Şimdi Ara

elektrik sinyalleri ışığa dönüştürüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amerikalı bilim adamları, elektrik sinyallerini sese dönüştüren bir prosesi tersine
    Bilim adamları ilk kez elektrik sinyallerini sese dönüştürmeyi başardı.
    [simage]
    http://www.haber3.com/images/news/260195.jpg[/simage]

çevirerek ilk kez yüksek frekanslı sesleri ışığa çevirmeyi başardıklarını açıkladılar.

Nature Physics dergisinde yayımlanan makalede, Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı'ndan araştırmacılar, geliştirdikleri yeni teknolojinin, bilgisayar yongaları, LED'ler ve transistörlerin daha da geliştirilmesini sağlayacağını belirttiler.

Cep telefonları gibi cihazlarda bulunan piezo-elektrikli hoparlörlerin insan kulağının duyabileceği düşük frekanslarda çalıştığını kaydeden araştırmacılar, bu prosesi tersine çevirerek, ışığı üretmek için, insan kulağının duyabileceğinden 100 milyon kez daha yüksek frekanslı ses dalgaları kullandıklarını ifade ettiler.

Bu karmaşık araştırmanın başında yer alan Michael Armstrong, geliştirdikleri prosesin, yüksek frekanslı seslerin ışığa çevrilmesini çok doğru bir şekilde görmeyi sağladığını söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winchester -- 20 Mart 2009; 0:52:16 >

• Başlık alakasız olmamış mı? Yoksa ben mi anlamadım? "Hoparlörün icadı" gibi anlaşılıyor.
  • verildi bir kaç başlık altında. hatta bunu ,ses dalgası değil de cep telin yaydığı dalgalarla yapanı benim elimde bile var .2-3 liraya eskiden çok satılırdı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aküden çekilen enerji miktarı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.