yıllar önce bize ait olan bir işyerinin elektrik ve su aboneliğini ben açtırmıştım yani benim adıma açıldı,10 yılı geçti,biz bu dükkanı sattık başka bir vatandaş aldı,benim aklıma takılan,acaba birgün oranın faturları ödenmediyse tutup beni bulup bendenmi tahsil ederler ne olur ?Dükkanı satın alan kişi bu su ve elektriği kendi üstüne yapmış olabilirmi?ben olmadan yapılabilirmi böyle bir değişiklik.
dükkanı sattığınız tarih baz alınır tapu kayıtlarından meydana çıkar
çevre araştırması ile kurum kimin ne zaman ve ne kadar süre ile kullandığını tespit de edebilir
sağol gennosuke,peki benzer bir olaydan 150 tl telefon parasını kuzu kuzu ödemek zorunda kalmıştım.Tedaşa gidip desemki benim orayla hiçbir ilişkim yok,o kişiyi bulun onu abone yapın gibi birşey diyebilirmiyim acaba?? tedaşta bana dermiki 'gidin tapudan şunu bunu getirin işyeri sahibinden bilmemne alın getirin falan gibi 40 kapı dolaştırırlarmı beni ?? nefret ediyorum bürokrasiden
kardeş senin adına var olan aboneliğin süresince o işyerini kullandın mı yada senin ailenden herhangi biri
o mahalde ne kadar süre bulundun ise fatura kayıtlarından ortaya çıkar ayrıca senden sonra oraya gelen ve o mahalli kullanan vatandaş büyük ihtimalle sözleşme yapmıştır
yapmadıysa bile senin o mahalli kullanım süren ve o mahalli terk edişine dair fatura kayıtları kurumdan temin edilebilir zor bişey değil
hem sende o dükkanın tesisat numarası var mı ne biliyorsun belkide başkası sözleşme yapmıştır aradan geçen zaman içinde
tesisat numaran var ise aç telefonu yada netten gir bak sözleşme kimin adına eğer bir başkası almış ise sözleşmeyi üzerine mesele yok sen sadece depozito ücretini talep edersin yada nakil yolu ile başka bir yerde iş yeri açacaksan oradan mahsuplaşırsınız kurum ile
aboneliğim süresince 1 tane fatura ödedim yada ödemedim hatırlamıyorum.netten bakılabiliyorsa bir bakayım olmazsa tedaştan bakayım sağol yardımların için.