Şimdi Ara

ELTON/LİFEMAXX HD RECEİVER ŞOKTA/BİM DE 99 TL (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.075
Cevap
20
Favori
130.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turet1

arkadaslar
    1 hazirandan itibaren bimden alinan lifemaxx lm24507 uydu alici ile sunny AT-14100 uydu alici isim haric, karton ve ürün görüntüsü olarak ayni. özellikleride ayni.
    acaba bunlarin yazilimlarida ayni olabilir mi?
    deneyen oldumu?

Arkadaşım konuyu bi okusaydın keşke baştan. Anlatıldı bunlar. İkisinin işlemcisi farklı aynı yazılım olmaz. İşlemcileri dışında herşeyi aynı. Denemeye gerek yok. Farklı işlemciler olduğu sürece birbirine uymaz.
  • gecemy arkadasim

islemcinin farkli oldugunu okudum.
    nasil windows gibi isletim sistemleri farkli islemcilerle calisabiliyorsa, belki buradada calisabilir diye düsündüm. o sebebden deneyen oldumu diye sordum.

mutlaka bu isin uzmani bir arkadas detayli birseyler yazacaktir diye ümit ediyorum-
    tesekkürler
  • trt hd maç seyredecek arkadaşlar sesin ingilizce oldugunu söylemişler menuden av ayarlarından pcı olan yeri raw yapsınlar sonrada trt hd gelin audio basın tr seçin ses gelmiyor dogal olarak ama sesiaçıpkapayın ses geliyor
    hemde 5.1 tabi amfiye herhalde lcdde çalışıyordur denemedim
  • quote:

arkadaslar
    sizlerdede kanal degistirirken zaman zaman 3-5 saniye ekranda kalan "AV YOK" veya "Sinyal yok" uyarisi geliyor mu?
    (herzaman gelmiyor)

bu ayarlardan mi kaynaklaniyor yoksa bir yazilim hatasi olabilir mi?
    Sayın Turet1

Bu durum bende de oluyordu. Aynı sizdeki gibi hangi kanalda veya o kanalın hangi sefer açılışında olup olmadığı belirsiz bir şekilde sinyal yok hatası veriyordu. Neden olabileceği hakkında tahminin var ama kesin bilgim olmadığı için konuya vakıf başka bir arkadaşımızın cevaplaması uygun olur.

Lifemaxx ve Sunny 14100 farklı işlemci kullanıyor. Aynı yazılımı yüklemeniz söz konusu olmaz. Uydu alıcı cihazların aynı marka ve modellerinde bile farklı anakart versiyonu olabilir. Bunlara bile aynı yazılım yüklenemediği durumlar olur. Aynı anakartı kullanan sadece firma logoları veya menu resimleri farklı olan cihazlar birbirlerine ait yazılımları yükleyebilirler (klon cihazlar , Dreambox klonları ile karıştırılmasın, o ayrı bir konudur) Bu durumda bile cihazlar arası ufak tefek farklılıktan dolayı bazen öndeki display çalışmaz, kumandadan bazı ayarlar klon yazılımında çalışmaz vs. vs..

Arayüz olarak zaten Sunny ile aynı Biss özelliği de yeni yazılımla geldiğine göre şu an için endişe edilecek bir durum yok. Bim ilerde yazılım desteği vermezse en azından Sunny cihazın yazılımı ile idare ederiz gibi haklı bir düşünceniz olabilir ama zaten 1 yada 2 yeni yazılım çıksa başka birşeye ihtiyacınız kalmayacak. Cihaz ilk yazılımındaki birkaç sorun haricinde sorunsuz sayılabilecek bir cihaz. Yeni yazılımla çoğu var olan problem de gitti. Eğer servise diğer sorunları ( kanalla ait çoklu ses gibi mesela) bildirir ve yazılım güncellemesi isterseniz yıllarca cihazı kullanırsınız.

CCcam gibi internet üzerinden kart paylaşımı yapan cihaz olasa o zaman sürekli yazılım desteği önemli ve gereklidir. Bu cihazda zaten bu özellik yok ayrıca sizler de buna ihtiyaç duymadığınız için bu cihazı tercih etmişsiniz.

• quote:

gecemy arkadasim

islemcinin farkli oldugunu okudum.
    nasil windows gibi isletim sistemleri farkli islemcilerle calisabiliyorsa, belki buradada calisabilir diye düsündüm. o sebebden deneyen oldumu diye sordum.

mutlaka bu isin uzmani bir arkadas detayli birseyler yazacaktir diye ümit ediyorum-
    tesekkürler

