Şimdi Ara

elektrik eletronikten anlayanlar anfi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • simdi arkadaslar gecen bahsettim.kuzenime osawa marka bir anfi aldık.anfi muhtesem bi ses veriyordu.25 cmlik jbl bastan inanılmaz ses cıkıyordu.fakat dun dikkat ettik.basın sesi azalmıs.ses yok demiyorum sesi azalmıs.nasıl olabilir bu.ilk takıldıgında componentleri ve hoporlorleri duyamıyorduk bastan.kısıyorduk.ses kendiliginden nasıl kısılır.neresine ne olmus olabilir????

anfi 4 kanal
    1 köprili basta
    2 kanal comp ve hoplerde

baglantıdan olabilrmi? ama ses yok degil az
    herhangi bir yeri yanarsa ses azalabilirmi?

• bıse dıemıormm sırf sub ını baala ya da yerlerını deıstır ole dene bı de crossower ayarlarına db ayarlarına bakk zaten kullanma kılavuzun wardır onada bak mutlaka wardır bısey amfınde sorun yok bence ayarlarında sorun war edıklerımı yap sımdılık aklıma baska bısey gelmıyor...
  • yetkili servis basta problem olcagını soyluyor.baska bir anfi ile deneyin diyor.zaten bizde anfi icinde yüzüyoruz yaa. neyse.
  • Dostum aküdende olabilir.bitmeye başlarsa ses düşer
  • benim kuzende de jbl bas var onda da öyle bir problem olmuştu onunki şu basa bağlanana kablonun yaptığı temassızlıktan kaynaklanıyordu ona bir göz at derim ben hafif gevşiyor o sonra da öyle sesi kısılıyor bası güçsüz vuruyor felan o kabloya bir göz at
  • + - terse baglayınca ses cok azalıyor...
  • bunların hepsi dogru olabilir.ama en onemli sey anfi ilk başlarda cok ısınıyordu.ama bu sorundan sonra ısınmamaya basladı.buz gibi hatta.3 saat sonra bile.bu da kesin anfide sorun oldugunu belirtmezmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oto elektrikten anlayan
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: xeon82

+ - terse baglayınca ses cok azalıyor...

yok yok ters degil.baktım ozellikle.aküye gelince olabilir.hatta araba calısken bile. bas vurdugunda farlar azalıyordu.bu akü sorunumudur.su falan eklesem düzelirmi?
  • tesisatında bir sorun arama.bu tür markalar çok dayanıklı anfiler üretmiyor.o yüzden zorlayınca ya mosfetler arıza yapıyor yada dirençlerin değeri değişiyor.önce anfinde kanal yanığı varmı bak .varsa 2x1,5 kablodan 6-7 tane tel kes birleştir ve kanalı ekle.yoksa wattlı dirençleri kontrol ettir.yine düzelmezse anfiyi kasa açıkken çalıştır ve en önce ısınan mosfetleri değiştir
  • hocam konu ile ilgili degil ama bende birºey sormak istiyorum jameson usa 960 model amfi kullan¹yorum buna boschmann PR-9588KW elips bagl¹ we köprü yapt¹g¹m gene boschmann ALX-122SPT sub bagl¹ ben bunu ewde kullan¹yorum acaba kaç amperlik bir adaptör iºimi görür?
  • benim roadson anfinin subwooferı yaktığını söyledi ustam, anlık olarak akım kaçırıyor dedi, sizce doğrumudur? ucuz anfilerde böyle bir sorun oluyormuş!! çözüm nedir?
  • murat o anfiyi evde randımanlı dinleyebilmek için 60 amperlik bir akü ve iyi bir akü şarz aleti alman gerekir.Evine ne marka adaptör veye kaç amper adaptör alırsan al 15 -20 dakika yüksesk seste çaldıktan sonra bass seslerinde düşme adaptörlerinde ısınma olacaktır. o yüzden sana tavsiyem eve 4 ohm cihaz yada hoparlor sokma ilerde sürekli sorun yaşarsın çok başın ağrır.saygılar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkwell.com

bunların hepsi dogru olabilir.ama en onemli sey anfi ilk başlarda cok ısınıyordu.ama bu sorundan sonra ısınmamaya basladı.buz gibi hatta.3 saat sonra bile.bu da kesin anfide sorun oldugunu belirtmezmi?

