Şimdi Ara

En beğendiğiniz 3 Seri (Resim+Açıklamalı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle çok öneri isteyen arkadaş olduğu için ve bunları bi nebze azaltmak için böyle bi topic olmasını düşündüm.Katkı olursa sevinirim.Hemde öneri isteyen arkadaşları buraya yönlendiririz o kendine uygun olanı izlemeye başlar !

Açıklayacağımız serinin ''Resmini koyuyoruz'' ve altına '' Neden beğendimizi açıklayacak ve yorumumuzu katıyoruz !''
    Topici kirletecek mesajlardan sakınırsak sevinirim ve resimler S image ile konulursa daha iyi olur.

Samurai Champloo
    Aslında beni tanıyanlar bir kılıç,kalkan dövüşleri hastası olduğumu bilirler.Eski savaşlar,teke tek VSler gibi.Samurai Champloo'ya başlamamın sebebi isminde Samurai olmasıydı ki seriside beni yanıltmadı.Bazı yerlerde hip hop ile anılıyor alakasız olsada kendini sevdirtiyor bu seri.Tabi herkesin damak zevki başkadır,özellikle samurai filmlerini seven arkadaşlara öneririm bu seriyi izlesinler.Yanılmıyorsamda 2 cilt mangası var.Oda ayrı güzel.Hikayesini anlatayım;Mugen ve Jin bi kasabada kendilerini kavganın arasında buldular ve Fuu isimli kızda barın sahibinin kızıydı.Kavgalarla harabe olan yerde Fuu bu ikisini durdurdu ve yazı tura atarak benim dediğim gelirse babamı bulmama yardım edeceksiniz,sizinki gelirse kavgaya devam edersiniz dedi ve Fuu kazandı.3 karakterimiz Ayçiçeği kokan adamı aramaya başlarlar.

Bleach
    Bu seriye başlamadan önce derin bir nefes almanız gerekiyor.Şuan devam eden bir seri 200'ün üstünde bölümü var ve filmleri var.Şuan ben bile 70 bölüm izlememe rağmen öneriyorum.Fillerları olan bir seri var seriden soğutabiliyor.Ama çok hasta kalabilirseniz onlarıda izlerken bulabiliyorsunuz kendinizi ! Kapışmaları,aksiyonları,her karakterin ayrı yeteneği olan bir seri sizi bekliyor.İlk 15 bölüm sizi sıkabilir ama pes etmeyin 15'ten sonra kendinizi 68'de bulacaksınız.

Kurosaki Ichigo 15 yaşında normal bir öğrencidir, ancak ölülerle iletişim kurma becerisine sahiptir. Ichigo'nun babası ve kardeşleri aileye ait bir klinik işletmektedirler.

Birgün, shinigami(ölüm tanrısı) olan Kuchiki Rukia, Ichigo'nun odasına camdan girer ve Ichigo'nun onu görebildiğine çok şaşırır. O anın kargaşasında çevreye gelen hollow(kötü ruh) ile dövüşürlerken, Rukia güçlerini Ichigo'ya geçirir. Shinigami güçlerini alan Ichigo, Rukia ile beraber hollow'ları yok etmeye başlar.
    (AGT)

Great Teacher Onizuka

Onizuka tam istediğiniz öğretmen tipi.Öğretmen denirmi denmezmi bilinmez ama bu seri sizi gülmekten öldürür.Eski bir motorbisiklet çetesi ama hayali en iyi öğretmen olmak olan onizuka feci güldüğüm bir seri.1999 Yapımı olmasına rağmen şimdiki komedilere taş çıkartıyor.43 bölümlük seriyi hemen bitirebilirsiniz.