:D :D güzel mantık yürütme... Ama atladığın birşey var. Bu cihazda işletim sistemi yok. Linux tabanlı cihazlar var 300 vs fiyatlara. Onlarda dediğin olaylar gibi işler yapılalabilir. Değişik yazılımlar v.s. atılır. Ama ordada yine de bir sınırlama var. Bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Pc de ki sistem bu aletlerin sisteminden benzer görünse de farklıdır. Cep teleforları gibi düşün. Nasıl Samsung telefona nokia yazılımı atılamıyorsa (Atılsa bile cihaz çalışmaz hale geliyorsa) bunlar da öyledir. Yazılımları harici bir harddisk üzerinden yüklenmez. elektronikle uğraşanların genelde EPROM diye tabir ettikleri bölüm ve bölümlere yazılım yüklenir. Ve sadece ilgili donanımlar için gerekil olan yazılımlar yüklenir. Bilgisayarın ankartı bu cihazlara benzetilebilir. Nasıl ki BİOS işletim sisteminden farklıdır. Biosa başka bir kartın yazılımını yüklerseniz anakartınız çöker, çalışmaz. İşletim sistemlerinin asıl görevi PC donanımını kullanarak farklı uygulamaları bir araya getirip geliştirmektir. Bir işletim sisteminiz olmasa da pc niz çalışır durumdadır. Bir ekran kartı işletim sistemi olmasa da pc nizde çalışır durumdadır zaten. İşletim sistemleri kendi yapacakları uygulamalar için ekran kartını tanıyabilmek onunla iletişim kurmak zorundadır. Ekran kartının onu tanımaya ihtiyacı yoktur. Bios içindeki yazılım (ki bu da anakartın yeteneklerine göre yazılırı ve düzenlenir) ekran kartınızı desteklemiyorsa zaten hangi işletim sistemini kurarsanız kurun o ekran kartını kullanamazsınız. Yani işletim sistemi ayrı birşey dir, Chipsetlerin kendi yazılımları ayrı birşeydir. Uydu cihazlarına atılan yazılmda bir işletim sistemi yazılımı değil, anakartın bios yazılımı gibi bir yazılımdır.

Bu nedenle bu cihazları işleitm sistemi olmayan bir pc gibi düşünün. Ve pc lerdeki gibi işletim sistemi yüklenebilecek bir harici hafızaları olmadığından (Bazıları hariç) Atılan yazılım birebir içindeki donanım ve parçaları destekleyen, cihaz içindeki EPROM a uygun olmalı. PC lerde anakarta yüklenen yazılım desteklemediği sürece, yazılım desteklese bile anakart donanımı desteklemediği sürece farklı işlemciler kullanamazsınız. Çift çekirdek destekilyorsa anakart işlemciyi takablirisnizi. Ama desteklemiyorsa çalıştıramazsınız. Tabi burda pc işlemcileri sök tak özellikli olduğundan anakartlarda bu sisteme göre üretilip birden fazla model ve tür işlemci destekli üretilir. Flash belleklerinde bu donanımlara ait pc yazılımı gibi olmayan, BİOS hafızası üzerine kayıtlı temel yordam bilgileri yüklenmiş olur. Böylelikle anakart bir çok işlemciyi tanır kullanabilir. Bu sayede pc nize işletim sistemi yükleyebilir ve kullabilirsiniz.

Burdaki en önemli mantıksal ayrım şudur. PC de işletim sistemi bir sonuçtur. Uydu cihazında da tv gösterimi bir sonuçtur. Pc nin görevi kendine uygun yüklenen işletim sistemini çalıştırmaktır.

Diğer bir mantıkla pc de ki her donanım ayrı bir uydu alıcı gibidir. Her bir parça ayrı bir üründür. Hrebirinin kendi başına bir mimarisi vardır. RAM, EKRAN KARTI bunların her birinin ayrı bir elektronik üründür. Ve herbirinin kenide ait yazılımları vardır. ATI ekran kartına nasıl ki nvida yazılımı kulanamazsınız. Ama uydu cihazlarındaki mantık tek bir parçadır genelde. Dediğim gibi bir pc nin anakartı, ya da bir ekran kartı gibi düşünün. Ekran kartlarınında kendine ait işlemcileri ramleri vardır. PC deki işletim sistemi harici bir kaynaktır ve anakart ve bileşenleri işletim sistemini kullanmaz. İşletim sistemi anakart ve bileşenlerini kullanır. Bir işlem yapabilmek için o işletim sistemine de pc donanımlarının kendi yazılımları yüklenmeli. Bu yazılımlar donanımlara gerekli değildir. Yazılımlar işletim sisteminin pc deki donanımlarla iletişim kurabilmesini, bilgi alışverişi yapbilmesini sağlamak için gereklidir. Yani işletim sistemine yüklediğiniz yazılım pc nin donanımlarına yüklenmez. Onların zaten kendine özgü bir yazılımları vardır.

Yeterince açıklayıcı olabildim mi bilmiyorum. Son olarak linux tabanlı yani kenide ait işletim sistemi barındıran uydu cihazlarına farklı yazılımlar atılabilir demiştim yukarda yanlış anlaşılmasın burdaki farklı yazılımlar uygulama yazılımlarıdır. Yoksa tutup başka bir cihazın eprom bilgileri gene bunlara yüklenemez. Aynı chipset ve mimariyi kullanmadıkları sürece bu dediğiniz olmaz.

Bu sebeplerden işlemcisi farklı olan cihazlara aynı yazılımlar atılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 9 Haziran 2012; 11:39:04 >

• Sayın Gecemy ,

Yalnış anlaşılacak bir durum yok. Yukardaki mesajı evden çıkmak üzereyken atmıştım. Hatalı , eksik veya yanlış anlaşılmaya sebep verecek yer varsa düzeltebilirim. Bu arada sizin yazdıklarınız ile ilgili olarak sizin de bunlara alınmayacağınız düşünerek birkaç şey söylemek istiyorum (sizi rahtsız eden yer olursa imzamda yazdığı gibi silerim veya değiştiririm). Sonuçta bu başlığı her bilgi düzeyinden arkadaşımız okuyor o yüzden onlara da mutlaka az çok faydası olacaktır.

