Merhabalar, Bilkent'te EE öğrencisiyim. Yüksek performans alabileceğim taşınabilirliği kolay bir laptop arıyorum. Bu nedenle tercihim ultrabook. Şu üçünün arasında kaldım.
Bir EE öğrencisi olmam nedeniyle ilerleyen yıllarda kullanacağım yazılımlarda Mac OS bana handikap yaratır mı? Kimisi işletim sisteminin pek bir önemi olmadığını söylüyor, sizin görüşleriniz nelerdir?
Şöyle baktığımızda Asus donanımsal olarak çok daha üstün duruyor(12 gb ram, 256 gb SSD, BO ses sistemi, dokunmatik ekran ) ancak Mac'lerin daha az nitelikli donanımla aynı performansı vereceği söyleniyor.
Grafik kartının bizim kullanacağımız yazılımlarda pek önemi yok deniliyor doğru mudur? Oyun önceliğim değil ama oyun açısından yorum da yazarsanız sevinirim.
Ve son olarak aradığım kriterlerde daha iyi bir tavsiyeniz varsa belirtin lütfen.
EE, makine ogrencileri en cok hangi yazilimlari kullanir, islem gucune ne kadar ihtiyac duyar baz almamiz gereken donanim nelerdir aydinlatan olursa sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
mskulkulogluM
kullanıcısına yanıt
Apple'larda Intel i5/i7 demiş ama net model vermemiş, araştırmak lazım.
Asus'taki işlemciye ve ekran kartına sahip laptopu şu an kullanıyorum ( imzamdaki PC. ) 100'e yakın oyun oynadım ve oyun performansı güzel, açamadığım bir oyun olmadı.
Apple'larda da aynı işlemci varsa Asus düşünebilirsin, ama Apple da Apple yani Malzeme kalitesi, şıklık olarak Asus'tan öndedir diye tahmin ediyorum.
Blackdanger_99B
kullanıcısına yanıt
ne kadar zamandır kullanıyorsun? laptopun ultrabook olması seninkine nazaran performansında bir farklılık olmasına sebep olur mu?