Eski bir motosiklet çetesi üyesi, Eikichi Onizuka’nın hayatında tek bir amacı vardır. “En iyi öğretmen” olmak. Zar zor girmeyi başardığı okuldan, aynı şekilde zar zor mezun olup eline diplomasını alır. İş için başvurduğu ilk okulda kötü bir tecrübe geçirir ve kendini yollara vurur. Ama bilmediği şey okulun müdürünün Onizuka’dan etkilenmiş ve onu işe almak istediğidir. Bunu haber alan Onizuka tam gaz okula geri gider ve işi alır. Ama ne yazık ki Onizuka’nın hayalini kurduğu cici öğrencilerin yerinde okulun en problemli ve öğretmenlerden nefret eden sınıfı vardır. Onizuka’nın işi bu sınıfı adam etmektir. Ne de olsa Onizuka “En iyi öğretmen” olmak için çabalamaktadır bu da bunun için iyi bir fırsattır.(Agt)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheM -- 30 Mayıs 2009; 18:22:25 >

• One Piece

One Piece

One Piece
  • TheM,hocam yukarıdaki mesajda Fuu'nun söylediğinde babasının olduğunu söylemişsin,animenin gelişimine göre tahmin edilebiliyor ama büyük bir spoiler olmuş.

Fazla anime bilgim yok,klasik serileri yazacağım bu yüzden.Anime bilgim geliştikçe bunun gibi konulara daha iyi mesajlar yazabilmek dileğiyle başlayayım :

ELFEN LİED

Sevmemin sebeplerinden biri,karakterlerimizin sizi kendilerine çok çabuk ısındırması.Baş karakterimiz Nyuu'nun haraketleri ve sesiyle seriye bağlanabiliyorsunuz.Ayrıca hikayesi ve draması da gayet iyi.Fakat en sevdiğim anime olmasına rağmen içinde en çok sayıda eksik bulduğum animedir kendisi,bazı yerlerde mantık hataları ve manga devam etmesine rağmen animenin hemen kesilip atılması...Birçok kişinin sevip birçok kişinin nefret edebileceği bir anime olduğu için yorumu izleyenlere bırakmak daha iyi olur...

Başlarında iki boynuz bulunan Diclonius adlı insan benzeri varlıklar vardır,bunlar normalde zararsız gibi görünür.Ama Diclonius'ların görülmeyen,çok tehlikeli vektör adlı kolları vardır.İnsanlar tarafından yakalanıp labaratuarlarda saklanan Diclonius'lardan biri olan Lucy birçok kişiyi öldürerek labaratuardaki çıkışa doğru ulaşır.Ama kaçamadan başından vurulur ve hafızasını kaybedip suya düşer.Bir sahilde iki kuzen tarafından bulunan Diclonius onlara sadece "Nyuu" der.

SCHOOL RUMBLE

4/4'lük bir komedi.İlk 9-10 bölüm boyunca fazla eğlenemeyebilirsiniz,bana da çok saçma bir anime gibi gelmişti ama 10-11. bölümden sonra gerçekten eğlenmeye başlayacaksınızdır.Tsukamoto ve Harima'nın yanlış anlamaları bütün okul hayatına eğlence katıyor ve çoğu zaman da sizi sinir ediyor.Bazen olayların sarpa sarması da ekstra oluyor.Ayrıca sonu hiç beklemediğim bir şekilde bittiği için animeye büyük saygı duydum.Bu animeyi izleyecekseniz 2 sezon ve 4 OVA'nın az geleceğini unutmadan izleyin.

Tsukamoto Tenma, lise 2. sınıfa yeni geçmiş bir öğrencidir ve uzun zamandan beri sınıfın "garip" çocuğu Karasumaru Oji'ye aşıktır. Ancak Tenma'nın haberi olmadığı bir şey vardır. Okulun serserisi Harima Kenji de Tenma'ya karşı, çok uzun zamandır hisler beslemektedir. Harima'nın karakteri, Tenma'nın olayları yanlış anlama yeteneği, okulun güzel ve zengin prensesi Sawachika Eri, sınıf başkanı ve Tenma'nın kızkardeşine aşık olan Hanai Haruki, onun çocukluk arkadaşı Suo Mikoto, herşeyden haberi olan Akira Takano, D-cup (Göğüs boyutu -.- ) hastası Imadori Kyousuke ve pek çok uçuk karakter işin içerisine dahil edildiğinde 2-C sınıfında ne aşk ne de okul hayatı normallik kalıpları içerisinde geçmeyecektir. (Anime.gen.tr'den alıntı)