Time-shift : Canlı yayını durdurma, yayını kaydederek ileri geri sarmaya imkan veren sistemin adı. (Time : zaman , shift : kaydırmak demek)
    PVR (Personal Video Recorder) : Canlı yayın kaydetmek ,Kiişisel video kaydedici kelimelerininn baş harfleri

Lifemaxx menü ayarlarından sizin belirlemenize göre 0,5 - 4 gb arası bir dosyanın üzerine canlı yayını ts formatında kaydediyor. Kayıt alanının belirlenmiş olması kayıtta akıcılığı sağlayabilir ama kayıt yapılırken sorun olmaması için kullanılan usb belleğin yazma hızının yüksek olması gerekir.

4-5 sene önce üretilen usb bellekler çok daha hızlıydı ama şimdi çok fazla marka ve model ve sıkı bir rekabetten dolayı piyasada okuma ve yazma hızları düşük bellekler var. Bunlara kayıt yaparken veya yayını durudururken kare atmala , bazen bozuk vcdlerdeki gibi pörtleme olabiliyor. Bunların bizimle veya uydu alıcılarla doğrudan ilgisi ilgilisi yok , dolaylı olarak etkisi veya zararı var.

Bu yüzden sizin yapmış olduğunuz her türlü kaydı ister bilgisayarda izleyin veya bunu foruma , youtube'a veya rap.id gibi paylaşım sitesine yükleyin , bu görüntüler cihazın görüntü kalitesi hakkında hiçbir fikir vermez. Sadece o kanalın görüntü kalitesi hakkında bilgi verir.

Foruma veya youtube video yüklenirken yerden kazanmak adına yeniden işlenir ve görüntü kaybı olur ama bunun konumuzla ilgisi yok. Yapılan işlemi önceki mesajımda anlatmıştım. Dijital olarak gelen yayının usbye kaydeilmesidir. Görüntü işlemesi yapılmaz. Hangi telefon daha iyi sms atar? Hangi mail programı daha iyi mail forward eder? Hangi cd okuyucu daha kaliteli dosya kopyalar? Nasıl bu soruların cevabı "hepsinde aynıdır" ise tüm uydu alıcılar da aynı kalitede görüntü kayıt ederler . Çünkü gökyüzündeki uydudan ne geliyorsa onu kaydederler

Hdmi kablolar, ekran kartları, tvdeki görüntü oluşumu , ayarları üstüne söyledikleriniz malesef doğru eğri birbirine karışmış veya eksik bilgiler. (Biraz da tereciye tere satmak gibi oluyor, bu da ayrı bir konu )

Lcd veya Plazma Tvyi Bilgisayara Nasıl Bağlayabiliriz :
    http://forum.donanimhaber.com/m_41309599/tm.htm

Hdmi yerine B650 televizyonunuzu lütfen bir de VGA kablo ile bağlayın ve siz o zaman farkı görün. Sadece Samsunga ait değil diğer tüm markalara ait ortak bir kullanıcı tebrübesidir. Vga ile hdmi da daha iyi görüntü alırsınız. Hdmi dijital ve daha üstün bir görüntü taşıma yöntemi olsa bile teorik ile pratik farkı vardır. Tabiki "Bana göre...." diye başlayan şahıslara bağlı cümlelere itiraz etmenin bir faydası yok, "size göre üstün geliyorsa öyledir" demek gerekir.

Eklemiş olduğunuz görüntüler ile ilgili yorum istemişsiniz fakat yukarda da yazdığım gibi sadece kanalın görüntü kalitesini belirler, uydu alıcıya bakan bir tarafı yoktur.

Not: Sizin tvnizde bulunan işlemci Samsung üretimi Arm tabanlı Chelsea-Arsenal işlemci ikilisidir. Görüntü işleme olarak Üst düzey - Profesyonel görüntü işlemcilerinin (video scaler) çok az gerisindedir. Temel tüm görüntü işleme-iyileştirme testerini başarı ile geçiyor (video processing benchmark). Test için özel olarak hazırlanmış 10 kadar bluray ve dvd ile test yaptığım için biliyorum ve benim tvde de aynı işlemci var. Diğer arkadaşlarımıza göre uydu alıcıdan çok memnun olmanızın sebebi ve görüntü açısından daha iyi sonuç almanızın sebebi bu işlemci ve kaliteli Spva panelidir.

Farklı model tvleri olan arkadaşlarımızda aynı sonuçları vermeyebilir ayrıca sizin tv 32" gibi çok küçük ebattadır . 2-3 metre izleme mesafesinde 32" tüm görüntü kusurlarnı gizleyebilir.

