Şimdi Ara

Elektrik Mühendisliği Hakkında ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
11.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıldız elektriği kazandım arkadaşım, sen?
  • kim nreyi kazansa iş imkanı çok geniş oluyo arkadaş ben anlamadım ki bu işi
  • ben de itü elektrik dostum hayırlı olsun,seninle aynı fikirdeyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: They Will Return

    kim nreyi kazansa iş imkanı çok geniş oluyo arkadaş ben anlamadım ki bu işi

    gerçekten iş imkanı çok geniş ama özel sektörde eem'lerde elektrik üzerine çalışabiliyor haberiniz ola...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: combat-ant


    quote:

    Orijinalden alıntı: They Will Return

    kim nreyi kazansa iş imkanı çok geniş oluyo arkadaş ben anlamadım ki bu işi

    gerçekten iş imkanı çok geniş ama özel sektörde eem'lerde elektrik üzerine çalışabiliyor haberiniz ola...


    yok aga benim tarzım degil mezun olup iş aramak
  • Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme en iyi mühendislikler işte bunların daha üstü yok henüz. Bilgisayar bile artık bunların gerisinde kaldı.
  • yani orası şöyle,kim kendini hangi alanda uzmanlaştırırsa o yönde iş bulur.
  • Elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik haberleşme, kontrol mühendisliklerinden mezun olan kişilerin iş hayatında çok büyük sıkıntıya düşeceğini sanmıyorum, herkese hayırlı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat gülen

    Elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik haberleşme, kontrol mühendisliklerinden mezun olan kişilerin iş hayatında çok büyük sıkıntıya düşeceğini sanmıyorum, herkese hayırlı olsun.

    bilgisayar,makine,inşaat da öyle hatta kimyayı bile ekleyebiliriz..
  • @Murat Gülen
    Gecen sene ben de bi başlık acmıştım İTÜ Elektrik mi Ytü Makine mi diye. O zaman tamamen puana göre yorum yapmıştım, ama araştırmalarım sonucu elektriğin ne büyük bir cevher olduğunu görünce ilk tercih İTÜ Elektrik yazıp girdim gecen sene:). Eğer benim için yazdıysan bi açıklık getireyim dedim:).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: colonel_215

    @Murat Gülen
    Gecen sene ben de bi başlık acmıştım İTÜ Elektrik mi Ytü Makine mi diye. O zaman tamamen puana göre yorum yapmıştım, ama araştırmalarım sonucu elektriğin ne büyük bir cevher olduğunu görünce ilk tercih İTÜ Elektrik yazıp girdim gecen sene:). Eğer benim için yazdıysan bi açıklık getireyim dedim:).


    Evet arkadaşım büyük ihtimal sendin, emin ol çok sevindim elektriği tercih ettiğin için. Çok isabetli bir karar vermişsin. Geçen seneye kadar kimse farkında değildi bu bölümü yada çok basit dar bir meslek gibi görülüyordu. Biraz araştıran gerçeği görüyor.1 elektrik mühendisi 100 makine mühendisine değişmem. Arada fark çok var :)
  • çok komiksiniz biri de bir elektrik mühendisini 100 makine mühendisine değişmem demiş,sen iyi bir makine mühendisinin ne kadar kazandığını ne işe yaradığını biliyor musun da konuşuyorsun siz kendinizi avutun burada,elektrik mühendisleri teknisyenlerle aynı işi yapıyor özel sektörde araştırın biraz gidin fabrikalara sorun itü-ytü propagandası ve sidik yarışı yapmasın kimse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearnovictory -- 20 Ağustos 2010; 10:29:35 >
  • Sen kendini avut avut, çık piyasada gör kim nerde çalışıyor hangi ücrete, git makina mühendisleri odasına bir sor makine mühendislerin aldığı ücretleri söylesin sana.
    Geç babam bunları, çok duyduk bu lakırdıları
  • bu arada abim ismail gülen 1996 mezunu itü makine mühendisi , git o sana anlatsın makine mühendisliğini ve ücretlerini, bana elektrik mühendisliğini öneren abim.
    Yaw etrafta makine mühendisinden çok insan mı var, o doğalgaz projelerinde sürünen bi sürü adam var. Kalmış burda ahkam kesiyor.
  • @murat gülen

    biliyorum kendi bölümün diye övmeye çalışıyorsun bölümü dostum ama malesef :)

    benim de akrabam elektrik mühendisi,1000 tl bulsa özel şirkette öpüp başına koyacak..

