Şimdi Ara

En İyi - En çok türçe destek forumu olan - En çok modif. olan Forum? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    smf ile phpbb3 ile ayın databaseye kuracaksan kurulum sırasında prefix(şu tablo başında yazan sabit kelime) ayarının aynı olmadığına dikkat et
    zaten güvenlik için prefix ayarı gerekli birşey sql injection karşısında ek savunma niteliğinde yani şu şekil prefixler
    osmanabinittingari_users
    osmanabinittingari_posts
    osmanabinittingari_......
    gibi

forum seçimi ve eklentiler
    phpbb2 yi nerdeyse baştan yazıyordum eskiden gerçekden çok fazla eklentisi vardı
    phpbb3 de aynı yolda ilerliyor destekçisi sade bir yazılımı var
    smf ve vbulletin biraz daha karışık (gelişmiş de denilebilinir) fakat kendi kafana göre eklenti bulman için
    birilerinin yazmasını beklemen gerek
    eğer basit bir sistem kullanırsan kendi eklentilerini yazabilirsin(çok ciddi bir bilgiye ihtiyacın yok azcık php ve html)

ne kadar eklenti bulabileceğin ne kadar yabancı kaynak karıştırabileceğinle orantılı biraz öyleki türkçe eklentiler
    basit çevirilerden öteye gidemiyor ne yazıkki

• phpbb3 ün ki kadar gereksiz admin paneli göremedim
    Birine mod yazmak .... işkence...
    Birine adminmi yazmak... işkence...
    Bir useri silmek uzaklaştırmak.... işkence
    admin - mod yetkilerini ayarlamak... felaket...
    Pek çok şey pek çok yerde tekrar ediyor
    gerekli olan şeyleri yapmaksa tamamen külfet.

Nerden mi biliyorum ?Kurdum denedim beğenmedim.

http://demo.tufat.com/phpbb/flashbb/

http://www.dosttum.com/

Bence böyle çözümleride denemelisin. Flash diye aman çok hantal olur diye düşünmemek gerek bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 11 Ağustos 2008; 19:18:42 >

• Cevaplayan Herkeze Teşekkürler...Kararım SMF
  • Bende SMF'i öneririm tam 2 tane smf forumum var ve memnunum..Seçtiğinede sevindim...Dünya'nın en büyük 2. forum sistemi diyebiliriz rahatlıkla..

Eğer phpbb'yi seçseydin sana tamamen Türk yapımı bir forum sisteminin önerirdim:phpkf -Php Kolay Forum

Sitesi:http://www.phpkf.com/

Diğer kişiler için söylüyorum tabi bunu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmRar -- 17 Ağustos 2008; 14:50:53 >
  • mybb derim ;)
  • Smf Forum Çok güzel bence . Arada ücretsiz hosta kurduğum forumumla uğraşıyorum . Eklentileri çok güzel .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shisha -- 24 Ağustos 2008; 18:38:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: seocu

SMF'yi hiç beğenmiyorum. Çok kalas duruyor. Phpbb şık ama eksikleri var. Mybb ilginç birşey. Bunların arasından seç dersen Phpbb derim. Eğerki eklentilerle uğraşabileceksen kur. Yoksa mecburen SMF kalıyor geriye.

aynen
  • SMF Kur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.