Şimdi Ara

elektronikçi adam hangi dili ogrenmeli? c mi c++ mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elektronik mühendisi özellikle hangi dili ogrenmelidir ? c mi c++ mı? ayrıca yine muhakkak öğrenilmesi gerektiğini düşündüğünüz elektronik mühendisine yönelik diller varsa lütfen yazın arkadaşlar teşekkürler

• Bilgisayarda windows gibi kompleks bir ortamda C++ çok işe yarar. Basit bir mikrokontrolör ortamında ise C++ nesne mantığı kullanışsızdır. Yani genel bir değerlendirmeyle, her ikisi de gerekir.

C++ öğrenirsen zaten C dilini de öğrenmiş olursun ancak kolaylık ve sağlam bir başlangıç olması açısından önce C öğren, Turbo C++ 3 gibi bir derleyiciyle DOS ortamında deneyler yap. (Turbo C++ veya Turbo C olması C programlamak için bişey değiştirmez. C++ C'yi kapsar, yani ek özelliklerini kullanmazsan zaten C olarak programlamış olursun. C++ dediğimiz o birkaç ek özellikten başka bişey değil, ayrıca ek bilgi olarak C++ kodlarının bir tür C makrosu olarak değerlendirildiğini ve bunların derlemenin ilk temel aşamada C koduna çevrildiğini belirteyim.) A'dan Z'ye C kılavuzu isimli kitabı hararetle tavsiye ederim bu arada.. C'den C++ geçmek fazla bir problem olmayacaktır, sadece öğreneceğin bir kaç eğlenceli yeni fikir olacak.

• c den c++ a gecmek elektronikci icin büyük ny model gerektiren kütüphanelere girmeyecekse gereksiz kesinlikle , dil olarak c yeterli , baska dil olarak tabi ki aralarda asm , fakat sadece c ile hersey yapilabildigi icin baska hic birseye gerek yok....
  • ben de C derim en mantıklısı bu.C++ la yapılacak şeyleri C ile de yapabilirsin zaten.Lazım olan programlar genelde C'yi destekliyor
  • çok teşekkürler arkadaşlar ben de c kitabı almıştım sonra tereddüte düştüm acaba yanlış seçimmi diye.
  • bence C en doğru seçim. bunun yanında C++ konusuna da ilgi gösterirseniz ki C den sonra C++ öğrenmeniz daha kolay olacaktır, programlama konusunda kendinizi geliştirmiş olursunuz.
    kolay gelsin, iyi çalışmalar...
  • peki güzel bir c kitabı önerebilecek varmı? bende deitel&deitel in c,c++ ve javayı kapsayan kitabı var. ama hiç hoşuma gitmedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c dili bilenler bakabilir mi?
    11 yıl önce açıldı
    Python mu c# mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: beorn26

peki güzel bir c kitabı önerebilecek varmı? bende deitel&deitel in c,c++ ve javayı kapsayan kitabı var. ama hiç hoşuma gitmedi.

Kaan Arslan'ın A dan Z ye C kılavuzunu tavsiye ederim. Ben kullanıyorum. C nin mantığını gayet güzel öğretiyor.
  • altaş yayınlarının ileri C programlama kitabi da güzel bir kitaptır... sanırım o da işini görür...
  • hah hocam aynen ben de o kitabı aldım. altaş yayınlarının tüm kitapları hoşuma gidiyor

• bende bu yaz c ye başlamayı düşünüyorum. fortran bazı konularda yetersiz kalıyoda... ben sizden c derleyicisi isteyecektim basit arayüze sahip bildiğiniz program varsa ve söylersiniz iyi olur. link bekliyorum...
  • Dev C++ kullanıyorum ben gayet memnunum tavsiye ederim..

http://prdownloads.sourceforge.net/dev-cpp/devcpp-4.9.9.2_setup.exe
  • saol bu program şifre crack felan istiyomu okuldan nete giriyorum bu pclerde program kurulmuyo akşam eve gidince deniyebilirim ancak...
  • arkadaşlar bu programlama işinden pek anlamam,C veya C++ bilen bir kişi assemblyi ileri düzeyde biliyormu kabul etmeliyiz?
  • C ve C++'ı iyi derecede bilen bir kişi assembly'i hiç bilmeyebilir. İkisi çok ayrı. Dev C++ crack istemiyor bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 13 Haziran 2006; 15:04:48 >
  • dev c++ da paralel porttan çıkış alma komutu yoktu sanırım. ya da ben bi türlü bulamadım. deli etmişti zamanında. bir de borland ın derleyicisi var. hangisi iyidir?
  • C/C++ i bilen i asm yi bilir diye bir sey diyemezsiniz , ama iyi bir asm programcisi söz dizimini bilmese dahi otomatik olarak üst-düzey c programcisidir denilebilir , cunku c denilen dil asm ye bir soyutlama getirmek icin gelistirilmistir , c = portable assembly language (Dennis Ritchie)

c gibi adresle calisilan bir dilde hazir bir komuta ihtiyac yoktur zaten , hemen hemen tüm Windows kullanan makinelerde 0378 (hexadecimal) -> 888 (decimal) adresinde 03 DMA si gibi resourcelar tahsis edilmistir paralele porta ( tabi real-time degildir hic bir zaman, kullanici-modunda senkronize erisiriniz)

Derleyici olarak ise cl.exe derim ( ms vs ile gelen)
    Eger sordugunuz ide ise cl.exe ve ms linker/loader lari ile uyumundan dolayi kesinlikle vs idesi
    +
    DevC++ idesi ve gcc derleyicis de fena degildir ama eger windows üstünde calisiyorsaniz kesinlikle microsofun ürünlerini kullanın derim.
  • eğer elektronikçiysin c yok pc yse c++..
    c donanimtabanlı bi dil ve donanim kontrolünde çok başarılı ve c++ a göre daha kolya..özellkle mikrodenetleyivi programlanmasında ideal...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.