ELTON/LİFEMAXX HD RECEİVER ŞOKTA/BİM DE 99 TL

• Hele şükür işten anlayan bikaç arkadaş var. Adamlar anlattı yine de gidip iade ettiler. Bazı yorumları okudukça
    gülmekten yerlere yattım yahu. Bilgileri olmadığı halde nasıl bu kadar sallayabiliyorlar anlayamadım bi türlü.
    Yazıları okuduğum kadarıyla cihaz DTS çözmüyor(LG televizyonlarda da aynı durum var). DTS ses kodeğine sahip MKV uzantılı
    film izlemek isteyen arkadaşlar filmlerin seslerini AAC veya MP3 e dönüştürüp o şekilde problemsiz izleyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yörükoğlu2014 -- 9 Temmuz 2012; 20:10:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecemy

quote:

Orijinalden alıntı: fatihakar75

quote:

Orijinalden alıntı: eengfd

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tturkali

trt hd nin ses olayı çözülse bence çok karlı bir alışveriş yapmış olacaktık. Yarın yeni hd kanallar eklenebilir. dedikleri gibi star tv geçebilir. tv8 kafası bozulur geçer, fox geçiverir. hepsi de dolby digital olursa ? dün aldım. iade mi etsem ne yapsam ?

TRT ile ilgili sorun ne anlayamadım. Dolby sesi alamıyor olmak mı? Müzik setinden optik bağlantı ile de gelmiyor mu? Setim olmadığı için deneme şansım yok.

Fakat ilk yazılımında bu çalışıyordu. Yazılmsal bir durum yazılımla öyle bir sorun varsa giderirler yakında. Fakat şu an zaten ingilizce dil seçeneği seçili olarak yükleniyor ve bu şekilde ses veriyor cihaz. Kastınız Dolby sesi çözüp normal ses gibi almaksa eğer DOLBY özelliği ortadan kalkmış olur zaten o durumda. Sesi çözüp başka bir format değerinde veriyor olur o zaman diğer ses seçeneğinin yaptığını yapmış oluyor zaten. Gereksiz bir uygulamadan başka birşey olmaz. Ha MKV oynatırken bu formattaki sesleri çözüp izleyebilmek için iyi olurdu. Filmi çevirmek zorunda kalmazdık, fakat zaten böyle bir özellik vaad etmiyordu cihaz ki.

Ayrıca diğer kanallar da bu tür yayına geçer demişsiniz. Geçse bile hepsinin normal ses seçeneği olmak zorunda. Mutlaka ikinci bir ses seçeneği koyacaklardır. Çünkü DOLBY ses artı bir hizmet ve sınırlı kullanıcıya hitap eden bir hizmet. Hiçbir kanal kendi ayağına kurşun sıkmaz değil mi? Nasıl ki şu an HD yayınları varken SD yayınlarına devam ediyorlarsa DOLBY ses uygulaması yaptıklarında normal ses yayınlarına da devam edecekler. Bu konudaki korkularınız yersiz bence...

Anlayamadığınız doğru. İngilizcesi zayıf olanlar için Türkçe Ses nereden dinlenecek. İngilizce kanalda herzaman Türkçe ses olmuyor!
    Türkçe sesin TV'de Dolby 5.1'den stereo'ya downmix olup dinlenmesi gerekir....

ses problemini anlamayan arkadaşlar için anlatmaya çalışacağım.

Mesela trt hd de discovery channel e ait fırtına avcıları programı yayınlandığında:
    belgeselin orijinal dili ingilizce . yani şu anki haliyle belgeseli ingilizce izliyoruz.(ingilizce izlemek istiyorsanız herhangi bir sıkıntı yok)

aynı anda diğer ses seçeneği olan (dolby digital) kanalda türkçe yayın yapılmakta.
    Yani yayınlanmakta olan türkçe seslendirme seçeneğini bizler cihazın yetersizliği nedeniyle kullanamıyoruz.

bu arada bende baff 2000 hd receiver da var onda hiçbir şekilde problem olmuyor iki ses seçeneğini de kullanabiliyorum.Yani tv den iki kanalı da dinleyebiliyorum stereo (2 kanallı olarak)

ses sistemi ile dolby digital (dd) yani 5+1 olarak da istersem izlemek mümkün olmakta.(baff ta)

not : ses sitemini lifemaxx ile henüz denemedim

Evet anladım demek istediğini. Yalnız BAFF modeli vermişsin. Veridğin cihaz 200 üstü fiyat aralığındaki bir cihaz. Yaptığın karşılaştırma biraz haksızlık oluyor sanki. Dediğin olay umarım çözülecektir yakın zamanda. Belli de olmaz belki de OPTIK çıkışı boşuna koymadık da diyebilirler tabi :)
    Bu fiyatlı bir alıcı için bu çok da büyük bir sorun değil bence. Olsa tabi süper olur o ayrı mesele.

lifemaxx i kötülemek için söylemedim
    cihaz çok güzel karşılaştırma değildi benim amacım bilmeyen arkadaşlara dd sesin tv den alınabileceğini anlatmaktı.
    ayrıca bafftan üstün yönleri de var cihazın .

yan tekrar söylüyorum fiyat/persformans açısından mükemmele yakın
    aldım mutluyum

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Sayın Gecemy ,

Yalnış anlaşılacak bir durum yok. Yukardaki mesajı evden çıkmak üzereyken atmıştım. Hatalı , eksik veya yanlış anlaşılmaya sebep verecek yer varsa düzeltebilirim. Bu arada sizin yazdıklarınız ile ilgili olarak sizin de bunlara alınmayacağınız düşünerek birkaç şey söylemek istiyorum (sizi rahtsız eden yer olursa imzamda yazdığı gibi silerim veya değiştiririm). Sonuçta bu başlığı her bilgi düzeyinden arkadaşımız okuyor o yüzden onlara da mutlaka az çok faydası olacaktır.

