Şimdi Ara

Elektroya yeni başlamış biri için şarkı önerileri [Ana Konu]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya bi türlü bulamadım güzel bişey yardım eder misiniz ?

• Kurban - yalan dostum
    Kendimde dahil yaklaşık 10 kişiye sormuşumdur ilk gitara başlayan herkez bunu çalmış
  • Guitar pro tabını buldumda çok karışık gözüküyo orda
  • Şüphesiz her gitaristin geçmişinde bir "Canbaz" vardır
    Her grubun geçmişinde ise bir "zombie" ...

Az az yazmak gerekirse;

Mor ve Ötesi - Canbaz
    Mor ve Ötesi - Bir Derdim Var
    Duman - Herşeyi Yak
    Cranberries - Zombie
    Ogün Sanlısoy - Saydım
    Ogün Sanlısoy - Ben de Özledim
    Metallica - Nothing Else Matters
    Nirvana - Rape Me
    Nirvana - Smell Like Teen Spirits

Kuşkusuz en çok çalınan şarkılardır.
    Biz de geçtik bu yollardan, ama bir an önce geçip kurtulmaya bak Tüm şarkılar sana en ufak bir artı bile kazandırmayacak cinstendir.

• the cure - boys don't cry tam sana göre
  • quote:

Orjinalden alıntı: Out Of OrdeR

Şüphesiz her gitaristin geçmişinde bir "Canbaz" vardır

Az az yazmak gerekirse;

Mor ve Ötesi - Canbaz
    Duman - Herşeyi Yak
    Cranberries - Zombie
    Ogün Sanlısoy - Saydım
    Nirvana - Rape Me

Biz de geçtik bu yollardan, ama bir an önce geçip kurtulmaya bak Tüm şarkılar sana en ufak bir artı bile kazandırmayacak cinstendir.

biz de çaldık bunları zamanında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragonborn -- 26 Şubat 2009; 19:24:19 >

•  Elektroya yeni başlamış biri için şarkı önerileri [Ana Konu]

Burdaki "x" ler ne oluyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni birkaç kitap daha..
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Out Of OrdeR

Şüphesiz her gitaristin geçmişinde bir "Canbaz" vardır

Az az yazmak gerekirse;

Mor ve Ötesi - Canbaz
    Duman - Herşeyi Yak
    Cranberries - Zombie
    Ogün Sanlısoy - Saydım
    Nirvana - Rape Me

Ben hep bunları çalıyorum abi çok sarıyor asdgasdg

• quote:

Orjinalden alıntı: Nymphetaminé

x'ler palm mute oluyo.. Nası anlatabilirim bilmiyorum ama tellere vururken sağ elinin yanını (serçe parmağının hizasını) tellere değdirmenle yaptığın bi tekniktir.. Boğuk çıkar ses.. Bi kaç video aratıp izlersen bunla ilgili anlarsın zaten

• quote:

Orjinalden alıntı: CyBeRBoY

quote:

x'ler palm mute oluyo.. Nası anlatabilirim bilmiyorum ama tellere vururken sağ elinin yanını (serçe parmağının hizasını) tellere değdirmenle yaptığın bi tekniktir.. Boğuk çıkar ses.. Bi kaç video aratıp izlersen bunla ilgili anlarsın zaten

s
    gdagasdgsadgadga Evet palm mute asdgasdgadsga

• Üstte notaları var ama notadan anlamıyorum yanlış söylediysem kusura bakmayın benim bildiğim bi palm mute için konuluyo bazı tablarda, bazı tablarda da ölü nota tekniği olarak konuluyo..
  • The Cranberries-Zombie bende çok pro deyilim yeni başladım sayılır ilk bu parcayı calmısdım cok kolayda deyil ama kolay.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Van HaLLen

The Cranberries-Zombie bende çok pro deyilim yeni başladım sayılır ilk bu parcayı calmısdım cok kolayda deyil ama kolay.

had bakalım... daha ne şarkılar çalcaz biz
  • @CyBeRBoY sağolasın hocam evde deniyim
    Daha teli taktırmadım
  • quote:

@CyBeRBoY sağolasın hocam evde deniyim
    Daha teli taktırmadım

Tamam dostum sen o dediğim 2 tekniği de dene zaten kesin 2'sinden biri ordaki x'ler, ses tonundan bulursun.. Tel daha taktırmadıysan hangi marka taktırcan bilmiyorum ama Elixir iyidir tavsiye ederim..
  • quote:

Daha teli taktırmadım

hiç deneme yanlış öğrenirsin, orada palm mute değil ölü nota basacaksın.yani sol elini perdeye tam basmayacaksın bozuk bir ses çıkartcaksın.Bİr iki denemede zaten çıkan ses sayesinde anlarsın olayı

bu arada elixir baya iyidir tel konusunda ama baya tuzlu fiyatı haberin olsun, ucuz bişeyler alacaksan ben de bilmiyorum, daha koparmadım tellerimi

• quote:

Orjinalden alıntı: YrkndrY

quote:

Daha teli taktırmadım

hiç deneme yanlış öğrenirsin, orada palm mute değil ölü nota basacaksın.yani sol elini perdeye tam basmayacaksın bozuk bir ses çıkartcaksın.Bİr iki denemede zaten çıkan ses sayesinde anlarsın olayı

bu arada elixir baya iyidir tel konusunda ama baya tuzlu fiyatı haberin olsun, ucuz bişeyler alacaksan ben de bilmiyorum, daha koparmadım tellerimi

Bazı kişilerde mesela ölü nota tekniği yerine, kendilerine göre daha hoş bir ses verdiği için o noktalarda da palm mute kullanıyor.. Sen ikisini de dene arasındaki farkı filan da gör öğrenmiş ol ikisinide.. Elixir'in fiyatı 30TL civarında, normal kaliteli bi tel fiyatıda 20TL filan.. Elixir'in üstünde plastik kaplama gibi bişe var telleri dış etkilerden koruyor (ter, kir) ve paslanmasını önleyerek ömrünü uzatıyo.. Ben taktırcaktım aslında ama istediğim kalınlıkta yoktu o yüzden başka tel taktırdım..

• O tablodaki x'ler kapali vurustur. Tellere vururken elini tellere bastirirsin, arkadaslarin da dedigi gibi boguk bir ses çikar. Ozellikle hard rock felan çalarken yogun sekilde kullanilir. Cok zor birsey degil, birkaç video izleyerek ogrenebilirsin.

• quote:

quote:

Daha teli taktırmadım

Konu yine benim tel konuma döndüde neyse Elixir tuzlu 30 tl mydukkan'da D'addario 12 tl ..
    Burda D'addario tele 25 tl dediler mydukkan'dan alcam 2 tane .

• quote:

quote:

quote:

Daha teli taktırmadım

Konu yine benim tel konuma döndüde neyse Elixir tuzlu 30 tl mydukkan'da D'addario 12 tl ..
    Burda D'addario tele 25 tl dediler mydukkan'dan alcam 2 tane .

O da iidir hatta başlangıç için Elixir yerine 2 tane D'addario daha mantıklı olabilir.. Çünkü tuşen iyileştikçe teli daha az aşındırırsın ya da yıpratırsın, o yüzden başlangıç için fazla pahalıya kaçmak gereksiz olabilir çoğu zaman..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.