Şimdi Ara

Elektrikli bisiklet için pil . Yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar bir tane elektrikli bisiklet kiti sipariş ettim yurt dışından geldi. Fakat lityum ion piller hem pahalı hemde yurt dışından geç geliyor 2 ay gibi bir süreyi buluyor hatta geçiyor. şimdi ben kısa sürede gelecek küçük piller buldum 1 ay sürmeden elime ulaşıcak sanırım. satıcıya sordum 1 ay sürmez dedi hemde maliyeti ucuz. yani bisikletin motoru 36 voltluk bir motor. benim baktığım pil ise 12 volt 6 ah bir şarj edilebilir pil paketi.

Sorum şu arkadaşlar. bu 12 volt 6 ah pil paketinden 3 adet sipariş etsem bunlar yalnız bir birine bağlı bir kaç pilden bir araya gelmiş paketlenmiş şarj kablosu ve çıkış güç kablosu olan paket halinde yani tek tek pil değil. mavi renkli paket halinde umarım anlatabildim. şimdi bu 3 adet 12 volt pili kablolarıyla bir birine birleştirsek 36 volt elde edebilirmiyim motorun çalışması yeterli benim için. seri paralel bağlantı olayı varmış ben bilmediğim için bilen birileri aydınlatırsa sevinirim. linkleri ekliyorum pili burdan görebilirsiniz.

Bu arada bazıları amperi fazla ama daha iyi ne kadar amper o kadar fazla mesafe gidicez sonuçta. Anlayanlar daha iyi bilir. benim için önemli olan motorun çalışması için gerekli güç 36 volt elde etmek.
    https://tr.aliexpress.com/item/LiitoKala-12V-9800mAh-DC-12V-12-6V-Super-Rechargeable-Pack-EU-US-plug-adaptor-for-CCTV/32809516852.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.276.XeiJ5x
    https://tr.aliexpress.com/item/Nueva-CC-12-V-Portable-9800-mAh-Li-ion-super-bateria-recargable-cargador-y/32703363178.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.285.XeiJ5x
    https://tr.aliexpress.com/item/LiitoKala-8-4-V-10800-mAh-6x18650-Bateria-PARA-Luzes-DE-Led-Da-Bicicleta-Da-Bicicleta/32825564926.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.301.XeiJ5x

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumyex -- 25 Eylül 2017; 22:25:58 >

• Attığınız pil sahte . Kesinlikle almak gibi bir hayata düşmeyin.

Bu arada kargo kısmında seller shipping yazıyor ? Nasıl 1 ayda gelecek hayret doğrusu.Ayrica takipsiz kargo.

Sizin yerinizde olsam Sony nin 18650 pillerinden alıp kendim paket yaparım.veya hurdacıları gezin , laptop pilleri içinden sağlam piller çıkıyor , onlar daha ucuza gelir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veya 12 v 3 tane aküyü seri bağlayın , bisikletlerde hep akü kullanılır :D

• Teşekkür ederim cevabınız için fakat pili yapacak birisini bulamadım kimse anlamıyor elektronikçileri gezdim yüzüme bakıyorlar saf saf şaka gibi bişey. o yüzden böyle bir paket alsam bir birine içini açmadan sadece o dışarı çıkan kablolarla bağlamak ve 36 volt elde etmek mümkün mü ?

• Teşekkür ederim ama o şekilde olanlar var zaten ben buldum 240 usd fiyatı var fakat bütçe yetmez. zaten kite 340 usd verdik bisiklet 1250 tl yani kalanı 100 usd ye bitirtmeye çalışıyorum ve merak ettiğim bir konuda bisikletin motoru 36 volt 350 watt yani bunu 36 volt 4 amper bir batarya tam güçte çalıştırır mı ? yoksa 36 volt 10 amper bir bataryamı lazım ?
  • Tam yükte 10 amper civarı çeker.

Gaz için esc kullanacaksınız herhalde ne kadar gaz verirseniz çekilen akım artar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RC Araç için pil önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yani ben 4 veya 6 amperlik bir batarya temin etsem bile son gazda istediğim hıza erişemem motor istediği gücü sağlayamaz doğru mu anlıyorum ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.