Time-shift : Canlı yayını durdurma, yayını kaydederek ileri geri sarmaya imkan veren sistemin adı. (Time : zaman , shift : kaydırmak demek)
    PVR (Personal Video Recorder) : Canlı yayın kaydetmek ,Kiişisel video kaydedici kelimelerininn baş harfleri

Lifemaxx menü ayarlarından sizin belirlemenize göre 0,5 - 4 gb arası bir dosyanın üzerine canlı yayını ts formatında kaydediyor. Kayıt alanının belirlenmiş olması kayıtta akıcılığı sağlayabilir ama kayıt yapılırken sorun olmaması için kullanılan usb belleğin yazma hızının yüksek olması gerekir.

4-5 sene önce üretilen usb bellekler çok daha hızlıydı ama şimdi çok fazla marka ve model ve sıkı bir rekabetten dolayı piyasada okuma ve yazma hızları düşük bellekler var. Bunlara kayıt yaparken veya yayını durudururken kare atmala , bazen bozuk vcdlerdeki gibi pörtleme olabiliyor. Bunların bizimle veya uydu alıcılarla doğrudan ilgisi ilgilisi yok , dolaylı olarak etkisi veya zararı var.

Bu yüzden sizin yapmış olduğunuz her türlü kaydı ister bilgisayarda izleyin veya bunu foruma , youtube'a veya rap.id gibi paylaşım sitesine yükleyin , bu görüntüler cihazın görüntü kalitesi hakkında hiçbir fikir vermez. Sadece o kanalın görüntü kalitesi hakkında bilgi verir.

Foruma veya youtube video yüklenirken yerden kazanmak adına yeniden işlenir ve görüntü kaybı olur ama bunun konumuzla ilgisi yok. Yapılan işlemi önceki mesajımda anlatmıştım. Dijital olarak gelen yayının usbye kaydeilmesidir. Görüntü işlemesi yapılmaz. Hangi telefon daha iyi sms atar? Hangi mail programı daha iyi mail forward eder? Hangi cd okuyucu daha kaliteli dosya kopyalar? Nasıl bu soruların cevabı "hepsinde aynıdır" ise tüm uydu alıcılar da aynı kalitede görüntü kayıt ederler . Çünkü gökyüzündeki uydudan ne geliyorsa onu kaydederler

Hdmi kablolar, ekran kartları, tvdeki görüntü oluşumu , ayarları üstüne söyledikleriniz malesef doğru eğri birbirine karışmış veya eksik bilgiler. (Biraz da tereciye tere satmak gibi oluyor, bu da ayrı bir konu )

Lcd veya Plazma Tvyi Bilgisayara Nasıl Bağlayabiliriz :
    http://forum.donanimhaber.com/m_41309599/tm.htm

Hdmi yerine B650 televizyonunuzu lütfen bir de VGA kablo ile bağlayın ve siz o zaman farkı görün. Sadece Samsunga ait değil diğer tüm markalara ait ortak bir kullanıcı tebrübesidir. Vga ile hdmi da daha iyi görüntü alırsınız. Hdmi dijital ve daha üstün bir görüntü taşıma yöntemi olsa bile teorik ile pratik farkı vardır. Tabiki "Bana göre...." diye başlayan şahıslara bağlı cümlelere itiraz etmenin bir faydası yok, "size göre üstün geliyorsa öyledir" demek gerekir.

Eklemiş olduğunuz görüntüler ile ilgili yorum istemişsiniz fakat yukarda da yazdığım gibi sadece kanalın görüntü kalitesini belirler, uydu alıcıya bakan bir tarafı yoktur.

Not: Sizin tvnizde bulunan işlemci Samsung üretimi Arm tabanlı Chelsea-Arsenal işlemci ikilisidir. Görüntü işleme olarak Üst düzey - Profesyonel görüntü işlemcilerinin (video scaler) çok az gerisindedir. Temel tüm görüntü işleme-iyileştirme testerini başarı ile geçiyor (video processing benchmark). Test için özel olarak hazırlanmış 10 kadar bluray ve dvd ile test yaptığım için biliyorum ve benim tvde de aynı işlemci var. Diğer arkadaşlarımıza göre uydu alıcıdan çok memnun olmanızın sebebi ve görüntü açısından daha iyi sonuç almanızın sebebi bu işlemci ve kaliteli Spva panelidir.

Farklı model tvleri olan arkadaşlarımızda aynı sonuçları vermeyebilir ayrıca sizin tv 32" gibi çok küçük ebattadır . 2-3 metre izleme mesafesinde 32" tüm görüntü kusurlarnı gizleyebilir.

ELTON/LİFEMAXX HD RECEİVER ŞOKTA/BİM DE 99 TL

Estağfurullah kırılma darılma olmaz asla. Sonuçta bilgi alışverişi yapıyoruz. Benimde eksik yada yanlış anlatımlarım olaiblir, sizin de olabilir. Bunlarda kırılmak olmaz.

PVR kayıtları v.s. bunlarla ilgili söylediklerinize katılırım. Bu konuda sizin kadar bilgim yok. Demek istediğim foruma yüklediğim görüntülerden daha iyi bir görüntü var tv m de. Ama sizin de dediğiniz gibi bu tv den tv ye değişebilir çok haklısınız. Bu söylediklerinize diyecek birşeyim yok.