ANFI COK IZSINIYOSA SORUNU ÇÖZDÜKTEN SONRA BILE UZUN SURE MÜZIK DINLEYEMEYE BILIRSIIZ CUNKU BAZI ANFILER ISIDAN ŞİŞME YAPAR VE EN KI PERFORMANSINI YYITIRIR
  • anfi woofer'i nasıl yakar????????
    1/anfin çok güçlü ise woofer'inde zayıf ise anfinin sesi kısık dahi olsa bir müddet sonra woofer'in yanar çünkü anfi,nin çıkış katından çıkan volt ses şiddeti düşükken dahi belli bir sınırın üstünde kalır ve woofer'ını sarımlarını belli bir süre sonra yakar.
    2/woofer'inçok güçlü idi hayret woofer yandı anfin (mosfet olmak şartı ile)ucuz yada normal bir anfi woofer in yandı
    piyasada farklı markalarla satılan ama birçoğunun devresi aynı olan bazı anfiler çok kontrolsüz güç vermektedir.yani sesini sona açtığınızda örneğin çıkışlardan 3-4 volt çıkarken mosfetler ısınmaya başlayınca bu volt birden yükselmeye başlıyor hem woofer'e fazla akım gidiyor woofer zarar görüyor hemde seste farkedilebilir bozulmalar oluyor.anfi hem kendini hemde kader arkadaşlarını yakıyor.
    3/montaj sırasında anfin bağlı ana ünite bağlı ses açık durumunda iken sen anfinin çıkış uçlarını woofer'e bağlarsan ki o anda woofer'in göbeği birden inip kalakacak ve pat pat diye ses çıkacaktır...eğer woofer inin sarımı biraz zayıfsa ya o anda woofer gidiyor yada o anda sargısı kavruluyor kısa bir süre sonra gidiyor.
    okadar çok madde sayabilirimki kafamız karma karışık olur. en iyisi burda bırakalım.
    anlık voltaj kaçırmasından ziyade senin problemin büyük ihtimal woofer'dan kaynaklanıyor.özelliklede anfini titreşim konumunda kullanıyorsan woofer'in dayanamamıştır.yani biraz kaliteli bir woofer kullan.

• sevgili musas kardesim.önce tesekkur ederim.

woofer budur.cok dandik oldugunu sanmıyorum.simdi sunu sorucam.rca kablolarına teybin anten cıkısı temas ederse nolur.bu arada anfi servise gitti.bir gece boyunca test etmişler hicbir sorun yokmus cok guzel calısıyormus geri geldi.sanırım sorun bassta.ancak wooferın basına bisey geldiyse ses komple gitmezmi.boyle acayip sesler verebilirmi?
    anfi ısınıyor dogru ama asırı ısınma koruması var.hatta bir kere oldu.aslında salak bir firma adam fan yapmıs alta koymus.montajtan sonra fan altta kalıyor ve hava alamıyor.onu cözdüm.once anfinin vidalarına destek koyup yukselttim.sonra arka sisten elektrik cektim.ve bilgisayar fanlarından şu neon lambalı olanlardan aldım.anfinin üstüne monte ettim.sisleri yaktıgımda hem cok guzel gorunuyor hemde sogutuyor.

sanırım tek çözüm bir woofer bulup onla denemek.ama eger bass bozuksa???

Power Handling, RMS 250 Watts
    Power Handling, Peak 1000 Watts
    Sensitivity 91dB
    Impedance 2 or 8 Ohms depending on wiring
    Mounting Depth 4-3/16"
    Cut-Out Diameter 9-3/16"

• quote:

Orjinalden alıntı: TUNERBOY

benim kuzende de jbl bas var onda da öyle bir problem olmuştu onunki şu basa bağlanana kablonun yaptığı temassızlıktan kaynaklanıyordu ona bir göz at derim ben hafif gevşiyor o sonra da öyle sesi kısılıyor bası güçsüz vuruyor felan o kabloya bir göz at

+1
    Kablo bağlantılarına bak, bağlantılar sıkı olsun. elle sarılmış kablolar olmasın (varsa mutlaka lehimlet). kablo bağlantı portları vidalı veya banana soket olsun, yaylı sıkıştırmalı olmasın.
    bunları kontrol et, büyük ihtimal sorun buralardadır. bişeyler fazla direnç gösteriyordur.

