Şimdi Ara

Elektro Gitar Öğrenme Konusunda Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Kafama takılan bir kaç soru vardı internette araştırırken aklıma burada mantıklı cevaplar bulabileceğim geldi. Sorularım ;

    1- Elektro gitar dersi alıyorum 3 ay falan oldu fakat gitar hocam hiç solfej dersi vermedi soruduğumda tablar yeterlidir bizim için diyor. Sizce tablarla yeterli olurmu yoksa solfej dersi şartmı ?

    2- Gam olayı var birde. Ders alırken aynı zamanda youtube'da meşhur selim ışık'ın verdiği gitar derslerinide takip ediyorum. Benim hocam gam konusunda bir kaç çıktı verdi Do Major ve Laminör'de Pentotonik gamlar vs vs diye bunları ezberle çalış dedi fakat selim ışık ise çok daha farklı şekilde anlatıyor. 2 tam bir yarım 3 tam bir yarım diezler bemoller havada uçuşuyor normal olarak anlamadım. Sizce hocamın dediği yoldanmı gideyim yoksa selim ışık'ın yolundan mı ? Birde Gamları kavrayabilmek için bütün perdelerdeki notalarında ezberimde olması şart mı ?







  • hem hocanın verdiği yoldan git. arada selim ışık a da bak. solfej de öğrenmeye çalış. sonuçta hepsi gitarı öğretiyor.
  • Cevap için teşekkürler. Benim hoca biraz ezbere dayalı. Selim Işık anlattığında tam anlayamıyorum alt yapıda bir eksikliğim var heralde. Son sorduğum gibi gamlar için klavyedeki tüm notalara hakim olmak gerekiyormu gamlardan önce onların hepsini ezberleyip öğrenmelimiyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimiHendrix. -- 5 Nisan 2013; 19:02:00 >
  • Bu tablar ve gamlar önemli tabii ama bence ondan önemlisi kulak. Kulağın iyiyse kulaktan çalmaya çalış.
  • Kulak fena sayılmazda bilgim çok az.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.