Şimdi Ara

ElementaryOS hakkında sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba değerli üyeler,

    Bilgisayar kullanmayı öğrendiğimden beri Windows kullanırım artık Linux kullamak istiyorum. Yazılım bilgim yok, internette biraz araştırınca yeni başlayanlar için ElementaryOS dağıtımını tavsiye ettiler. Ancak diğer dağıtımlar gibi Türkçe kaynak yok denecek kadar az.

    Sizce ElementaryOS nasıldır ? Giriş seviyesi için ideal midir ? Bir de yazılım bilgisi olmadan Linux kullanmak zor mudur ? Teşekkürler.



  • Türkçe kaynak olması sizin hayrınızadır. ubuntu yada linux mint ile başlamanız sizin için daha kolay olacaktır.
    linux mintde destek sorunu yaşamazsınız. kullanımı rahattır.

    Yazılım bilgisi ile linux bilgisinin alakası yoktur. bende gram yazılım bilmem ama 10 yıla yakındır çeşitli dağıtımlar kullanıyorum
  • Yazılım bilgisiyle Linux kullanmanın hiçbir alakası yok. Windows kurulumu yapabilen ve kullanabilen birisi Linux'u da çok rahat kullanır.

    Windows'tan Linux'a yeni geçiş yapacak birisi için Linux Mint Cinnamon bence en doğru tercih olur çünkü pek çok yönden Windows ile benzer masaüstü yapısı var.

    Elemantary Os ise göze hoş gelen bir masaüstü sunuyor. Ubuntu ve Mint kadar destek bulman zor olsa da Elemantary de Ubuntu tabanlı bir dağıtım olduğu için Ubuntu ve Mint için sunulan desteğin büyük kısmı Elementary Os için de geçerli oluyor haliyle.

    Başlamadan önce Teknoseyir'in Linux Mint, Ubuntu ve Elemantary Os incelemelerine bakmanı da şiddetle öneririm. Karar vermende yardımcı olacaktır.
  • Yorumlarınız için teşekkürler, ElementaryOS kurdum ve bir süredir kullanıyorum. Şuanlık herhangi bir sorun yok.
  • destek konusunda ubuntu dur mintdir yada diğer debian dağıtımları arasında fark yok. Çekirdekte yaşanılan her bir problem ile stackoverflow üzerinde çözüm bulunabilir. Yaşadığınız bir problem olursa benim ile de iletişime geçebilirsiniz. Bildiğim bir konu ise yardımcı olmaya çalışırım .
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Ben de Elementary os kurdum çok beğendim. Disk bölümlemeyi kurulumdan sonra da yapabilir miyiz değerli hocalarım. Swap home vs ard arda denememe rağmen beceremedim. Ve eos'a tweaks'i nasıl kurarım. Bir adres yönlendiriverirseniz çok mutlu olacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.