en az sorun çıkaran, bilgisayarı kasmayan virüs programı hangisi sizce?
(En Son Oy Tarihi: 14.12.2020)
Giriş
Orijinalden alıntı: Mono87
quote:
Orijinalden alıntı: Pentacle*
quote:
Orijinalden alıntı: trk.
quote:
Orijinalden alıntı: yekilord
antivirusu bari crackli kullanmayin. avg free iyidir
nası kullanak.
Eğer takip ederseniz güncel antivirüs kampanyaları oluyor. Herşeyi direk "para vermeden" kullanma alışkanlığını bırakıp kampanyaları araştırabilirsiniz. Antivirüs testlerindehttp://www.av-comparatives.org/ 'u takip ediyorum ben.
Antivirüs olarak da arkadaşların dediği gibi Avira AntiVir veya Vipre Antivirüs'ü önerebilirim. (Vipre'nin 90 gün kampanyası : http://www.vipreturkiye.com/gezginler/ )
doctus?
doctus ?
Üye değilim sadece takip ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: MovieScout
Avira Antivir
+1
Nod32
Nod32
Açıkcası wardom gibi sitelerin yakalanmayan keylogger gördükten sonra antivirüslere güvenim azaldı. Ha yakalıyorlar tabi ama 1-2 ayda bir yakalıyorlar, adam da ertesi gün keylogger güncelleyip tekrar gizli hale getiriyor. Burada çoğumuz online oyun oyuncusuyuz. Bizim downloadlarımız genellikle oyun üzerine olur ve güncel olur. Tabi uyanık pislikler de o dosyalara logger atıp sizi takip altına alabiliyorlar. Herşeyiniz gittikten sonra antivirüs yakalasa ne olur, yakalamasa ne olur...
Ben indirdiğim her dosyayı virustotal.com'da taratırım. Sonra da programı açtıktan sonra işlemler menüsünde o programı çalıştırdıktan sonra gelen uygulamalara bakarım. Tanımadığım bir şey varsa programı yüklemeden önceki haline geri alırım bilgisayarı. Oyun oynadığım, şifre girdiğim zamanlar işlemler menüsünde kendi kullanıcı adım altında explorer dışında hiçbirşeyi bırakmıyorum. Ondan sonra oyuna giriyorum. Ha bu arada antivirüs kullanmıyorum.
Online oyun oynuyorsanız size önerim Drive Vaccine PC Restore Plus kullanmanız. Gelişmiş bir imaj alma programıdır. DeepFreeze gibi kullanılabilir (her resette imajı geri yükler ve ruhunuzun duymayacağı kadar hızlıdır, 1-2 saniyede yapar bunu). Dilerseniz her resette, dilerseniz her hafta sistemi son aldığınız yedeğe çevirebiliyorsunuz. Yedek almak da veritabanını güncelleme işidir. Diyelim ki bir program indirdiniz, programı kurdunuz, temiz olduğuna inandıktan sonra Drive Vaccine'ı açıp şifrenizi girdikten sonra ayarlardan Update Baseline'a tıkladığınız zaman program o anı hafızaya alır. Bilmem ne kadar anlatabildim...
Bir diğer önerdiğim program da Rollback RX. Bu program Drive Vaccine'ı yapan firma tarafından yapılmış, daha gelişmiş kullanıcılar içindir. Tek bir yedeğe bağlı kalmazsınız. İstediğiniz kadar sistem geri yükleme noktası oluşturup, istediğiniz zaman ona dönebilirsiniz. Windowsunki varken buna napayım derseniz, windowsunkine sürekli virüs bulaşır, ve genellikle bir kaç günden öncesine dönüş yapmaz sistem. Bu programda öyle bir sorun yok. Kullanmanızı tavsiye ederim.
Hazır çenem açılmışken bir program daha önereyim, veri şifreleme programı; BestCyrpt. Normalde paralı bir programdır fakat portable (BestCyrpt Traveller) versiyonu ücretsizdir. Programın kullanımı basittir. Kullanmanızı şiddetle öneririm. Neyse yine mesai vakti çok konuştum. Şu işleri bitireyim. Hadi hepinize kolay gelsin
avast free edition + hotspot shield.
hangi şehirden internete bağlanıyorum bilmiyorlar ki ben bile bilmiyorum bazen abd bazen isviçre oluyor. anti virüsü sadece tarama için kullanıyorum, onun dışında pasif. windows güvenlik duvarı da kapalı. e ben varım ya canım! ne olacak!
Avast hiç kastığını görmedim arama yaptırırken bile
quote:
Orijinalden alıntı: Beyin Premium
Avast hiç kastığını görmedim arama yaptırırken bile
Tamam.
NORTON'u tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: Willy Willie
Nod 32 bence.60k bellek kullanıyor.Çok rahat bir şekilde tam sürümünü de bulabiliyorsun.Daha hiç virüs bulmadı ama olsun.Benim inancım var.Bir gün bulacak.
Bendede vardı Nod 32 nezaman taratsam virüs yok diyordu.Dedim bune böyle hiç virüs girmiyomu bilgisayara.Kaspersky indirdim 82 tane virüs buldu.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Mono87
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: yekilord
antivirusu bari crackli kullanmayin. avg free iyidir
nası kullanak.
Eğer takip ederseniz güncel antivirüs kampanyaları oluyor. Herşeyi direk "para vermeden" kullanma alışkanlığını bırakıp kampanyaları araştırabilirsiniz. Antivirüs testlerindehttp://www.av-comparatives.org/ 'u takip ediyorum ben.
Antivirüs olarak da arkadaşların dediği gibi Avira AntiVir veya Vipre Antivirüs'ü önerebilirim. (Vipre'nin 90 gün kampanyası : http://www.vipreturkiye.com/gezginler/ )
doctus?
doctus ?
Üye değilim sadece takip ediyorum.
Tahmin etmistim.
Kaspersky internet security 2011 çift çekirdek ve üstü ise kasmaz merak etmeyin hiç.Hem kafanız da rahat olur.
quote:
Orijinalden alıntı: kassatura
Kaspersky internet security 2011 çift çekirdek ve üstü ise kasmaz merak etmeyin hiç.Hem kafanız da rahat olur.
Değil işte
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: kassatura
Değil işte
Dandik t6500 toshibada kasmıyo?
microsoft security essentials ı kullanıyorum win32 virüslerini gördü sildi hemen.
az önceki kassatura nın dediğine cevap verdkten sonra aklıma bu geldi.
Nod32 bence.Bilgisayarımı kasmıyor,virüsleri anında yakalıyor valla.Kaspersky iyide çok kasıyor benim pc yi.
quote:
Orijinalden alıntı: mysterious67 Nod32 bence.Bilgisayarımı kasmıyor,virüsleri anında yakalıyor valla.Kaspersky iyide çok kasıyor benim pc yi.
+1. İmzamdaki sistemle kasıyos. Eski kis kullanıcısı olarak nod32 kullanıyorum.
gegirti
kullanıcısına yanıt
ben kullanıyorum bence sadece süs olarak duruyo taraması çok yavaş. tavsiye etmem.
Nod 32 den şaşma derim. ben kampanyadan aldım. ücretsiz kargo filan uyguna geldi. bak derim;