğretmenlerimizde okula başladıktan itibaren TEST çözme fantezilerini kafamıza aşılıyorlar.Beden eğitimi öğretmeninin açmak istediği spor kursları açılmıyor dilekçeyle.Ayrıca okullarda spor yapacak alan bile yok.Okullar spor salonu yaptırabilmek için gönüllülerden para topluyorlar.

Bende yüzmek isterdim enstrüman çalmak isterdim , 3/4 yabancı dil bilmek isterdim.Ama ortaokuldan önce yapabildiğimiz kadar yapabildik.Ortaokulda SBS kavramı yerleştirildi kafamıza.Sabah okul akşama kadar dershane , haftasonuda bütün gün dershane.

Lisede zaten daha ağır oluyor kafamızı kaldıramıyoruz.

Bahsettiğin durum Türkiyede imkansıza yakın.Kimse boyacıyı inşaatçıyı adam yerine koymaz adam okumamış diye kız vermezler , sokakta kıyafetinden dolayı insanlar salak salak bakar.Bir taraftanda 1 milyonuncu olupta üniversite okuyan adamda kendini bok olmuş sanar , gider bir yere diploması olur.

Ülkemizin sadece mühendise doktora avukata ihtiyacı yok.

İlkokul 2de başladılar beden resim müzik gibi derslerde ana dersleri işlemeyi.Hoca guguk kuşu gibi öterdi her hafta beden yapmıcaksınız diye.Bu yüzden yorum yapma özürlü bir nesil yetişiyor.2/3 yılda işlenecek müfredatı adam 4 aya sıkıştırıyor , kitabı okuyor ders işlendi diyor.Kimse soru bile soramıyor.1789'da Fransız ihtilali yapılıyor ama niye yapılıyor amaçları ne vs hiç araştırmadan konu bitiyor hoca koca devrimi 5 dakikada okuyup bitiriyor.

İnan genç nesilden 10 milyonu topla , 2-3 kişi hariç diğerleri istedikleri konuda 2-3 dakika konuşamazlar yorum yapamazlar.

Ben kısaca yazmak istedim,sen üşenmeden yazmışsın helal olsun senin gibi düşünüyorum. Tek katılmadığım nokta var o da senle alakalı değil zaten okumayıp ticarete atılmak bence diplomadan daha yararlı oluyor bu ülkede. En azından benim çevremde öyle tüm zenginler küçüklükten çalışmaya başlamış birikim yapmışlar sonra da kendi işlerini kurmuşlar.

• Türkiye'de inşaat, avrupa ve abd'de bilgisayar.
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    dünyadaki meslek sayısı bana yetmiyor açıkçası bunların hiçbirini sevmedim ama şunları sıraya koymam lazım yarıdm etsene

itü inşaat(ingilizce)

itü uçak

itü makine

Hangisi??
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.