Şimdi Ara

Elektrikli araçlar ikinci elde büyük değer kaybediyor: Sebepleri neler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kapitalist dünya çok ta takar ya kuralı hohahaahahah!

Yarın 10 saatlik yol gidecek pil üretmek için kendini parçalamıyorlar yani bu insanlar, tamamen kurallar çerçevesinde devam edecekler, seve seve o mola verilecek yani.

Kimse de 30 dakika olmasın 10 dakika olsun demiyor, tamamen hayal ürünü bu senaryolar.

Bu kadar saf olmayın , her şeyi de bu pilli araçların verimsizliğine kılıf olarak kullanmayı denemeyin komedi oluyor

• Daha Türkiye'deki ölücü galeri fiyatları görülmedi utanmasalar hiç para vermezler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gelecek elektrikli araçlarda, ama şuan gelecekte değiliz. hibrit ile devam.

• elektrikli araçlar milletin gözünde değer kazansın diye saçma bir yere evrildi. Aslında olması gereken uygun fiyatlı ve şehir içi trafiğini rahatlacak HB ya da küçük Sedan araçlar olacakken, saçma sapan şekilde ultralüks SUV araçlar falan üretildi. 2 3 tonluk araca batarya mı yeter. Bunlar ileride olacak şeylerdi. Çok hızlı birden bire bir elektrikli piyasası doğdu. O balonun yüzünden oluyor bunlar. Bir süre sonra düzene oturacaktır.

Sürekli şehirler arası giden birine zaten gelmez elektrikli araç. Elektrikli araç kavramı bir evin ikinci aracı olacak araç olmalıydı. Hibrit en güzel teknoloji bence. Toyota'nın zaten elektrikliye mesafeli duruşu da şu an günümüzde elektrikli araç sektöründe yaşananları ön görmesinden kaynaklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 16 Haziran 2024; 23:15:56 >
  • Hibrid candır, elektrik heyecan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

Megane etech aracım 6 ay 7000 kmde %30 yani 400.000 değer kaybetti.

• corbusier kullanıcısına yanıt

yani 1.340.000 TL'ye aldınız ve şimdi piyasası 938.000 civarında mı?

valla hiç öyle durmuyor

https://www.sahibinden.com/renault-megane-e-tech?sorting=price_asc

• batarya motor fiyatına bak 2. elde neden alınmaması gerektiğini anlarsın. Sıfır alıp 10 sene binecen sonra çöp zaten yada hiç almayacaksın

• normal arabaların da motor gibi hayati bir parçasının fiyatı arabanın 3'te biri kadar falandır. abartıyosunuz. çöp olma olayını da uyduruyorsunuz

• ozandemir- kullanıcısına yanıt

Bu çıkan orman yangınlardan kısa bir süre sonra Paris iklim anlaşmasının gündeme gelmesi tesadüf değil demektir o zaman.

• 3. elektrikli aracimi kullaniyorum, kendi evinizde sarj ediyorsaniz ideal, uzun yol icin benzinli bir araciniz varsa ikinci arac olmak icin ideal. sahsen elektrikli aracla uzun yola gitmem. sarj istasyonlarinda eskisi gibi kuyruk olmuyor ama gene de benim icin angarya geliyor.

elektrikli aracla uzun yola gidecek kadar keko olmayin, alin sehiricinde sifir emisyonun tadini cikarin. yoksa sehirdisinda en sag seritte 90-100le gider menzil hesabi yaparsiniz.

ayrica evet asiri deger kaybediyorlar, arabalari da akilli telefon gibi yapacaklar, 2-3 sene kullanip satacaz, 1956 model arabayi yollarda gorebiliriz ama 2010 model elektrikli arabayi 2050 de yollarda goremeyecez.

• corbusier kullanıcısına yanıt

Sıfırı 1.6 milyon tl

2nci eli 1.3 milyon tl

300bin tl çok birşey değil.

ne kadar değer kaybetmeli makül olan?

insanlar neden 2nci el araba alsın ki değeri düşcekki alcaklar yoksa 150 bin tl düşme ile gidip sıfır alırım diyen çok

bende 2023 s90 hanımda xc90 var. Fiyatları sağlam düşüyor yapacak birşey yok piyasa bu. 2nci el anlamı nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 18 Haziran 2024; 10:14:15 >
  • Bende elektrikli siparişi verdim bekliyorum.
    Hem teknolojiden kopmamak ve merak, hem de yürütme maliyetinin aşırı düşük olması sebebi ile tercih ettim.
    Aracım olmadığı için istanbul'dan memleketim bolu'ya gelmek için egea kiraladım. Kurtköy'den bolu'ya geldim. Kurban kesimi için git gel, köye git gel, akrabalara git gel daha 290km oldu.
    400km menzil mazotlu arabalara göre kısa gibi görünse de aslında gayet yeterli.
    Şarj ağı birçok uygulama üzerinden takip edilebiliyor.
    Şimdilik ben olumlu düşünüyorum.
    Kullanmaya başladığımda bakalım fikrim değişecek mi?

Bu da benim iddiam olsun; petrol yakıtlı araçların da eleltrikliler çoğaldıkça değeri hızla düşmeye başlayacak. Yakın çevremde amcamım oğlu, dayımın oğlu, bi arkadaşım ve ben eleltrikliye geçiş yaptık.

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Aslında gazlı arabalar gibi de düşünülebilir. Hibrit yerine, hem elektrik ile (şehiriçinde saf elektrik ile gidebilir) hem de konvansiyonel yakıt ile (şehiriçi+şehirdışı) gidebilir. Şu an en ideali bu, hatta benzinin yerini belki gaz alıp, gaz + elektrikli araçlar da söz konusu olabilir.

• inzfatih İ kullanıcısına yanıt
    Kullanılmış elektrikli araç alırken, kullanılmış araç değil, kullanılmış batarya alıyorsunuz

Olayı ancak böyle özetlediğimizde netleşir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ay önce ben bu arabayı aldım. 1 ay sonra da abim sıfır ford ranger aldı. Ben 1633e aldım, abim 2070e aldı. Şuanki sıfır fiyatıyla kıyaslayamam çünkü ford liste üzerinden epey indirim yapıyor. Bayiye sormak lazım. Benim aracın piyasası 1350, rangerin piyasası 2000. Yüzde hesabını varın siz yapın.

Olması gereken bu falan filan muhabbetine gerek yok. Ülkemizin piyasasında ideal ekonomi evrenine göre hesap yapacak değiliz.

Arabam çok güzel çok memnunum ama bu durum da bir gerçek. Hesabı amortisman ve km maliyeti ile birleştirince benim arabamın; 10-11 litre yakıt yakan, 2.0 mtvli rangerdan daha masraflı olduğu ortaya çıkıyor.

• stableRevulation kullanıcısına yanıt

1340 a nerede satmışlar ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.