Şimdi Ara

eletronik devre kartları???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elektronik kart,elektronik devre kartı,yeşil devre kartı veya adı her ne ise elektrik ten anlayan birileri bu kaartları anlatabilir mi nasıl çalıştığını ne olduğunu falan.. Birde entegreler sensörler çipler hakkında da aynı şekilde bilgi verirmisiniz ve bide (bu son :) internetten levha satan bir kaç site öneririrmisiniz??? sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden saoluunn :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: I Mor I

elektronik kart,elektronik devre kartı,yeşil devre kartı veya adı her ne ise elektrik ten anlayan birileri bu kaartları anlatabilir mi nasıl çalıştığını ne olduğunu falan.. Birde entegreler sensörler çipler hakkında da aynı şekilde bilgi verirmisiniz ve bide (bu son :) internetten levha satan bir kaç site öneririrmisiniz??? sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden saoluunn :))

Sorduğunuz sorular çok genel sorular olmuş. kimse net bişey söyleyemezki.

Elektronik kart üzerinde elektronik komponentlerin bulunduğu ve bunların birbiri ile bakır yollar tarafından bağlandığı, tek yüzlü, çift yüzlü veya çok katmanlı kısaca pcb denilen kartlardır. Bunların nasıl çalıştığı tamamen üzerindeki elemanların nasıl ve hangi amaç için birbirleri ile bağlandığı ile ilgilidir. Örnek olarak regüle kartları sabit veya ayarlı voltaj üreten devrelerdir. Motor sürücüleri motor yön ve hız kontrolü yapan devre kartlarıdır gibi gibi çok çeşitli şekilde çalışan devreler vardır. Entegreler, sensörler vs. dediklerinizinde sonsuz çeşidi vardır. Mesela 7805 sabit 5v çıkış veren regüle entegresidir. Veya MCP3204 12 bit çözünürlüklü ADC entegresidir. Bunun gibi binlerce entegre, sensör vardır. Bunlar benim söyleyebileceklerim. Başka arkadaşlar yüzlerce şey söyleyebilir.

Levha satan derken ne levhası. Elektronik kart yapmak için plaket falanmı demek istiyorsunuz?

• haklısın çok genel oldu ama elektronik devreleri tanımak istiyorum sadece mesela temel ögeleri öğrenmeyi direnç,kondansatör,tarnsistör,diyot,potans,trimpot,röle,led,fototransistör,entegre,buzzer, ve zener diyot gibi elemanlar devre de nerede olur ne işe yararlar devrenin neresine koyulur yani kartın neresine lehimlenir aslında sadece bu??"

• Burada anlatmak çok uzun sürecektir. 320 volt sitesinde bunlarla ilgili makaleler var ben oradan başlamıştım hala bakarım okurum

• cok saol ama daha ayrıntılı ve basit anlatan siteler varsa söylermisiniz??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.