CODE GEASS

Code Geass çok iyi bir animedir;baş kahramanımız Lelouch'un karakteristik özelliklerinin ön plana çıktığı zeka,politika,aksiyon ve az biraz mecha bulunuyor animenin içinde.C.C ve Karen gibi 2 güzel karakterimiz de animeye artı katıyor.Olaylardan çok karakterlere yönelebiliyorsunuz ve birçok animede gördüğüm gibi sonunu çok iyi bitiriyorlar.Lelouch'un karakterini en başta pek sevmeyip gösteriş budalası bir adam olduğunu sanıyordum ama sonradan animeye ısındım,benim gibi düşünenler olursa animeye devam etmelerini öneririm ^^.

10 Ağustos 2010'da, Britanya imparatorluğu Japonya'ya savaş açar. Japonya, Britanya İmparatorluğu'nun en yeni silahı olan "Knightmare Frame"e karşı hiçbir şey yapamaz ve istila edilir. Japonya’nın adı “Alan 11” olarak değiştirilir ve vatandaşlarına da "11'ler" adı verilir. Japonya'da yaşayan Britanyalı Lelouch, Britanya’yı yok edeceğine yemin eder.

Savaştan yedi yıl sonra; Lelouch lisede okumaktadır. İçinde askeri bir sır barındıran kamyonu çalan teröristler yoldan çıkarlar. Lelouch, kontrol etmek için kamyonun yanına gider. Duyduğu ses yüzünden içine bakmak ister ama içeride mahsur kalır. Kamyon tekrar hareketlenir, üstelik peşlerinde Britanya özel kuvvetleri vardır. Teröristlerden Karen, Nightmare olarak adlandırılan dev robot ile karşı saldırıya geçer. Kaçmayı başaramayan Lelouch kamyonun içerisinde yakalanır. Onu yakalayan çocukluk arkadaşı Suzaku’dur. Bu sırada kapalı olan bölme açılır ve içinden esrarengiz bir kız çıkar. Bu sırada olay yerine gelen Britanya askerleri Lelouch ve kızı yakalar. Leouch'un vurulmasına engel olmak isteyen Suzaku, Britanya askerleri tarafından vurulur. Lelouch’un öldürülmesine engel olmak isteyen kız da vurulur, ölmeden önce Lelouch’a özel bir güç “GEASS” verir. Lelouch, bu gücü Britanya İmparatorluğunu yok etmek için kullanmaya karar verir.(Anime.gen.tr'den alıntı)

•  En beğendiğiniz 3 Seri (Resim+Açıklamalı)

Mobile Suit Gundam 00
    25 + 25 bölüm , 2007-2009 yapımı
    1979'dan beri devam eden ve bilimkurgu - Mecha animelerinin milat noktasını oluşturan Gundam serilerinin tek başına izlenebilen alternatif serielrinden birisi... (İzlediğinizde türe peşin bir önyargınız yoksa emin olun, 30 yılda çıkan tüm serilerini izlemek ve arşivlemek isteyeceksiniz)

2307 yılında insanlık, petrol yakıtlarının kullanımını azaltıp dünyanın enerji sorununu çözmek ve uzayda kolonileşmeyi hızlandırmak için 200 yıllık hazırlıktan sonra nihayet 3 adet Yörünge Platformu'nu inşa etmiştir. Buna rağmen 3 grup halinde ayrılmış dünya ülkeleri hala birbirleriyle farklı yoğunluklarda savaş halindedir. Tam da bu ortamda Celestial Being adlı, o zamana kadar görülmemiş bir enerji kaynağı kullanan MS'ler olan Gundam'lara sahip bir özel ordu ortaya çıkar. Amaçlarını dünyadaki tüm savaşları bitirmek ve dünyayı düzeltmek olarak açıklarlar. Fakat bu, sonun başlangıcı değil, başlangıcın sonudur sadece. Zira gücü başlangıç için durdurulamaz gözüken 4 Gundam'dan oluşan Celestial Being'in yol açacağı değişimleri kendi mensupları bile tahmin edemeyecektir.