HDMI kablo olayına gelirsek, demek istediğinizi ya ben tam anlayamıyorum ya da farklı bir yerden bakıyor olabiliriz. VGA ile bağlayın VGA ile daha kaliteli bir görüntü alacaksınız gibi birşey anladım yazdıklanızdan. (Yanlış anlamışsam düzeltin lütfen).

Ben birebir uyguladığım ve şu anda kullanmakta oluduğum ve daha önce kullandığım deneyimlerimi paylaştım.
    Daha önce pc, tv me VGA kablo ile bağlıydı. Tv üzerindeki görüntü çok kötüydü. TV yayınlarında oludğu gibi dalgalanmalar vardı. VGA da zaten böyle bir çalışma mantığında olduğundan normal bu. Kalite normal pc min monitörüne göre çok kötü idi ama. Siyahlar siyah olmuyor daha çok grimsi teknik taibri şu an aklıma gelimyor mazur görün, o şekilde ve ekranda görüntü titriyordu. PC üzerinden bir film izliyorsunuz diyelim. Görüntü kalitesi çok kötü idi. Görüntülerin siyah bölgeleri kare kare düşük cöznürlüklü videolarda oludğu gibi oluyordu. Ne izlerseniz izleyin. 1080P bir film izlerken de aynı şey oluyor. Zaten VGA standardından aktarılabilen veri neyse sonuç öyle oluyor. 1080P bir filmi siz tv nizden VGA ile izlediğinizde o görüntü işlenip dönüştürülüyor bildiğim kadarıyla. Bu yüzden belli bir standartın üstüne çıkması söz konusu değil VGA bağlantıda görüntünün.

Şu anda bir ucu DVI diğer ucu HDMI (HDMI ile aynı sadece ses aktarımı yok) kablo ile bağlı. HD çözünürlükleirnde görüntü mükemmel bana göre. Tabiki tv nin burda büyük rolü var. HD moduna geçtiğinde tv görüntüyü kendi işleyip sunuyor. Bunu daha sonra farkettim. HDTV nin özelliği de bu olsa gerek. HD çözünürlükte oyun gibi uygulamalar açtığımda pc çok daha rahat açıyor ve rahatlıyor. Ama standart çözünürlüklerde aynı oyundan 3 tane açıyorsam misal üst üstü HD de, bu sefer ikinciyi açamıyorum pc çok kasılıyor. Burda da tv nin gelen görüntüde bir işleme yapmadığını pc den gelen sinyal ne ise onu direk aktardığını farkettim.
    Tabiki pc mönitörüyle tv bağlantısı arasında farklılıklar olacak. Çünkü ayrı platformlar ve iki üründe kendine özgü kullanımlar için optimize ediliyor. PC deki monitör standart olark 37 lik bir tv civarındadır. Burda sizinde yukarda bahsettiğiniz gibi ölçeğin kalitedeki kusurları gizlemede önemli rolü mevcut.

Ben şu an ayarları daha önce de bahsettiğim şekilde ayarlı olarak kulanıyorum. Ve şöyle söyleyeyim ki blueray bir film izlerken ne pc den ne de tv nin usb sinden bu kadar kaliteli görüntü almıyorum. Bunu samimiyetimle söylüyorum. Ekran kartını HD çözünürlüğe ayarladığımda TV kapanıp açılır gibi yapıyor ve HD moduna geçiyor. Ve orda kendi pc den gelen veriyi işliyor. Görüntü çözünürlüğünü HD dışındaki rakamlara aldığımda yine tv ekranı kararıp başka bir moda geçiyor. Ve bu sefer görüntü VGA standardına dönüyor. HDMI kablo bağlı oludğu halde. Sizin anlatmak istediğiniz bu andaki kalite olsa gerek. Burda zaten iş ekran kartına dönüyor. Ekran kartından gelen neyse tv onu gösetriyor. VGA bağlantıdan artısı VGA daki gibi sinyal etkilenmelerinden kaynaklanan dalgalnmalar titremeler olmuyor. Ama HDTV özelilği işte zaten burdan sonra devreye giriyor. Ekran kartını HD moduna ayarladığınzda pc den sinyaller ona göre işlenmeden ham olarak gönderiliyor ve HDTV de bu verileri alıp kendi içinde işleyip HD görüntüyü sunuyor.

Ha başka tv de HD modunda izledğimde değişir mi evet değişecektir. Çünkü HD modunda pc tek başına çalışmıyor. TV de ayrıca görüntü işliyor. Bu nedenle sizin de belirtitğiniz gibi bu model tv lerde ki üstün özellikler işe yarıyor diyebiliriz. Belki de başka tv de bu kadar kaliteli olmaycaktır. Bu noktada size katılıyorum. Fakat zaten ekran kartlarındaki veya TV lerdeki HD özelliğinin kullanım mantığı bu şekilde gerçekleşiyor. HDTV ler var olduğu için pc ekran kartlarına da HD modları ekleniyor v.s. Buna göre de çalışma sistemi kuruluyor.
    Siz de haklısınız ben de aslında :) TV lerdeki HD görüntü kaliseti ister tv izleyin ister pc den bağlantı yapın tv nizin kalitesiyle doğrudan orantılı.

