Şimdi Ara

ELEKTROSKOP KAFAMA TAKILAN SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu soruda mantık nedir? metal silindirde dışarısı + içerisi - olmasına rağmen cevap nasıl B olabilir? Nihat bilgin test 3 soru 4.

• up. bakan bakana bir kişi mi cevap vermez
  • Küre dokunmuyor iç taraf -, dış taraf + olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam A kuresi iceride kalmaya devam ettigi icin elektronlarin gitmesine izin vermiyor ve bu sirada protonlar gidiyor olabilir. Ama sinavda ciksa C yapardim. Fizikciler nerdesiniz?
    UP

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ertan sinan şahin fasikülünde ise nötr diyor :) ancak nb doğru gibi hocama soruyu göstermeden anlattığında "küre nerede ise orasını baz alın" demişti.
  • Benim bildigimde öyle ama mantığını anlamadim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • - yükler çekileceği için ikisi de + yüklenir. Güzel soruymuş. Bizim dersteki farklı bir soru olsa gerek bu arada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İçeride - olması önemli değil. Evet içerisi eksi ama o yükler tutuluyor. Yani gitmesine müsaade edilmiyor.

Şöyle düşün etki ile bir çubuğu + ve - olarak kutupluyorsun. Aslında - uç + ucun olduğu yere dokunuyor. (iletken var arada, cismin kendisi) Bu konuda önemli olan tutulmadır.
  • ertansinansahin kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için çok teşekkürler anladım şimdi :) Bu arada sizin fasikülde zirve test soru 3.Aslında benzer sorular ancak siz orda nötr dediniz o kısımı sitede de belirttim :)
  • Hocam o notr dedigin soruyu atar misin? Nasil notr olur merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ELEKTROSKOP KAFAMA TAKILAN SORU
    ertan hocam bir sıkıntı oluyorsa soruyu kaldırabilirim.
  • 3. soru iptal edilmiştir. İçe sarkıtılan (-) yüklü küre (+) yükleri iç yüzeyde tutar ve (-) yükleri olabilecek en uzak noktalara yani elektroskoplara iter. Her iki elektroskop da (-) yükle yüklenir. Yük işareti açısından elektroskopların iletken telle küreye nereden temas ettiklerinin bir önemi yoktur. Burada önemli olan (+) yüklerin tutulup (-) yüklerin itilmesidir. Sorunun 2. öncülünde sorulan yük miktarları eşitliği konunun kapsamının dışına çıkmaktadır. İletken teller eş potansiyele sahip olduğu için bu tellerin geçtiği noktalar yük dağılımını etkileyecektir. 3. öncülde ise temas sonrası tam bir nötrleşme olacağı için B elektroskobu (-) yüklerini küreye geri gönderir. Sorunun bu haliyle kapsam dışında kaldığının tekrar altını çizelim.

Bu şekilde bir açıklama ekledim. İlgin ve dikkatin için de teşekkür ederim. Seni yorduk ama sayende farkedip hatamızı düzeltmiş olduk :)

Ayrıca birbirinizle tartışmak maksadıyla bu şekilde soru paylaşmanızda asla bir sıkıntı yoktur.

• ertansinansahin kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam asıl ben teşekkür ederim cevapladığınız için :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.