• quote:

Orjinalden alıntı: turkwell.com

sevgili musas kardesim.önce tesekkur ederim.

woofer budur.cok dandik oldugunu sanmıyorum.simdi sunu sorucam.rca kablolarına teybin anten cıkısı temas ederse nolur.bu arada anfi servise gitti.bir gece boyunca test etmişler hicbir sorun yokmus cok guzel calısıyormus geri geldi.sanırım sorun bassta.ancak wooferın basına bisey geldiyse ses komple gitmezmi.boyle acayip sesler verebilirmi?
    anfi ısınıyor dogru ama asırı ısınma koruması var.hatta bir kere oldu.aslında salak bir firma adam fan yapmıs alta koymus.montajtan sonra fan altta kalıyor ve hava alamıyor.onu cözdüm.once anfinin vidalarına destek koyup yukselttim.sonra arka sisten elektrik cektim.ve bilgisayar fanlarından şu neon lambalı olanlardan aldım.anfinin üstüne monte ettim.sisleri yaktıgımda hem cok guzel gorunuyor hemde sogutuyor.

sanırım tek çözüm bir woofer bulup onla denemek.ama eger bass bozuksa???

Power Handling, RMS 250 Watts
    Power Handling, Peak 1000 Watts
    Sensitivity 91dB
    Impedance 2 or 8 Ohms depending on wiring
    Mounting Depth 4-3/16"
    Cut-Out Diameter 9-3/16"

anladığım kadarıyla 4ohm dual coil bağlantılı bir sub driver. coil bağlantıklarını ve kabin içi bağlantıları kontrol et. yüksek güç elde etmek için 2 ohm empedans verecek şekilde coilleri paralel bağlamalısın. paralel coillerden birinin bağlantısında temassızlık varsa cihaz 4 ohm olur (düşük ses seviyesi) veya yanlışlıkla 8 ohm olacak şekilde seri bağlandıysa da düşük ses verebilir.

• valla baglantılar soyle.
    dedikodu üstadım.cahilligime ver ama dual coil baglantı cumlesinden zerre anlamadım.nasıl anlıcamı soylermısın?ona gore cvp vereyim.

1 ve 2inci kanalda sorun yok zaten.

3 ve 4 ise 3 ten artı 4 ten eksi alıyor.yani kopru yapıldı.kopru ozelligi var.simdi baglantı falan olabilir ama.10 gun sonra olmazki, bu sorun sonradan cıktı ortaya.one component bagladık ondan sonra oldu gibi geliyor bana. servise sordum.1 ve 2inci kanallara 4 adet hoporlor baglı zorlanmasın dıye.asırı akım koruması varmıs.ondan olmaz dedi.kısadevrede degil kısadevre koruması varmıs.