Sizin anlatmak istediğiniz sanırım ANALOG görüntüyle DİJİTAL görüntü arasındaki fark. Analog fotograf makinelerindeki görüntüyle dijitallerdeki görünütüyü kıyaslar gbii bir mantık yürütüyorsunuz öyle anladım kusuruma bakmayın. Eğer öyle ise hatalı olur. Okuyan başka arkadaşlarda belki yorum getiririler. Analog fotoğraf kalitesi dijitalden herzaman iyidir. Çünkü dijital elektronik bir işlem olmaz üzerinde. Mekanik olaylar sonucu fiziksel bir ortama kaydedilir. Dijitalde fiziksel bir olgu sayısal değerlere çevrilir.
    Ama tvlerdeki analog ile dijital buna benzemez. Çünkü tv deki analog görüntünün de kaynağı dijitaldir. Önce sayısal olarak pc de işlenir sonra sıkıştırılıp v.s. yöntemlerle başka formlar çevrilir. Radyo sinyalleri de elektronik bir olgudur.

Gerçek analog görüntü diye tabir edebileceğimiz görüntü SİNAMA ya gititğimizde PERDE ÜZERİNE YANSITILAN film arkasından ışık tutularak gösterilen görüntüdür.

Projeksiyon cihazları da analog değildir. O da dijital verilerden oluşturulur. Pc nizin analog crt gibi monitörleri de dijital olarak işlenmiş sinyallerden görüntü alır. Sonuç olarak benim görüşüme göre HDMI kablo yüksek oranda görüntü veya ses verilerini taşımak için kullanılan bir bağlantı birimi olup, alıcının bu verileri işleyerek bize sunmasına olanak tanır. Haliyle tv nizin kalitesine göre HDMI dan gelen verilerin bize sunumu değişiklik gösterecektir.

Hatalıysam yada sizi kıracak birşey yazmışsan ben de özür dilerim. Saygılarımı sunarım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eengfd

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tturkali

trt hd nin ses olayı çözülse bence çok karlı bir alışveriş yapmış olacaktık. Yarın yeni hd kanallar eklenebilir. dedikleri gibi star tv geçebilir. tv8 kafası bozulur geçer, fox geçiverir. hepsi de dolby digital olursa ? dün aldım. iade mi etsem ne yapsam ?

TRT ile ilgili sorun ne anlayamadım. Dolby sesi alamıyor olmak mı? Müzik setinden optik bağlantı ile de gelmiyor mu? Setim olmadığı için deneme şansım yok.

Fakat ilk yazılımında bu çalışıyordu. Yazılmsal bir durum yazılımla öyle bir sorun varsa giderirler yakında. Fakat şu an zaten ingilizce dil seçeneği seçili olarak yükleniyor ve bu şekilde ses veriyor cihaz. Kastınız Dolby sesi çözüp normal ses gibi almaksa eğer DOLBY özelliği ortadan kalkmış olur zaten o durumda. Sesi çözüp başka bir format değerinde veriyor olur o zaman diğer ses seçeneğinin yaptığını yapmış oluyor zaten. Gereksiz bir uygulamadan başka birşey olmaz. Ha MKV oynatırken bu formattaki sesleri çözüp izleyebilmek için iyi olurdu. Filmi çevirmek zorunda kalmazdık, fakat zaten böyle bir özellik vaad etmiyordu cihaz ki.

Ayrıca diğer kanallar da bu tür yayına geçer demişsiniz. Geçse bile hepsinin normal ses seçeneği olmak zorunda. Mutlaka ikinci bir ses seçeneği koyacaklardır. Çünkü DOLBY ses artı bir hizmet ve sınırlı kullanıcıya hitap eden bir hizmet. Hiçbir kanal kendi ayağına kurşun sıkmaz değil mi? Nasıl ki şu an HD yayınları varken SD yayınlarına devam ediyorlarsa DOLBY ses uygulaması yaptıklarında normal ses yayınlarına da devam edecekler. Bu konudaki korkularınız yersiz bence...

Anlayamadığınız doğru. İngilizcesi zayıf olanlar için Türkçe Ses nereden dinlenecek. İngilizce kanalda herzaman Türkçe ses olmuyor!
    Türkçe sesin TV'de Dolby 5.1'den stereo'ya downmix olup dinlenmesi gerekir....

ses problemini anlamayan arkadaşlar için anlatmaya çalışacağım.

Mesela trt hd de discovery channel e ait fırtına avcıları programı yayınlandığında:
    belgeselin orijinal dili ingilizce . yani şu anki haliyle belgeseli ingilizce izliyoruz.(ingilizce izlemek istiyorsanız herhangi bir sıkıntı yok)

aynı anda diğer ses seçeneği olan (dolby digital) kanalda türkçe yayın yapılmakta.
    Yani yayınlanmakta olan türkçe seslendirme seçeneğini bizler cihazın yetersizliği nedeniyle kullanamıyoruz.

