Şimdi Ara

Emektar dizüstü için işlemci tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde yıllardır kullandığım vestel marka bir notebook var , onyx pro modeli . Harddisk sürekli bad sektör oluşturuyor , birde traktör gibi ses çıkartıyor , 2-3 haftada bir işletim sistemi harddisk üzerinde oluşan bad sektörler nedeni ile açılamamakta ve tekrar format atarak windows kurmak zorunda kalıyorum .

    Hazır harddisk alacakken birde işlemci alayım diye düşündüm . Ayrıca mxm2 slot ekran kartı ne önerirsiniz , üzerinde nvidia 8600m gt var.

    Emektar dizüstü için işlemci tavsiyesi

    işlemci olarak , Intel Core 2 Quad Q9100 var aklımda ancak güç tüketimi bendeki mevcut olanın neredeyse 2 katı . 25w / 45 W . Bu sorun çıkartırmı bilemedim. Görüşleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Aşağıdaki linkte bendeki mevcut p7350 işlemci ile aynı soket yapısına sahip işlemciler var. http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Core_2_Duo_Mobile/P7350_(Socket_P__Penryn).html







  • @tosbaa

    Ben de P8600 den Q9100 e geçmeyi düşünüyorum. 2 çekirdekli işlemciyi değiştirip daha hızlı 2 çekirdekli işlemci almak saçma olur. 4 çekirdeklisi mantıklı.
  • Mevcut 25W'lık işlemci stres testinde bile 65-70 dereceyi görmüyorsa 45W'lık işlemci takılabilir. Yoksa soğutması zor olur. Vestel tarafından aynı seride kullanılmış en güçlü işlemci + ekran kartı kombinasyonundan daha fazla elektrik gerektirecek bir şey takmayın, anakartın sınırı neyse onu yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.