Şimdi Ara

Elektro gitar kayıt nasıl yapılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde Zoom g2.1nu prosesör ve içinde dahili ses kartı var.Audacity programıyla sadece ses olarak kayıt yapabiliyorum ancak ben görüntülü kayıt yapmak istiyorum yani youtube'daki cover videoları gibi kayıt yapmak istiyorum.Nasıl yapabilirim?

• Amfin ve kameran varsa güzel bir mikrofon al amfiye daya kaliteli kayıt anca böyle yada ses kartı ile kaydedip sonra vidyoya ekliceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killforyou_gfb

Amfin ve kameran varsa güzel bir mikrofon al amfiye daya kaliteli kayıt anca böyle yada ses kartı ile kaydedip sonra vidyoya ekliceksin.

ses kartı ile kaydediyorum zaten de videoya nasıl ekleyeceğim?
  • Hocam önce 6.3mm dişi 3.5mm erkek uçlu jack dönüştürücüsü alacaksın. Elektronikçiler de bulursun 1,2 liraya. Sonra gitarından çıkan kabloyu bu jacka takacaksın jackın 3,5 mm'lik kısmınıda bilgisayarının line girişine takacaksın (yoksa mic girişide olur ama line daha kaliteli ses verir)
    Guitar rig isimli programı (alternatif programlarda var araştırırsın) kuracaksın. Bu program ile gitara istediğin tonu verirsin. Kayıt butonuyla ses kaydı yapabilirsin.

Şöyle yapacaksın.
    Kamerayı koyacaksın karşına ve herşeyden önce kaydı başlatacaksın (sonra kesersin)
    Gitarı bilgisayara bağlayacaksın ve kaydı başlatacaksın
    Kulağına kulaklık takıp çalmak istediğin şarkıyı açacaksın(telefondan olabilir mesela) ve gitarla eşlik etmeye başlayacaksın
    kayıt bitince kaydı durdur. Belli düzenleme programlarıyla görüntü ve sesi birleştirip gereksiz yerlerini kırpacaksın. Ben camtasia studio kullanıyorum ama daha kaliteli programlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciddi Lama

Hocam önce 6.3mm dişi 3.5mm erkek uçlu jack dönüştürücüsü alacaksın. Elektronikçiler de bulursun 1,2 liraya. Sonra gitarından çıkan kabloyu bu jacka takacaksın jackın 3,5 mm'lik kısmınıda bilgisayarının line girişine takacaksın (yoksa mic girişide olur ama line daha kaliteli ses verir)
    Guitar rig isimli programı (alternatif programlarda var araştırırsın) kuracaksın. Bu program ile gitara istediğin tonu verirsin. Kayıt butonuyla ses kaydı yapabilirsin.

Şöyle yapacaksın.
    Kamerayı koyacaksın karşına ve herşeyden önce kaydı başlatacaksın (sonra kesersin)
    Kulağına kulaklık takıp çalmak istediğin şarkıyı açacaksın(telefondan olabilir mesela) ve gitarla eşlik etmeye başlayacaksın
    kayıt bitince kaydı durdur. Belli düzenleme programlarıyla görüntü ve sesi birleştirip gereksiz yerlerini kırpacaksın. Ben camtasia studio kullanıyorum ama daha kaliteli programlar var.

çok sağolun cevabınız için.Peki bildiğiniz kaliteli program var mı video düzenlemek için?

• quote:

Orijinalden alıntı: gencrock

quote:

Orijinalden alıntı: Ciddi Lama

Hocam önce 6.3mm dişi 3.5mm erkek uçlu jack dönüştürücüsü alacaksın. Elektronikçiler de bulursun 1,2 liraya. Sonra gitarından çıkan kabloyu bu jacka takacaksın jackın 3,5 mm'lik kısmınıda bilgisayarının line girişine takacaksın (yoksa mic girişide olur ama line daha kaliteli ses verir)

Şöyle yapacaksın.

çok sağolun cevabınız için.Peki bildiğiniz kaliteli program var mı video düzenlemek için?

Bildiğim pek fazla yok hocam ama youtube'da videolarda gezerken bir çok kişinin final cut programını kullandığını görmüştüm.

• Bugün Facebook'ta karşıma çıktı keyifli ve eğitici bir video olmuş. Bu post tam yeri gibi:

SAE İstanbul ve Sound Dergisi işbirliği ile hazırlanan videomuzda, Sound Dergisi editörü ve müzisyen Cem Sarıoğlu ile SAE İstanbul yöneticisi ve ses mühendisi Tolga Tolun, ana hatlarıyla elektrik gitar kayıt sürecini inceliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=wsUEroL9BAU&list=PLF0D68667D5162901&feature=share
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.