Şimdi Ara

Elektrikli otomobillere MTV geliyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
11.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kaptan666 kullanıcısına yanıt
    siz yerli otoya vergi koyulmayacağını mı sanıyorsunuz? ithalle aynı fiyat olacak. verdiğiniz örnekte ÇİN, ithal cotkayı 30 birime satarken yerliyi 10 birime satıyor. biz de her şey pahalı.
  • Zaten alan yoktu şimdi kimse almaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FunnyxD F kullanıcısına yanıt
    Aklıma bu özlü söz geldi

    xxx
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptan666

    Bi dönem yurt dışından araba almak çok zordu. Koç holding kuş serisi teneke otomobilleri bir daire fiyatına kakalıyordu. İçerideki rekabeti ve piyasayı dengelemek için yurt dışından araç hep alınabilir olmalı. Ancak yerli ve milli üretim araçları da cazip kılacak bir politika olmalı. Bunun en basiti vergi, elektrikli olsun veya olmasın.



    Ortak pazar anlaşmaları rekabet hukuku vs gibi bilimum anlaşmalar doğrudan bir ürün gurubunun alımının yasaklanması konusunda engel.



    Bu sebeplerden dolayı Avrupa dış ülkelerden mesela Çin, ürün alımını yasaklayamaz. Bunun yerine ne yapıyor? Düzenli aralıklarla durdurmak istediği ürüne ait standartları yüksek koyuyor, istediği markaların tip onayını hemen ve kolayca veriyor istemediklerininkini de geç ve zor veriyor. Mesela BOSCH almanya da daha standartlar hazırlanırken işin içinde olduğu için ürünleri standart daha düşünce aşamasında bile uygun oluyor. Bir Çin markasını durdurmak isterse tip onay testlerini uzun tutuyor, kırk dereden su getiriyor.



    Türkiye standart oyunları ile pazarı dengeleyebilir oluncaya kadar tek çözüm vergi.

    Ortada araba yok yerli üretim yok sen gelmişin vergiyle piyasayı mı düzenleyeceksin? Hiç öyle eskileri anlatma yok araba yapamadık falan diye. Yapanlarda o firmaları büyük üreticilere sattı bile. Her ülkede vardı araba üreten firmalar çoğu kepenkleri indirdi bile.
    Küresel dünyada hala 1960 kafasıyla yerli araba falan diyorsunuz. Türkiye o politikayı terk edeli yıllar oldu.
    Bu işleri biliyorsan o vw firması yatırım yapacağı zaman ülkelerin nasıl teşvikler verdiğini bilirdin. Yok karını almasın, yok bilmem ne yapmasın. Ne diye çekecekler seni? İstediğin kadar vergi koy sadece kendi vatandaşını cezalandırırsın o araba yine satılır yine o para yurtdışına gider.
    Bu devirde 70-80'li yılların yerli malı koruyucu politikaları sökmez.




  • Yurt dışına giden para ile orantılı bir meblağ devletin kasasına girmez ise cari açık yönetilemez. Araç yapmıyorsan vergi ile yurt dışına giden parayı dengeleme şart.



    Ucuz arabaya binmek ve ucuz bir şekilde kullanmak istiyorsak kendimiz üretmeliyiz. Başka çare yok. Bu sebepten dolayı Millet olarak da bu tarz girişimleri desteklemeliyiz.



    Elektrikli araç geçişinin yaşandığı içinde bulunduğumuz bu 10 yıl da tam zamanı. Elektrik motoru üretebiliyoruz. Pil ve araç kasası da. Bunu yaptık yaptık yapmadık yurt dışının vw gibi Şahin segmenti araçlar Tr'nin lüks otomobilleri olmaya devam eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Tabiki yerli otomobilden de satarken de kullanırken de vergi alınacak. Lakin oran çok daha düşük olacak. Dediğim gibi bu oranlar. %20 nin üzerinde olursa gidelim en demokratiğinden protesto edelim. Ancak şu an için %100 gibi yüksek vergi oranları dengeyi sağlamak için gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok doğru söylemişsin. Şu an için ne desen haklısın. Elektrikli araç geçişi devrimini inşallah yakalayıp bu boşluğu dolduracağız.



    Vatandaş olarak bize düşen metanet ile yerli aracı beklemek, kara propaganda yapanları susturmak, en azından dinlememek ve araç çıktığında da armudun sapı üzümün çöpü demeden satın almak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaptan666 kullanıcısına yanıt
    elektrikli araca 18 +15 yani 33 vergi var. ilerde bu oran daha da artacak, şimdiden mtv gibi bir vergi koydular. yerli oto da hiç bir fark olmayacak. çünkü hiç bir zaman olmadı. bizden yerli ve milli duygularımızla almamızı bekleyecekler. bu devlet yönetimi anlayışı bitmedikçe...

    bu arada bizim sorunumu cari açık değil, devletin doyumsuz bütçesidir. yani şu an 800milyar tl yerine 500 milyar tl bütçemiz olsa vergiler de düşer. cari açık da sorun olmaz. biz 5 bin kazanıp 8 bin harcamak isteyen bir aile gibiyiz.
  • Herkes vazelini hazirlasin dovlet yine opecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Yerli otoda fark olmayacağını neren biliyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaptan666 kullanıcısına yanıt
    çünkü bizim leyimize hiç bir zaman düzenleme yapılmadı. çıkınca (çıkarsa) alıntı yaparsınız. inşallah haklı çıkarsınız.
  • Akp trollerini buralarada da gormek sasirtti mi? Hayir!!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojana

    Herkes vazelini hazirlasin dovlet yine opecek.

    reis’in her zaman söylediği şey:“ biz bu millete aşığız” , sevgisini böle gösteriyor işte.
  • Bluflame B kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.