Kimagure Orange Road
    48 bölüm, 1988-1989 yapımı

Kasuga Kyosuke'nin başı iki kız kardeşi yüzünden hiç beladan kurtulmaz. Anne tarafından sahip oldukları ESP yetenekleri (ve kardeşlerinin onları istemeden de olsa ortalık yerde kullanmaları) yüzünden başka bir şehre taşınmak zorunda kalırlar ve bu yeni şehirdeki okulundaki ilk gününde hayatının sonraki kısmını değiştirecek iki kızla karşılaşır. Hikaru Hiyama ve Madoka Ayukawa... Başlarda yanlış anlaşılmalarla başlayan hikaye ilerledikçe acı tatlı anılarla geçen bir olgunlaşma çağı anlatısına dönüşür ve hikaye ilerledikçe biz de Kyosuke'nin duygusal gelgitlerine tanık oluruz. Ve bir an gelir, hikayenin kurgusallığı sona erer, en az kendi anılarımız kadar sahici, yapmacık olmaktan uzak ve an az kendi yaşamımız denli acı-tatlı, ama zihinlerimizde silinmez yere sahip bir duygu olarak içimize yerleşir.

10-15 sayfa daha size bu seriyi neden izlemeniz gerektiğini anlatabilirim ama ne yapsam atladığım yada yeterince betimleyemediğim bir yer çıkacaktır. İzleyin, pişman olmayacak aksine bitmemesi için her bölüm arasındaki süreyi uzattıkça uzatmak isteyeceksiniz, ve bittiğindeyse hayatınızda çok az şeye olduğu denli üzülecek, öte yandan muhtemelen -tuhaf bir hisle- yeniden izlemeye çekineceksiniz. Zira gördüğünüzü bir kurgu değil, hayat kadar gerçek bir hikaye, ve izlediğiniz bölümlerde de kendi hayatınızdan anılar şeklinde algılayacaksınız.

Her geçen gün sayıları artan kadın sömürüsü, baldır bacak üzerine kurulu sahneler, bozuk para misali kullanılan çıplaklık ve şiddet bu anime'de neredeyse hiç yok. Sadece melankoli, değiştirilemeyene duyulan nostaljik acı ve geçmişten kalan acı tatlı günlerin sıcak anıları... Bu manada yeni anime'lerin yanında KOR fazlasıyla tuhaf ve yanlız bir yerde kalıyor. Bu konuda düşünceniz ne olursa olsun dırf bu yüzden bile KOR'un değerinin gün geçtikçe arttığını düşünüyorum.

Boogiepop Phantom

Başkalarını inandıramayacağın şeylere, kendi günahlarının bedeline inanır mısın?

Aslında buraya Serial Experiments Lain, Texhnolyze yada Ghost Hound gibi serielrden birisini yazmayı düşünüyordum fakat tek bir seçim hakkım kaldığı için aynı yönetmenden gelen Boogiepop Phantom'u seçtim. Yapılabilecek tek tabirle düşüncel bir tecrübedir bu seri, size bir Franz Kafka kitabını okuyormuş hissi verir, tribüne oynamadan anlatacağını anlatır ve ardında zihninizin kuytu noktalarında düşünce kıymıkları bırakır.

