Şimdi Ara

Emektarı Yükseltmeye Çalışıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yıllardır kullandığım emektar masaüstü bilgisayarımı artık yükseltme zamanı geldi ve hem tavsiyelerinize hemde yardımlarınıza ihtiyacım var öncelikle
    şuanki sistem özelliklerim;

Gigabyte GA-G31M-ES2L Anakartım (özellikleri: buraya tıklayarak görebilirsiniz
    İntel Core 2 Duo İşlmecim
    Nvdia Geforce G210 1Gb DDR2 ekran kartım mevcut
    500gb harrdiskim
    230w güç kaynağım
    2gb ddr2 ram'im

bulunmakta.

Mevcut bu sistemi yenilemek istiyorum ve şuanki planım ekran kartı için 400w-450w bi güç kaynağı almak daha sonra aklımda olan ve düşündüğüm ekran kartı Asus GTX760-DC2OC-2GD5 2GB GDDR5 256Bit HDMI Pci-E 3.0 (tıklayark bakabilirsiniz) ve ek olarak 2 gb daha ram almak.

Şimdi birkaç sorum var; Düşündüğüm ekran kartı düşündüğüm sistemde sorun çıkarırmı anakarta uyarmı?
    Ekran kartı seçimim iyi mi? Yani rahat rahat oyunumu oynayıp, shopumu yapabilirmiyim?
    Bunun dışında max 800 liraya kadar başka ekran kartı önerirmisiniz(daha iyi bişeyse)

Evet arkadaşlar şimdilik bu kadar yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• Erayyvz E kullanıcısına yanıt
    Anakarta uymasına uyarda işlemci darboğaz yapar
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Darboğaz yapmaktan kasıt nedir? Yani işlemciyi pek yükseltemicem anakart zaten belli işlemcileri destekliyor o yüzden sistemde düğer şeyleri yükseltmeye çalışıyorum.Böyle bi sistem yaptıgımda işlemci sorun çıkarırmı ki bana?
    Her işlemcinin çalıştırabileceği belli bir ekran kartı limiti vardır dual core işlemciler oldukta eski yani high end bir kart alıp direk pcyi güncelleyemezsin anlamında söylüyorum.Taktığın kart işlemci tarafından aşağı çekilecek İşlemci kullanım yüzdesi tavan yaparken ekran kartın % kullanım oranı düşük olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Her işlemcinin çalıştırabileceği belli bir ekran kartı limiti vardır dual core işlemciler oldukta eski yani high end bir kart alıp direk pcyi güncelleyemezsin anlamında söylüyorum.Taktığın kart işlemci tarafından aşağı çekilecek İşlemci kullanım yüzdesi tavan yaparken ekran kartın % kullanım oranı düşük olacaktır.

Anladım peki ne tarzda ekran kartları bakmam gerek? İyi bi ekran kartıda olmasını istiyorum önerebiliceğin bişeyler varsa sevinirim
    İşlemcinin tam modelini yaz cpu z den bakıp ama pek umudun olmasın düşük kartlardan başka alternatif yok.
    Bilgisayar işletim sistemi yüzünden şuan açılmıyor o yüzden bakamıyorum. Acaba yeni bi anakart ve 2. el bi i7 mi alsam :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÇALIŞMAYA BAŞLAYAMIYORUM
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Plan buysa i5 işini görür oyun için 2 ci elde uygun 2 -3-4 nesil i5 anakartlı paketler vardır mutlaka tercihen elden güvenilir arkadaşlardan alabilirsin.
    Peki çok teşkkür ettim yardımlarınız için uygun bişeyler bulmaya çalışıcam iyi günler:)
    Son olarak bu geçişte ddr2 ramlerini de kullanamayacaksın biliyorsundur diye yazmadım ekleyeyim sorun olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 19 Nisan 2015; 15:10:49 >
    yok yok biliyorum sağolun çok soru soruyorum ama sizce 2.EL i7 920 2.66 GHz 8MB 4.8GT/SEC 1366PIN Intel İşlemci iy olurmu 332tl tl fiyatı var
    ilk nesil önermem 2-3-4 bakın dediğim gibi
    i7 diye alınmaz
    2.EL Intel Core i5 2400 3.10 GHz 6MB 1155p (850MHz VGA) böyle 2. nesil bi i5 nasıl sizce?
    Karşılaştırıp testlerine bakıp güncel dengini bulmak hatta youtubede bir kaç oyun videosu izlemek size düşüyor

son olarak 2 ci seride efsane 2500k tavsiye ederim oc yapılan anakartla beraber müthiş 2 li olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.