bu arada bende baff 2000 hd receiver da var onda hiçbir şekilde problem olmuyor iki ses seçeneğini de kullanabiliyorum.Yani tv den iki kanalı da dinleyebiliyorum stereo (2 kanallı olarak)

ses sistemi ile dolby digital (dd) yani 5+1 olarak da istersem izlemek mümkün olmakta.(baff ta)

not : ses sitemini lifemaxx ile henüz denemedim

Evet anladım demek istediğini. Yalnız BAFF modeli vermişsin. Veridğin cihaz 200 üstü fiyat aralığındaki bir cihaz. Yaptığın karşılaştırma biraz haksızlık oluyor sanki. Dediğin olay umarım çözülecektir yakın zamanda. Belli de olmaz belki de OPTIK çıkışı boşuna koymadık da diyebilirler tabi :)
    Bu fiyatlı bir alıcı için bu çok da büyük bir sorun değil bence. Olsa tabi süper olur o ayrı mesele.

cihaz çok güzel karşılaştırma değildi benim amacım bilmeyen arkadaşlara dd sesin tv den alınabileceğini anlatmaktı.

aldım mutluyum

Alıntıları Göster

aldım mutluyum

• Herşey ok. Sadece

1- trt HD TR ses olayını yapamadım
    2- yaw kanal taşıma işini yapamadım. HELP!
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitebaby

Herşey ok. Sadece

Menüden kanal düzenlemeye gir. Taşımak istediğin kanaları ok leyerek seç. Sonra taşımak istedğin yere gel (1. kanala gel örneğin)ama onu seçme üzerine gel sadece ve kumandandan mavi tuşa bas ok de. Bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eko35/5

trt hd maç seyredecek arkadaşlar sesin ingilizce oldugunu söylemişler menuden av ayarlarından pcı olan yeri raw yapsınlar sonrada trt hd gelin audio basın tr seçin ses gelmiyor dogal olarak ama sesiaçıpkapayın ses geliyor
    hemde 5.1 tabi amfiye herhalde lcdde çalışıyordur denemedim

Dediklerini yaptim yalnz sesi kapatip actigimda gelmiyr turkce ses yardimm trthd de deniyrm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi trt hd de türkçe ses 5.1 olunca izleyemiyormuyuz?Birde Neta 6400 ile bu cihazın arasında ne fark var?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: whitebaby

Herşey ok. Sadece

Menüden kanal düzenlemeye gir. Taşımak istediğin kanaları ok leyerek seç. Sonra taşımak istedğin yere gel (1. kanala gel örneğin)ama onu seçme üzerine gel sadece ve kumandandan mavi tuşa bas ok de. Bu kadar.

Eyv. dostum. Kendim asla çözemezdim. :D
  • olayı çözdüm sadece dolby digital kanallarda PVR kayıtlarında sesi kaydetmiyor diğer kanallarda sorun yok şu an... çok ilginç dolby dgitalde uydu izlerken sesi duymama karşın kayıtta sesi kaydetmiyor :)
  • ArkDaslar dun gece 2ye kadar heyecanla forumu bastan sona okudum. Emegi gecen herkese tesekkurler. Size ufak bir konuyu da danisayim. Benim ses sisteminde optik yok. Bu uydu alicinin da optik ses cikisi harici baska ses cikisi yok. Analogdan optige cevirici kullanan ve verim alan var mi acil lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aldığım cihazın ır alıcı yuvası içine çöktü. Servisi aradım yollayın dediler. BİM e gittim ellerinde açılmamış 1 adet varmış değiştirdik.
    Şimdilik problem yok bakalım.
    Bütün bildiğimiz kanalları buldu.
    Güncelleme yaptık.
    99 Tl ye bu kadar olur.
    Cihaz arıza yapmasında media player yada pvr özelliği hiç önemli değil.
  • gecemy ve ender123 arkadaslara aydinlatici anlatimlarindan dolayi cok tesekkürler.
    yazilanlar mantikli.
    aslinda benim aklima 2000 li senelerin basinda piyasaya sürülen bt848, bt878 chipli ekran kartlari gelmisti.
    burada yanlis hatirlamiyorsam her iki chipi destekleyen bir yazilimla sifreli kanallari (o zamanlar cine5) pc de acabiliyorduk.
    birde humaxin 5400 serisindeki farkli chipler ve yazilim kafami karistirmisti (galiba burada yazilim chipe göre modifiye edilmis)

yanlis anlasilmasin.
    amacim sifreli kanal acmak degil, sadece farkli chipleri destekleyen yazilimin mümkün olup olmayacagi.
    (veya yazilimi chipe göre modifiye etmek!!!!)

ama gecemy ve ender123 arkadaslar ayni yazilimin farkli chiplerde mümkün olmadigini detayli bir sekilde anlatmislar.
    tekrar tesekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turet1 -- 10 Haziran 2012; 13:10:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsmanlıHanedanı

şimdi trt hd de türkçe ses 5.1 olunca izleyemiyormuyuz?Birde Neta 6400 ile bu cihazın arasında ne fark var?

Kim diyor izleyemiyoruz diye. Bal gibi de izliyoruz amma ve lakin bu cihazla dts yayını izlemeniz İcin dts destekli bir ses sisteminiz ve de bir adet optik kabloya ihtiyacınız bulunmakta.
    Maalesef hdmi dan dts sesi vermiyor alet.
    Burda millet televizyonuna bağlamış ve ses alamamış diye aleti kötülüyorlar . Öncelikle tvvlerinin Manuel'de yazan açıklamalarını okusunlar eğer tv dts desteklemiyorsa zaten o sesi duyamazsınız. Ben ses sistemine bağladım aleti ve mis gibi dts 5.1 alıyorum aletten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.