Konusunu yazmayacağım zira sizin keşfetmenizi isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 30 Mayıs 2009; 23:02:28 >

• @Akuma_Blade
    Sensei Boogiepop Phantom hakkında yazdığın şu cümleyi kendi siteme alıntı yapabilir miyim kendimden birkaç cümle daha ekleyerek ?
    quote:

Yapılabilecek tek tabirle düşüncel bir tecrübedir bu seri, size bir Franz Kafka kitabını okuyormuş hissi verir, tribüne oynamadan anlatacağını anlatır ve ardında zihninizin kuytu noktalarında düşünce kıymıkları bırakır.

Güzel bir iki ss ya da çizim bulup bende ekleyeceğim top üçümü , sevdim bu konuyu tarzı bozmayalım herkes kendi düşüncesi ile genel bilgileri aynı tasta karıştırıp yazsın çok tatlı gidiyor konu .
  • herkesin söyleyeceğini düşündüğüm naruto fma bleach vs. gibi populer animelerden farklı olarak ben daha bi değişik hissediyorum kendimi bu konuda o yüzden şunu söyleyebilirim;

Cowboy Bebop

bende bir shounen ci olmama rağmen bunu ilk sıraya koyuyorum niye bilmiyorum fakat ince zayıf ve uzun boylu çizimlerin üzerine çok hoş karizmatiklik oturtulmuş animenin işleyişi konu ve aksiyon bakımından karakterlerin özellikleri bakımından bana çok farklı bir tat vermişdir. bu animedeki tadı başka animelerde alamayacağımı düşündüğüm için 3 animeden biri olarak bunu seçiyorum. spike ın mattaqı şeklinde çok sıkıldığını belirten repliği günlerce dilimde dolaşmıştır herşeye rağmen kadınına gitmesi damarlarımda akan kanı coşturmuştur "kadınıma gidiyorum!"

Samurai Champloo

hani yukarıda demiştim başka animeden benzer bir tat alamayacağımı düşünüyordum aslında yanılmışım aynı tadı bu animedede aldım tamamen birbirlerinden farklı türlerde olsalarda bu animedede beni içine çeken ve bana cowboy beboptaki duyguları yaşatabilen bir hava vardı her nekadar ana karakteri mugen olarak gösterilsede ben jin e daha bi sempati duydum kendi aralarında çatışmaları sonra düşmanla çatışmaları ve sonra yine kendi aralarında çatışmaları ekranlarımıza getirdiği japon dönemi ve bunu işleyişi gerçekten farklı bir tat veriyor. mugenin okuma yazma öğrenmeye çalışması sırasında yüzümde oluşan tebessüm ü hiçbir aniemde yaşamamışdım

ve Rurouni Kenshin

tüm shounen lerin üzerinde bir shounen diyorum ben nomad arkadaşımızında bir topicde dediği gibi adam gibi adamdır himura,

kendisi himura kenshin ve hitokiri battousai karakterleri arasında sürekli gidip gelmekte fakat adamlığından bir fıske dahi hayatı pahasına ödün vermemekte kararlı olan delikanlının önde gideni ama bi okadar saf ve temiz kalpli bir arkadaşımızdır eli eteği öpülesice harkulade bir arkadaşımızdır.
    dosttur candır canandır yardır abi abla kardeş vb gibi üretebileceğiniz tüm güzel sözlere hitaplara layık bir arkadaşımızdır. 41. bölümünde ingilizce altyazısını tam anlamıyla çözememe korkumdan dolayı tr si çıkana kadar beklemeye almış bulunmaktayım

bunun yanında deathnote demek isterdim mesela, hatta izlediğimde 2 hafta kendime gelememişdim soundtracklarını aylarca dinlemişdim fakat nezamanki L öldü benim için aslında anime orda bitti near melo işleri benim gözümde animeyi biraz saptırdı. code geass çok güzel beğendiğim anime fakat bi şekilde bu kategoriye koyamadım gene olsam gene koymam, naruto ise ailecek izlemelik her karakterin kendine özgü duruşu farklılığının olduğu ender animelerden yani isteseler her karakter için ayrı ayrı anime bile yapılabilirmiş fakat buda listede değil bilmiyorum niye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.