sorun zaten sadece bassta basın sesi bir garip geliyor.dooommm dooomm degilde.dop dop olarak vuruyor.(nasıl anlattım ama)
  • Dual coil demek çift bobini olan hoparlör demektir. her bir bobinin tahminen 4 ohm empedansı vardır. yani sen kısaca iki tane 4 ohmluk hoparlör gibi düşünebilirsin.
    yani normalde bir hoparlör konisinin arkasına baktığında + ve - olmak üzere çift bağlantı görürsün ya... işte bu dual coil hoparlörlerde 2 adet + ve 2 adet - olmak üzere 4 adet bağlantı noktası vardır.
    Şimdi +'ları birleştirip teypten gelen kablonun + ucuna ve -'leri birleştirip teypten gelen kablonun - ucuna bağlayınca bu iki bobini paralel bağlamış olursun. bu durumda toplam empedansın yarıya (2 ohm) inmiş olur. anfinin kapasitesi de kaldırıyorsa yüksek güçlere ulaşabilirsin.
    + ve - gruplardan birisinin +'sını diğerinin -'sine bağlayıp açıkta kalan + ve - uçları teypten gelen kablonun + ve - uçlarına bağlarsan bobinleri seri bağlamış olursun. Bu durumda empedans 2'ye katlanır (8 ohm). bu durumda besleme gerilimi kısıtlarından dolayı yüksek güçlere ulaşamazsın ama hoparlörün duyarlılığı değişmez (yüksek olmayan güçlerde anfi kaliteliyse yine canlı bir karaktere sahip olur.)
    Özetle şunu söylemek istiyorum: bu hoparlör dual coil olduğuna göre mutlaka konisinin arkasında bir bağlantı düzeneği (büyük ihtimal paralel ama belki de seri) kurulmuş demektir. Bu da koninin arkasında kablo montajı yapılmış lehim ve bağlantı noktaları var demektir. İşte bu bağlantı noktalarının sağlıklı olup olmaması durumunu kontrol etmek gerekir. Yani bu bir subwoofer kutuysa kutu içinde, koni arkasındaki bağlantıların da gözden geçirilmesi gerektiğini söylemeye çalışıyorum.
    Şimdi şöyle bir senaryo düşünelim:
    hoparlöründeki 2 coil paralel bağlanmış olsun. Yani 2 adet + uç geliyor ve teypten gelen + uçla birleşiyor. Yani 3 adet + kablo birbirine bağlanıyor. Aynı şey 3 adet - kablo için de geçerli. şimdi bu bağlantılar çıplak kabloları birbirine dolamaktan tut, soketli bağlantı yöntemlerine kadar değişiklik gösterebilir; detayını bilemiyorum. Şimdi araçta sarsıntı neticesinde hoparlörün 2 adet + ucundan vey 2 adet - ucundan birisi (sadece 1 tanesi) yerinden çıkmış olsun. Bu durumda ne olur ona bakalım:
    1- Hoparlöründeki 2 coilden (sarımdan) birisi iptal olmuş demektir.
    2- hoparlörünün direnç değeri 2 ohm'dan 4 ohm'a yükselmiş demektir. Anfinin bu direnç değişikliğini kompanze edecek şekilde kaliteli olduğunu düşünsek bile,
    3- hoparlörün bütün müzik çıkışını tek sarım üzerinden verecektir. yani hoparlörünün kağıt konisini 2 coil yerine tek coil iteklemeye çalışacaktır. Bu da fiziksel olarak hoparlörünün duyarlılığının yaklaşık yarı yarıya azalmış olması (3dB) demektir.
    Şimdi ne demektir duyarlılığın yarıya düşmesi, onu açıklayalım:
    Duyarlılık birim elektriksel güce karşılık üretilen ses şiddetinin ölçüsüdür. hoparlörler birer dönüştürücü aygıt olduğundan girişlerine elektriksel sinyal verir çıkışlarından ses alırız. duyarlılık hoparlörün verimidir. duyarlılığın yarıya düşmesi demek aynı ses şiddetine ulaşabilmek için girişine öncekinin 2 katı güçte elektriksel sinyal göndermek gerekir. yani ses düğmesini 2 katına açmak gerekir.
    işte senin durumuna uyan bir senaryo. bu senaryo coillerden biri bozulduğu durumlarda da geçerli olur.
    detaylı bir kontrol yapmakta fayda var.
    umarım herşey yeterince açıklayıcı ve basit olmuştur.

• rca kablolarına teybin otomatik anten çıkışı temas ederse teybin preamphi kısmında yada bass katıda arza olur.çünkü otomatik anten 12 olt verir fakat rca'lar sinyalle çalışır.söylediğim gibi anfinin sesini sonuna kadar açıp sinyalini titreşim konumuna açtıysan ve teypten basa yüklendiysen woofer2in kontrolsüz güç sonucu yanmış olabilir.ha woofer'inin zara gördüğünüde şuradan anlarsın.anfiye bağla sesini kıs kulağını woofer'a daya karıncalı ve çatlak bir ses geliyorsa woofer'in sakattır.bu arada anfinin kısa devre koruması sadece montaj sırasında hoparlor kablolarını birbirine temas ettirirsen yada bu gibi küçük hatalarda devreye girer.aşırı ısınma korumasıda fazlayüklendiğinde anfi kısa devreye geçer sen teybi kapatır yarım saat beklersin tekrar çalışmaya başlar.demek istediğim bu korumaları fazla önemseme nihayetinde bunlar hassas cihazlar saniyelik hata yapıyorlar.bencede sen bir woofer ödünç al ve dene en iyi çözüm bu olacaktır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.