Şimdi Ara

En iyi fotoğraf çeken telefon (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: l3ortacine16

    quote:

    Orijinalden alıntı: techmeraklisi

    Anlıyorum bu n8 den nefretinizi ama gerçekten bu konudaki bilginiz çok az. Nokia n8 in ilk kullandığı sistem symbian 3 pr 1.2 gerçekten aşırı yavaş ve eski symbiandan çok fazla parça taşıyan bir sistemdi. Bunun nedeni daha cihaz duyurulmadan cihazın sızdırılmasıydı.Bu yüzden yaklaşık 5-6 ay (yanlışsam düzeltin)erken geldi cihaz.Şu anda n8 symbian anna kullanıyor ve hız artışı çok fazla.En yakın zamanda nokia symbian belle güncellemesi yayınlayacak ve yine çok yüksek bir hız artışı olacak.SGS2 ile karşılaştırmışsınız sgs2 nokia n8 den çok daha yüksek bir donanıma sahip.Galaxy s2 de 1.2 ghz çift çekirdek exynos 4210 (mimari yanlış hatırlamıyorsam arm v7 cortex a9 du) işlemci 1 gb ram ve mali-400 gpu var. Nokia arm11 (arm v6 mimari) 680 mhz işlemci 256 mhz ram ve (performansının kaynağı) power vr sgx 540 gpu var(gpu'su da mali 400 ün çok gerisinde).Karşılaştırılması mümkün olmayan 2 cihaz kısacası.O yüzden verdiğiniz sgs2 örneği çook uçuk ve saçma bir örnektir.
    Alacağın kişinin (fabrika hatası çıkmazsa) şu anda n8 ile sorun yaşayacağını hiç sanmıyorum.Bu segmentte kamera konusunda rakip bir cihaz de bulamazsınız.

    SGS2 ile kıyaslamadım,sadece SGS2'ye geçince rahatladığımı söyledim.Ayrıca bilgim az değil kendim resmi Symbian anna kullanıyorum,hız artışı falan gözlemleyemedim,sadece menünün ikonları değişmiş gibi geldi bana en azından deneyimlerim bu konuda.

    @yunuss.10
    N8'mi,C905'mi ne dersin?C905'i çok övüyorlar fotoğraf konusunda.Bide ben N8'e ön yargılıyım.

    Edit:N8'de PowerVR SGX 540 GPU yok,Broadcom bcm2727 Gpu var.

    Symbian annada performans artışı göremediyseniz belleyi bekleyin derim o zaman ne diyeyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    "Katılmakla" yazdım ama yanlış okumuşsun. :)

    Afedersin, insanız ne de olsa,her insan hata yapar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazloo

    N8 o zaman.

    +1
  • N8
  • quote:

    Orijinalden alıntı: l3ortacine16

    Android olması gerekmez,kendime almayacağım tek şart en iyi fotoğrafı çekmesi.
    C905 ve K850i düşünüyorum ama?Siz ne önerirsiniz acaba?

    sn arkadaşım,
    eğer iyi fotoğraf çeken bir cep telefonu istiyorsanız. cevap kesinlikle sony ericsson dur. ancak yeni nesil Exmor Cmos sensör görüntü algılayıcısı olan modellere bakmalısınız. Sony firması DSLR fotoğraf makinaları , kompakt fotoğraf makinaları ve kamera cihazlardaki tüm görüntü algılayıcı CCD leri kendisi imal eder, kendi teknolojisi vardır ve bu alanda eğer halen değişmediyse sanırım %50 nin üzerinde de dünyada pazar payı vardır. bunun anlamı ise dünyada birçok fotoğraf makinası üreticisi , cep telefonu üreticisi ve kamera üreticisinin (güvenlik kameraları dahil) CCD sensörlerini Sony den satın aldığını gösterir.

    ancak CCD sensörlerinin ticaretini de yapan Sony firması , diğer firmalarla yapılan anlaşmalara göre en yeni teknolojilerinden birkaç yıl önceki teknolojilerine kadar çeşitli fiyat skalalarında satış yapmaktadır. ayrıca yanılmıyorsam yaklaşık son 1 yıl içinde cep telefonları için geliştirilen yeni Exmor Cmos sensörler daha önceki sensörlere göre yaklaşık 2 yada 4 kat daha küçük bir hacme sahiptir. bu özellik de daha ince ve küçük telefonlarda yüksek görüntü kalitesine ulaşmayı kolaylaştırır. Sony net sayfasında son 1 yıla göz atarsanız, geliştirilen bu yeni sensörlerle ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu arada bu sensörün kullanıldığı başka bir telefon markası daha duydum, ancak burada belirtmem ilgili marka için etik olmayacağından paylaşmak istemiyorum.
    bundan sonrası için karar sizin.




  • fotoğraf makinası al sırf foto içinse madem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cherkez26 -- 13 Kasım 2011; 16:30:10 >
  • Lg Renoir-Samsung m8910 Pixon 12-Se C905
  • Sony ericsson arc dünyanın en iyi kameralı telefonu bence
  • SE çoğu modeli iyi fotoğraf çeker c905 olabilir neo olabilir olmadı arc olabilir ki düşük ışıkta çektiği resimler baya güzel noise oranı çok az bunlar ortalama f/p oranı iyi cihazlar eskilerde vardır biraz k850i motorola zn5 aino satio k790 bunlarda olabilir tabi mp olayına pek takılmamak lazım sonuçta bunun sensörü kullanılan lensi cihazda led flash mı xenon flash mı kullanılmış bunlar daha önemli n8 zaten hani kamera olarak bakacaksak zaten gayet iyi cihazdır xenon flashlı olmasıda + tabiki amaç sadece kamera ise bana telefon almak pek mantıklı gelmiyor şahsen tabi buda bir tercih sebebidir buaradahttp://www.gsmarena.com/8mp_shootout_2011-review-673.php linkte 8 mp günümüz yeni cihazlarını karşılaştırmış sonuçlar gayet tatmin edici




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.