Şimdi Ara

Elektro Keman Önerisi - Başlangıç

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ben bir hevesle keman öğrenmeye karar verdim. Ancak daha önce hiçbir enstrüman tecrübem olmadı. Elektro kemanın sesini çok beğendim, apartmanda yaşadığım için de en iyisi elektro keman almam olacaktır.
    Şimdi sizlere birkaç şey sormak istiyorum. Baştan belirteyim, bu işin tam cahiliyim bunu göz önünde bulundurarak cevaplarsınız çok sevinirim

Elektro keman alırken yanında neler almam gerek ? Amfi vs..
    Daha önce hiçbir enstrüman tecrübem olmadığını göz önüne alırsak; yay çekmeyi öğrenmem felan ne kadar sürer tahminen?
    Keman çok fazla boyun ağrısı yapıyor mu? yada keman boyun ağrısı yapıyor mu?
    Varsa tavsiye ettiğiniz bir keman/keman seti öğrenmek isterim. Bütçem max 500 TL.

Keman harici enstrüman önerilerine de açığım, bir enstrüman öğrenmeye karar verdim. Elektronik sesler bi başka hoşuma gidiyor onu da ekleyeyim.

• 500 tl lik bütçeyle elektro keman alamazsın. Başlangıç seviyesinde birr akustik keman alırsın. Keman susturucusu olarak geçen 5-10 tl lik bir de aparat var onu da alıp sesini azaltırsın.

Ucuz yollu bir elektro keman+amfi minimum 1000 liradan açar kasayı.
    Ancak başlangıç için 250 tl lik bir akustik keman alırsın bir de susturucu alırsın. Öğrenmeye başlarsın kemanı.

Keman meşakatli bir iştir. Sürekli pratik ister. Günde 3 saatini ayırabilirsen, 3 4 ay içerisinde yay çekme işini kapmaya başlar ve değişik tekniklere yavaştan geçersin. Tabi bunu bir eğitimciyle alman şart. Kendi başına,videolarla vs sürekli hatalı öğrenirsin. Senin yanlışını düzeltecek bir hoca mekanizması şart.

Keman boyun ağrısı yapmaz. Keman yastığı denen bir aparatı var kemanın. Ayrıca satın alabiliyorsun. Onunla kullanırsan herhangi bir boyun ağrısı yaşamazsın.
  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Amfi yerine şimdilik kulaklık ile çalışmayı düşünüyorum. Aliexpress'te 500 TL altına birkaç tane elektro keman buldum. Bilmiyorum alınır mı ama, belki bütçeyi biraz daha zorlayabilirim. 2. el kemanlar hakkında ne düşünüyorsun hocam? Alınır mı sence? Elektro kemanın sesi çok daha fazla hoşuma gitti akustiğe göre. Susturucular da pek yeterli olmuyormuş diye okudum tabi daha iyi bilirsin ama ne derece engelliyor sesi susturucular? Evimin duvarları gerçekten ince. Günlük 1 saat ayırmayı düşünüyorum, profesyonel olma gibi bir amacım yok hobi olarka öğrenmek istiyorum 2-3 yıla yavaştan birşeyler çalabilir hale gelsem yeterli.
    Unutmadan Aliexpress'teki kemanın linkini atayım:
    aliexpress.com
    US $55.38 8% OFF|Spor ve Eğlence'ten Keman'de Senrhy 4/4 Elektrik Keman Fiddle Yaylı Enstrüman ile Basswood Bağlantı Parçaları Kablo Kulaklık Kılıfı Müzik Severler Için Yeni Başlayanlar AliExpress'da
    https://tr.aliexpress.com/item/32977475412.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.709619dcnDq1us&algo_pvid=2896c25e-3967-4d86-afd4-e80de56a4877&algo_expid=2896c25e-3967-4d86-afd4-e80de56a4877-0&btsid=fb90c6eb-51b6-49ec-b650-ca1902817516&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_55

• theta38 T kullanıcısına yanıt
    Aliexpressteki keman nasıl çıkar meçhul. Buralarda tanınmış bilinmiş bir marka değil. Ancak ülkemizde satılan 750 1000 tl arasında elektro kemanlarında hemen hemen hepsi aynı zaten. Çin'den gelip marka vuruluyor. Yani linkini verdiğin kemanın da çok farkı olmayabilir onlardan. Öyle çıkarsa da iş görür tabi. Bir sahne performansı vermez ancak alıştırma yapman için yeterli kemandır.

Ancak ben yine de başlangıç etabında elektro kemana bu kadar para vermeye karşıyım. Keman diğer enstrümanlar gibi değil. Gitar,bağlama,ud alırsın. Bir şekilde çalarsın. Telli çalgılardır ve notaları, akorları öğrendikten sonra akar gider enstrüman. Ancak keman çok daha meşakatli bir iştir. Kemana 100 kişi başlar, 90 kişi ilk üç ay içerisinde pes eder ve bırakır uğraşmayı. Sadece 10 kişi devam eder çalmaya.O yüzden ne olursa olsun ilk etapta daha ucuz olan fabrikasyon akustik kemanlarla başlamanı öneririm. Kalın keman susturucuları var,onlarla epey kısabiliyorsun sesi. Ha ben kemanı susturucuyla da çalınmasına karşıyım aslında :) Sesleri kısıyor ve notaları bozuyor. Dolayısıyla kulağında seslerin oturmasını engelliyor. Ancak ilk başlarken ki yay çekme çalışmalarında komşularını rahatsız etmemen için kullanılabilir

Hocam sahibindende gezerken şöyle bir keman buldum 2.el:

Normal sıfır piyasası 1000-1100 TL arası değişyor. Sence 2. el keman alınır mı? alırken nelere dikkat etmeliyim ? Yaşadığım çevre dolayısıyla akustik alamam malesef :/

• Elektro kemanda bakman gereken şeyler kırığı çıkığı var mı, mekaniği çalışıyor mu,gerekirse kulaklık takıp telleri parmaklarınla gitar çalar gibi titreterek ses geliyor mu gelmiyor mu diye kontrol edebilirsin.

Extreme kemanlar genel olarak fena değil.

Kemanlar akustik olsun elektronik olsun, şayet daha kaliteli bir keman alacaksan sıfır değil ikinci eli tercih edebilirsin. Yani akustikten örnek vereyim. 1500 liraya orta kalitede, sıfır bir "fabrikasyon" keman almaktansa, aynı fiyata 10 yıldır kullanılan "el yapımı" 2. El bir kemanı tercih etmek çok daha mantıklı bir hareket olur. Keman araba gibi değildir, çaldıkça sesi güzelleşir, oturur iyice. (Elektro kemanda yok tabi böyle bir özellik. Başta aldığın keman neyse sonrasında da aynı ses çıkar :D)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Cevapların için çok teşekkür ederim hocam :) Ben araştırmaya devam edeyim o halde 2. el piyasasını belki daha ucuza bulabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektro gitar tavsiyesi acil
    geçen hafta açıldı
    a
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.