Şimdi Ara

Elektrik - Elektronik Mühendisliği Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Tubitaktan ek puanın kaç?Projen ne kadar sürdü bende böyle proje tarzı şeyleri meraklıyım uğraşmaya değer mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :NeFeS:

    Tubitaktan ek puanın kaç?Projen ne kadar sürdü bende böyle proje tarzı şeyleri meraklıyım uğraşmaya değer mi?


    TÜBİTAK'ın vereceği ek puan aldığın dereceye göre değişiyor. ÖSYM kılavuzundan bu sene için olan katsayıları yazayım.

    quote:

    ÖSYS'ye başvuran adaylardan ortaöğretim kurumlarında okumakta iken Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu - Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (TÜBİTAK-BİDEB) tarafından;

    a) Uluslararası bilim olimpiyatlarına ve proje yarışmalarına gönderilen ve dereceye giren,
    b) Yurt içinde düzenlenen bilim olimpiyatlarında ve proje yarışmalarında dereceye giren

    adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları, derece aldıkları alanlarla ilgili bir yükseköğretim programını tercihleri arasında gösterdikleri takdirde, ayrı bir katsayı ile çarpılarak 2011 yerleştirme puanlarına katılacaktır. Bu puanlara katılacak puanlar hesaplanırken;

    *uluslararası bilim olimpiyatlarında altın madalya alanlara 0.10, gümüş madalya alanlara 0.09, bronz madalya alanlara 0.08; uluslararası bilim olimpiyatlarına katılan fakat derece alamayanlara 0.07,
    *ulusal bilim olimpiyatları ile uluslararası proje yarışmalarında birinci olanlara 0.07, ikinci olanlara 0.06, üçüncü olanlara ise 0.05,
    *ulusal proje yarışmasında birinci olanlara 0.05, ikinci olanlara 0.04, üçüncü olanlara 0.03

    katsayısı uygulanacaktır. Birden fazla kategoride derecesi bulunan adaylar için en yüksek olan katsayı uygulanır.


    Ben olimpiyatta derece aldım. Projede çalışan arkadaşlarım da vardı. Ama proje konusunda genelde öğrenciler çok bir şey yapmıyor. Öğretmenler proje hazırlıyor öğrenciler anlatıyor. Öyle yapmayanlar da vardır elbette ama genelde durum bu. Proje değerlendirilebilse güzel bir şey aslında. Ufkunuzu açıyor bir kere. Bir şeyler yapabileceğinize inanıyorsunuz. Üniversitede de faydası kesinlikle olacaktır çünkü üniversitede yapacağınız projeler sizi daha ön plana çıkaracaktır. Lisede yaşayacağınız deneyim üniversitede işinizi kolaylaştıracaktır. İlginiz varsa kesinlikle yapın derim. Sizi engelleyeceğini düşünmüyorum şahsen. Hocalarınız biraz da anlayışlıysa (bazen derslere girmeme ihtiyacı doğacaktır) girmenizde bir sakınca yok. Bir şey kaybetmezsiniz. Olimpiyatları da düşünebilirsiniz eğer meraklıysanız. Üniversite için onun da kesinlikle faydası var. Hatta bence projeden daha fazla (olimpiyatla uğraştığım için demiyorum bunu). Yukarıda belirttiğim gibi projede genelde öğrenci anlatıcı oluyor, olimpiyatta ise daha etkin. Projeyle ilgili sorularınız varsa proje yapmış arkadaşlarım var. Onlarla görüştürebilirim sizi. Ya da sorularınızı iletebilirim. Olimpiyatla ilgili sorularınız içinse ben yardımcı olabilirim.




  • Bu Projeler hangi tarih arasında oluyo ne tür şeyler yapılıyor hangi kategoriler var projeleri nasıl gönderiyoruz falan bunları açıklayabilirseniz çok sevinirim hiç bi yerde bulamadım düzgün bi bilgi.
  • Bu sitede TÜBİTAK'ın düzenlediği proje yarışmasıyla ilgili her şey var sanıyorum. (http://www.tubitak.gov.tr/home.do?ot=1&sid=1650&pid=1650) Katılabileceğin dallar:
    • Bilgisayar
    • Biyoloji
    • Fizik (Temel Fizik, Uygulamalı Fizik)
    • Kimya
    • Matematik
    • Coğrafya
    • Sosyoloji
    • Tarih

    Burada da Enerji Verimliliği ile ilgili düzenledikleri proje yarışması hakkında bilgiler mevcut. (http://www.tubitak.gov.tr/sid/1675/pid/1650/index.htm)

    Tarihleri daha belli değil ama okulların başlamasıyla açıklanır sanırım. O zamana kadar bir proje düşünseniz iyi olur. Bu sene 27 Ocak 2011'miş son başvuru. Yani ocağın sonu olur tahminimce bu sene de. Projeyi nasıl hazırlayacağınız sitede ayrıntılı şekilde verilmiş olması lazım.

    Proje konusunda yardım için okulunuzda ilgilenen bir hoca varsa onunla görüşün ya da okulunuza yakın bir özel okul varsa (genelde özel okullar daha iştahlı bu konuda o sebeple daha çok bilgi sahibiler) onlar da yardım eder diye düşünüyorum. Proje araştırmaları için üniversiteler de seve seve yardımcı oluyorlar. Ama üniversiteyle yakından ilişkisi olan bir tanıdığınız olsa daha kolay olur işiniz.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.