Şimdi Ara

Elektro gitar (Nirvana - Smells like a teen spirit)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektro gitara yeni yeni başladım.Yalnız başlıktaki şarkının ölü notalarında (dead notes) çalarken vereceğim videodaki ses çıkmıyor hatta yanına bile yaklaşmıyor.Bu neden oluyor bilen var mı?

• martyzsongs
  • Ölü notadan kastın XXX'ler ise yapamıyosundur. Fazla bastırmayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipponese

Ölü notadan kastın XXX'ler ise yapamıyosundur. Fazla bastırmayacaksın.

Evet tablarda -X- olarak gösterilenler hocam fakat bastırmıyorum sadece parmağım tele dokunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RussianClassic

quote:

Ölü notadan kastın XXX'ler ise yapamıyosundur. Fazla bastırmayacaksın.

Evet tablarda -X- olarak gösterilenler hocam fakat bastırmıyorum sadece parmağım tele dokunuyor.

Dediğine göre düzgün yapıyorsun. Aynı olması lazım bir sorun yok gibi.
  • "Çıkıçıkı"lardan bahsediyorsun sanırım.

O bölümlerde tellere normalde bastığın gibi basmayacaksın. Yani telle perde temas etmeyecek, sadece elin tellere temas edecek. Hafifçe tellere dokunacaksın yani. Şarkıdan önce, normal olarak bir power chord bas ve tellere vur. Ses geliyor değil mi? Şimdi bir de telleri perdeye bastırmadan, sadece tele temas edecek kadar dokunarak tellere vur. Ses gelmiyor değil mi? İşte oldu.

Biraz geç kalmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tremonster -- 15 Ocak 2012; 0:10:23 >
  • Skillet - Monster şarkısını çalışmanı öneririm madem yeni yeni başlamışsın böyle power chordlu şarkıya girme direk. Monster şarkısında bolca ölü nota var onlarla alıştırma yap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok kolay şarkıdır. dead notes'un iki yolu var. Birisi parmaklarınla kapatmak diğeri ise penayı kullandıgın elinin avucuyla kapatmak. Sen önce bi dead notes olmadan komple çal, eğer az bişeyde kulak varsa kendisi oturur onların.
  • sesin nasıl olduğunu göstermek için amfinin yanına laptopu koyup kaydettim sadece nasıl çıktığını göstermek için.

http://www.zshare.net/download/986607919916ef66/
  • Dediğimi yap skillet-monsterla başla
  • Oha ses ne biçim öyle. Bence sen yapamıyorsun
  • quote:

Dediğimi yap skillet-monsterla başla

Doğru söylüyorsunuz hocam.Tablara bi baktım penalamada daha yavaş gibi hazır elimde alışır teşekkürler.
  • quote:

Oha ses ne biçim öyle. Bence sen yapamıyorsun

Bende anlamadım parmaklarım sadece tele dokunuyor titremesini engelliyor.Amfi ve Gitar tonu clean ama ses tır tır şeklnde geliyor.
  • Tellere hafifçe dokunarak vur zamanla oturur onun ayarı, başta ya fazla nota gelir ya hiç gelmez vs vs zamanla oturtursun hacım
  • Beyler konuyla alakasızda Tab okurken tabdaki 4b falan ne anlama geliyor ? Birde mesela 5 7 7 diyor x6 diyor ne anlama geliyor?
    Tab okumak basit bir işlem ama bazı işaretleri anlayamıyorum.Nasıl daha iyi kavrayabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ownl

Beyler konuyla alakasızda Tab okurken tabdaki 4b falan ne anlama geliyor ? Birde mesela 5 7 7 diyor x6 diyor ne anlama geliyor?
    Tab okumak basit bir işlem ama bazı işaretleri anlayamıyorum.Nasıl daha iyi kavrayabilirim ?

Tablara guitar pro programında bak. Orda hangi işaretin ne anlama geldiği yazıyor.

Tab aratırken googleye

Smells like a teen spirit gp5 diye arat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferliben

Çok kolay şarkıdır. dead notes'un iki yolu var. Birisi parmaklarınla kapatmak diğeri ise penayı kullandıgın elinin avucuyla kapatmak. Sen önce bi dead notes olmadan komple çal, eğer az bişeyde kulak varsa kendisi oturur onların.

Hayir ikisi farkli seyler yanlis yonlendirmeyelim

tablarda X olarak gosterilenler pena tutan elleyapilmaz digerlerini dedigi gibi perdelere tam basmadan yapacaksin bunu okudukca degil denedikce anlarsin sadece dokunmak degil tellerin titresimini en aza indirecek sekilde tutacaksin resmen parmaklarinla
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ownl

Beyler konuyla alakasızda Tab okurken tabdaki 4b falan ne anlama geliyor ? Birde mesela 5 7 7 diyor x6 diyor ne anlama geliyor?

Tablara guitar pro programında bak. Orda hangi işaretin ne anlama geldiği yazıyor.

Tab aratırken googleye

Smells like a teen spirit gp5 diye arat

Guitar pro 6 var Trial ama pek anlayamadım nasıl kullanacağımı.
  • gp6'da ne değişiklikler var bilmem ama 5 kullanıyorum o daha iyi gibi.
  • Elini rahat bırak ve o ruhu yakala... Zamanla alışırsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.