Şimdi Ara

En güvenli mail servisleri hangileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorum kısaca başlıktaki gibi. Öncelikle baştan belirteyim felsefik cevaplar ya da hacklenemeyecek mail yoktur gibisinden cevaplar atmayın lütfen (fbivari ya da felsefe dersleri veriliyor böyle konularda genellikle).Kullandığınız duyduğunuz güvenli sıfatı ile anılan mailleri merak ediyorum.

Güvenlik derken kastettiğim iki şey var önemli olan , ilki direk mail adresinin uzaktan saldırı ile hacklenip maillere erişiminin engellenmesi, diğeri ise bir forum,site veya bir kişiden gelen maile araya girilerek yaplan müdehaleleri engelleme,yıpratma, okuma. Bu iki unsura karşı tavsiye edebileceğiniz mail adresleri var mı ?

Gmail,hotmail,yahoo,mynet gibi mail adreslerini istemiyorum. Mesela tormail ya da startmail ya da kapatılan bir mail servisi vardı unuttum.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedroid -- 12 Haziran 2015; 20:52:03 >

• kedroid kullanıcısına yanıt
    https://tr.godaddy.com/business/office-365.aspx
  • Aquamp kullanıcısına yanıt
    İyi de arkadaş senden Office satın alma sitesi istememişki. Ben o site de güvenli özel mail oluşturma da görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aquamp

https://tr.godaddy.com/business/office-365.aspx

Amacın ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

İyi de arkadaş senden Office satın alma sitesi istememişki. Ben o site de güvenli özel mail oluşturma da görmedim.

bende anlamadım ki
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Ben Kendim Kullanıyorum türkçe değil yanlız ingilizce gayet güvenli
    Amacın ne derken güvenli mail istedi bende yardımcı oldum farklı ne gibi bir amacım olabilir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Felsefi konuşma gibi gelebilir fakat 2008'den beri aynı hotmaili kullanıyorum. Güvenlik sorusu, şifre, telefon, 2. e-posta falan filan derken çok fazla güvenlik önlemi var ve başıma 2008'den beri hiç bir şey gelmedi. Bence güvenlik önlemleri alındıktan sonra hiç bir sorun olacağını sanmıyorum. Konumuzla alakasız olabilir fakat söylemek istiyorum ki twitter'ın güvenlik önlemi çok açık. Ayda yılda bir kere baksamda bu seçim zamanı adıma paylaşım yapılmış. Ayrıca ablamında twitter'ını ruslar ele geçirmiş. Hee ayrıca söylemek isterim ablam çok fazla siteye üye olan araştırma yapan birisi. Bir ay bilgisayarına virüs bulaştırmadan rahatlayamaz o 2006'dan beri aynı e-postayı kullanmakta ve banka hesapları falan da var hiç e-mailine bir şey olmadı. Bilinçli kullanıcı olduktan sonra kolay kolay başına bir şey gelmez bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aquamp

Amacın ne derken güvenli mail istedi bende yardımcı oldum farklı ne gibi bir amacım olabilir?

Hocam yanlış anlamadıysam hotmail yani outlookun indimli halini sunuyorlar orada. Sadece link verince ve konu da da hotmail hariç deyince okumadan yorum attınız sandım galiba yanlış anladım k.bakmayın hocam o sitede godadyde ne var tam olarak anlayamadım.
  • quote:

Felsefi konuşma gibi gelebilir fakat 2008'den beri aynı hotmaili kullanıyorum. Güvenlik sorusu, şifre, telefon, 2. e-posta falan filan derken çok fazla güvenlik önlemi var ve başıma 2008'den beri hiç bir şey gelmedi. Bence güvenlik önlemleri alındıktan sonra hiç bir sorun olacağını sanmıyorum. Konumuzla alakasız olabilir fakat söylemek istiyorum ki twitter'ın güvenlik önlemi çok açık. Ayda yılda bir kere baksamda bu seçim zamanı adıma paylaşım yapılmış. Ayrıca ablamında twitter'ını ruslar ele geçirmiş. Hee ayrıca söylemek isterim ablam çok fazla siteye üye olan araştırma yapan birisi. Bir ay bilgisayarına virüs bulaştırmadan rahatlayamaz o 2006'dan beri aynı e-postayı kullanmakta ve banka hesapları falan da var hiç e-mailine bir şey olmadı. Bilinçli kullanıcı olduktan sonra kolay kolay başına bir şey gelmez bence.

