Şimdi Ara

ELEKTRİKLİ TURBO (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bu ulkede destek bulamiyorsan diger yabanci firmalara falan başvur usta. Bi tane daha boyle bir sey vardi. Genc bi cocuk matematik dahisi miyid neydi. Tubitak ilgilenmedi yabanci sirket kapti adami

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockboy

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim elektrik üretimi günümüzde birçok yöntemle üretilebiliyor solar sunroof olabilir sunroof güneşten elektrik üretir veya fren geri kazanım olabilir o konuya tam bir çözüm getirmedik ama motordan almayacağız o konuda kararlıyız

Biz bunu atmosferik amaçlı üretilmiş motorlara uygulamayı düşünmüyoruz hedef kitlemiz zaten turbo motorlar ve önerilen basınç sıkıştırma oranlarının üzerine belirli miktarda çıkacağız testler bunun için yapılacak zaten. Asıl amaç burda turbo gecikmesinden doğan çiğ yakıtı azaltmak ve yanma verimini artırıp CO miktarını azaltıp yerine CO2 gazı emisyonunu artırmak bilindiği üzere CO gazı geridönüşümü zor bir gazdır

inşallah başarırsınız.

bir sorum var olacak, şimdi bu turboşarj için yüksek watt'a elektrik gücü gerekecek sanırım bunu araba tam anlamıyla nasıl karşılayacak?

• elektrikli bi turbo bu işi yapamaz. o basıncı bi nebze ucundan yakalayacak motor 2 kw civarı güç isteyecektir (hatta dahada fazla baya bi iyimser konuşuyorum.) o gücüde gene motora ürettireceğiniz için hiçbir faydası olmaz. motor dışı bi kaynaktan elektrik alma işide maliyetleri çok arttırır. her türlü çıkmaz yola giriyor. son olarak bu tarz videoların hepsi sahte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

elektrikli bi turbo bu işi yapamaz. o basıncı bi nebze ucundan yakalayacak motor 2 kw civarı güç isteyecektir (hatta dahada fazla baya bi iyimser konuşuyorum.) o gücüde gene motora ürettireceğiniz için hiçbir faydası olmaz. motor dışı bi kaynaktan elektrik alma işide maliyetleri çok arttırır. her türlü çıkmaz yola giriyor. son olarak bu tarz videoların hepsi sahte.

yakında minicik bir wankel motorun ürettiği elektrikle aracın elektrikli gibi yollarda yürüdüğünü görünce aa buda imkansız nasıl yapmışlar dersiniz. elektirkli turbo olayı zaten başarıldı ve yapıldı biz ise bu teknolojiyi kullanabilmek için 1 milyon tl vermemekten bahsediyoruz burada. hatta konusunu açmıştım turbo boşluğunu tamamen yok etmek üzerine kurulmuş bir sistemdi.

http://www.sekizsilindir.com/2015/11/elektrikli-turbo-ile-turbo-boslugu-son.html

bmw patentinide almış durumda;http://www.arabam.com/otomobil-haberleri/teknoloji/bmw-elektrikli-turbo-patenti-aldi-/294031

• formula 1 araçlarında mgu-h ünitesi var. turbo boşluğunu sıfıra indirmek için kullanılıyor. turbonun miline bir elektrik motoru bağlı. gaza basınca yavaşlamış olan turbo türbinini son hızına çıkarıyor ve ondan sonra egzoz gazı besliyor turboyu. sadece elektrikli motor tahrikli turbo yerine, birkaç saniye çalışıp turboyu son hızına çıkarıp devreden çıkan basit bir sistem çok mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

elektrikli bi turbo bu işi yapamaz. o basıncı bi nebze ucundan yakalayacak motor 2 kw civarı güç isteyecektir (hatta dahada fazla baya bi iyimser konuşuyorum.) o gücüde gene motora ürettireceğiniz için hiçbir faydası olmaz. motor dışı bi kaynaktan elektrik alma işide maliyetleri çok arttırır. her türlü çıkmaz yola giriyor. son olarak bu tarz videoların hepsi sahte.

yakında minicik bir wankel motorun ürettiği elektrikle aracın elektrikli gibi yollarda yürüdüğünü görünce aa buda imkansız nasıl yapmışlar dersiniz. elektirkli turbo olayı zaten başarıldı ve yapıldı biz ise bu teknolojiyi kullanabilmek için 1 milyon tl vermemekten bahsediyoruz burada. hatta konusunu açmıştım turbo boşluğunu tamamen yok etmek üzerine kurulmuş bir sistemdi.

http://www.sekizsilindir.com/2015/11/elektrikli-turbo-ile-turbo-boslugu-son.html

bmw patentinide almış durumda;http://www.arabam.com/otomobil-haberleri/teknoloji/bmw-elektrikli-turbo-patenti-aldi-/294031

yazdığımı tam okumadınız sanırım yada anlamada problem var ben hiçbirşeye imkansız demedim bu işi yapamaz dememdeki kasıt verimli olmamasıydı. dediğim gibi motor dışı bi kaynaktan elektrik alarak yapmışlar ve maliyetli olduğunu söylemişler maliyetin yanında şarj problemide olacaktır. (ki sadece alt devirlerde devredeymiş üst devirlerde gene bildiğimiz turbo var ona ramen maliyetli demişler) bende zaten aynısının mümkün olduğunu ama çok maliyetli olacağını söylemiştim.

• muradisdan kullanıcısına yanıt
    millet yapar geliştirir sonra bize satar bizde tüm kazancımızı veririz. onlar refah ve mutluluk içinde yaşar bizde kendimize çoban ararız. tvler uçaklar uzaya gitmeler bunlar zamanında birilerinin imkansız dedikleriydi hatta bilgisayarlar üzerine en çok önyargısı olan sistemdi. şimdi ise bilgisayarlar dursa hayat durur. biz bildiğimiz yolda ilerleyelim arkamızdan izimizden gelmek isteyenede hayır demeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

millet yapar geliştirir sonra bize satar bizde tüm kazancımızı veririz. onlar refah ve mutluluk içinde yaşar bizde kendimize çoban ararız. tvler uçaklar uzaya gitmeler bunlar zamanında birilerinin imkansız dedikleriydi hatta bilgisayarlar üzerine en çok önyargısı olan sistemdi. şimdi ise bilgisayarlar dursa hayat durur. biz bildiğimiz yolda ilerleyelim arkamızdan izimizden gelmek isteyenede hayır demeyiz.

dediklerinize katılıyorum bende tamamen aynı fikirdeyim. ben imkansız yada aman yapmayın felan demedim sadece çok maliyetli olacağını maliyetine göre göstereceği performansın verimsiz olacağı yönündeki fikrimi belirttim. ki bu fikride kafadan sıkmadım 4 sene önce aynı araştırmayı bende yapmıştım hatta ozamanki aracımda kendi el yapımım olan sistemle uygulama bile yaptım.
    ben sadece fikrimi belirttim sanki ben karşıymışım gibi lanse ediyorsunuz tam tersi böyle konuları sevdiğim için fikrimi belirtmiştim. daha iyi bi fikriniz varsa yada dediklerim yanlışsa bu işin ucuz verimli bi yolu varsa söyleyin aydınlanalım yapın doğrusunu görelim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.