    Sen kendini geliştiremedikten sonra hiçbir yerde para yok bunu bil,bu arada makine sadece petrol doğalgaz değildir,nanoteknoloji diye birşey çıktı bilmem duydun mu
  • O Nano teknolojide elektrik mühendisleri için alan yok mu? :)
    Güzel arkadaşım 1000 tl bulup takla atacak arkadaşın ismi cismi ile söyleyiver,gidip omuzuma alıp istiklal caddesine sonuna kadar taşıyacağım. Gerzeklik madalyasınıda takacağım taksim meydanında.
    Kendi bölümüm överim tabiki, bilerek isteyerek seçtim, kulaktan dolma bilgilerle değil
    Bu arada 1.000 tl nin altından çalışan 3 tane 2 yıllık makine mühendisi ismi ve cismi ile söylerim.
    Allah için doğruyu söyle elektrik mühendisi ne yapar? lütfen söyle ne yapar? Daha önceki mesajımlarımda çalışma alanlarını söylemiştim.
    Elektrik mühendisliği hakkında ne biliyorsun? Kaç elektrik mühendisyle yüz yüze görüştün ( o muhteşem arkadaşın dışında)
  • @murat gülen

    sen kim oluyorsun da beniş hesaba çekiyorsun haddini bil.

    Şimdi bölüme yeni girdiğin için umutların taze,tabi kendi bölümüne laf söyletmez adam

    4 yıl sonra bitirince anlarsın küçüğüm

    Hadi kal sağlıcakla ve yeşermemiş umutlarınla
  • Tam tahmin ettiğim cevabı verdin, 4 yıl sonra merak etme sende daha bilinçli olacağımdan hiç şüphem yok, hayal kırıklığına uğrayacağımı düşünüyorsan, sen böyle kendini avutabilirsin. Keşke bu konuya bu mesleği biraz araştırarak yazsaydın.
    Benden sana küçük tavsiyesi bilmediğin konularda emin olmadan kesin hükümler içerme, hiçbir mühendislik dalı elektrik mühendisliğine küçümeseme lüksüne sahip değil. Farkındaysan yaşım küçük ama bilgimin fazla olduğunu anlamışsındır.
    Maddi ve manevi bu meslek beni tatmin edecek inşallah.
  • Ya arkadaşlar ben bu sene mezun oldum,

    Hedefim kamuydu, özel sektörü düşünmedim ve kpss 2010 na girip 74 puan aldım sanırım ilk atamada istanbula atanırım, fakat tercihler kasım ayında, atamalarda şubatta olacakmış, bu arada ilke yapı denetim firmasına girdim yani diplomayı işletiyorum 600 tl veriyorlar, bu az değil mi? İmza atmıyorum ama bana az geldi.
    Bi de Areva firmasıyla görüşme yapmıştım, 1.500 tl tekif ettiler, bu maaşta çok düşük geldi, esasında 1.500+600=2.100 lira yeni mezun için kötü değil ama kamuya atanana kadar çalışsam mı?
    Kamuda elektrik mühendislerin maaşı konusunu bilen var mı?
  • bu arkadaşa benzer canlı örnekler daha açıklayıcı olabilir ama iş sanırım biraz makine elektrik olaylarına girmiş benim gözümde ikiside iyi birer meslek ama zaten birkaç okul ve bölüm hariç hiçbir yerde iş yokmuş arkadaş binlerce insan boşa okuyorda sanki sonra başkaları çalışıyor..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.