Hocam durum şu ki bu dediklerinizi 6-7 yıl önce belirtmiş olsaydınız sonuna kadar hak verirdim. Fakat artık saldırılar sofistikeleşti profesyonellik amatorluğe döndü ortalık ATM lerden geçilmiyor. Demem o ki eskiden virüs bulaştı mı sistemi bozar aksastır her türlü belli ederdi kendini fakat şu an öyle değil sinsi sinsi dolaşıyorlar sessizce işlem yapıyorlar. Fakat bir uyarı vs almadığınız için saldırı yapılmadığını sanıyorsunuz. Mesela bakın twitter olayı emin olun o twitter uzun zaman önce hacklendi ve belli bir amaca yönelik bekletildi ve zamanı geldiğinde adınıza paylaşıım yapıldı. Mail adresim hacklenir aylar yıllar sürer haberim olmaz günün birinde çok önemli bir mail gelir ve onu ele geçirirler bende 1 yıllık emeğimden olurum mesela...

gmail geçenelrde hacklendi miyonlarca hesap ele geçirildi adobe da öyle hiçbiri adına paylaşım yapılmadı bir şey yapılmadı. Kullancılar anormal durum tespit etmedi ee peki miyonlarca hacklenen mail kimlerin...

• Yazınızı dikkatle okudum. Bu arada ablam twitter a hiç yazı yazmamıştı fakat bir rus geçirmiş ele. Ablam giriş yapabiliyor fakat o rusta onun adına paylaşım yapıyor... değişik bi durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yazınızı dikkatle okudum. Bu arada ablam twitter a hiç yazı yazmamıştı fakat bir rus geçirmiş ele. Ablam giriş yapabiliyor fakat o rusta onun adına paylaşım yapıyor... değişik bi durum.

açıkçası bu konularda bilgim yok hocam fakat gördüğüm bir şey vardı. Bir tanıdık milyonlarca rastgele aol maili oluşturmuştu. Ve tabi miilyonlarca da şifre bunları kendi yaptığı program yüklüyor ve programda sırası ile deniyordu çok hızlı şekilde. Mesela bu rusta aynısını yapmış olabilir ki artık bunun için botnetler kullanıyor. Ve ele geçirilen her hesap belirli bir amaca yönelik. Ya spam yapıyorlar ya da twitter da ya da diğer sosyal ağlarda gündem oluşturuyorlar. Ya da denek olarak kulanıyorlar hayal gücüne kalmış gerçi :)
  • Bakın okuduklarınızın arasında hiç hotmail yok.

• Fbi'ımsı olur mu bilmiyorum da dandik siteler için geçici mail siteleri kullanılabilir. Sabit mail içinse yahoo kullanıyorum.
    Hotmail'im en son 10 yıl önce hacklenmişti. Bir daha olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Fbi'ımsı olur mu bilmiyorum da dandik siteler için geçici mail siteleri kullanılabilir. Sabit mail içinse yahoo kullanıyorum.
    Hotmail'im en son 10 yıl önce hacklenmişti. Bir daha olmadı.

Hocam gayet güzel bir tavsiye guerillmail gibi temp mail adresleri kullanılmalı fakat kalıcı olarak ne kullanılmalı. Hocam ben üç büyüklerden uzak durmak istiyorum :)
    hotmail - gmail - yahoo
  • up!

mykolab kullanmaya başladım ama tam çözemedim :O
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.