Şimdi Ara

Elektrikli Çit Sistemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tarım işiyle ilgilenen çiftçilerin ve arıcılık ile ilgilenen arıcıların en büyük sorunlarından birisi domuz ve ayı gibi mahsule ve mekana büyük zararlar veren yaban hayvanlarıdır. Bahçenizden, tarlanızdan ya da arı kovanlarınızdan bu hayvanları uzak tutmak için çok farklı yöntemler vardır. Tüple çalışıp silah sesine benzer bir patlama sesi yayan kovucular, ultrasonik ses ile hayvan kovan elektronik ürünler bunlardan bir kaçıdır.
    Bu ürünlerin işe yararlılığı tartışmaya açık bir konudur bu yüzden onlara hiç değinmeyeceğim. Size bahsedeceğim başka bir yöntem var elektrikli çit teli sistemi. Elektrikli çit 220V ya da güneş paneli ile çalışabilen 6000-10.000 V arası yüksek gerilim yayan bir sistemdir ve toprak ile teması olan her canlıyı öldürmeden ya da sağlığına zarar vermeden biraz canını yakarak girmesini istemediğiniz ortama hayvanları sokmayan %100 etkili bir sistemdir. Böylelikle hem ürünlerinizi ve mekanı bu zararlı hayvanlardan koruyorsunuz hem de o hayvanları öldürmek zorunda kalmayıp doğaya da zarar vermiyorsunuz.
    Elektrikli çit sistemi basit ve kullanışlıdır. Ekipmanları şu şekilde sıralayabiliriz;

    Elektrik Şok Cihazı
    Yüksek gerilimli elektrik enerjisinin aktarımı ve dağılımını gerçekleştiren ana cihazdır. Joule cinsinden farklı bir çok kapasitede bulunabilir ve alanınızın büyüklüğüne göre tercih edebilirsiniz. Cihazlar aynı zamanda gece-gündüz sensörlü olabilmektedir. Bu sayede istediğiniz zaman aralığında cihazınızı çalıştırabilirsiniz.

    Güneş Paneli
    Şehir elektriğinin bulunmadığı bir ortamdayken güneş panelinin ürettiği elektriği şok cihazına aktarma görevi yapan bakım gerektirmeyen bir üründür. Şarj regülatörü kullanmanız zorunlu değil ancak kısa devre koruması ya da düzgün şekilde sistemin çalışması için öneriyorum. Güneş panelini akü, şarj regülatörü ve şok cihazı ile bir arada bağlayarak sistemin beyin takımı hazır hale gelmiş olacaktır.

    İzolatör
    Elektrikli çit sisteminin düzgün bir şekilde çalışabilmesi için alana çekilen telin hiç bir şeye temas etmemesi gerekir. Ağaç dalı ya da ot gibi bitkiler toprakla temas halinde olduğundan ve nemli yapılarından dolayı iletken bir konumdayken tel üzerindeki gerilimi toprağa çekerek sisteminizin üzerinde elektrik akımını geçirmez ve kısa devre yapabilir. Bunu engellemek için izolatör denilen ve çevireceğiniz alanda kullandığınız metal ya da ahşap direklere monte edilen plastik alaşımlı küçük ürünlerdir. Elektrik telini izolatörlerin belirtilen deliklerinden geçirerek çevirdiğiniz teli her türlü iletken maddeden izole etmiş olursunuz.

    Çit Teli
    Elektrikli çit sisteminin koruyucu kalkan görevi gören ekipmanıdır. Bildiğiniz çelik tel ya da örgü halatlardır. Üzeri paslanmaya karşı galvaniz kaplamalı olanları tercih sebebiniz olmalıdır. Elektrikli çit telinin besi hayvanlarını istediğiniz alanın dışına çıkmasını engellemek için ince kılcal tellerin geçtiği naylon ve güneş ışığından zarar görmemesi için UV kaplamalı olanları da mevcuttur. Aynı zamanda yine naylon ip tellerin file şeklinde örülmüş olanları da tavuk ve kümes hayvancılığı için de kullanılmaktadır.

    Bu sistemi daha iyi tanımak, detaylı bilgi ve ihtiyacınız halinde satın almak için sitemizi ziyaret edebilir ve iletişim bölümünden bizlere adreslerimizden ve telefon numaralarımızdan ulaşabilirsiniz. Elektrikli çit sistemleri için web adresimizwww.kovucudeposu.com Elektrikli Çit Sistemleri







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.