Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik Müh. Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şuanki yaptığım netlerle 60-80k arasına girerim. Birincisi bu sıralama ile güzel bir ee için üni gelir mi? İkincisi de ben amcamın yanında çalışacağım mezun olunca. Amcam Elektrikçi. Bir mühendis olmadan projeye imza atma yetkisi yokmuş. Büyük fabrikalar ve maden ocakları için. Yani ben ee ile imza yetkisine sahip olur muyum yoksa ee küçük elektrik çipler falan o tarz işlere mi imza yetkisine sahip olunuyor? Yani Elektrik ile Elektrik-Elektronik farklı alanlardalar mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sorunuzun cevabını bilmiyorum. Kaç net yapıyorsunuz genelde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek dersler alman lazim yüksek gerilimler için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 75-80 TYT, 60+ AYT yapıyorum artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Northrop Grumman kullanıcısına yanıt

    Biraz açar mısınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Universiteye gore degisiyor, bazi uniler ek ders ile imza yetkisi verebiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçükpazarlı kullanıcısına yanıt

    hocam bu netler için 80k biraz kötümser değil mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • g




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD61D2951 -- 3 Temmuz 2021; 18:30:45 >
  • Küçükpazarlı kullanıcısına yanıt

    Güzel, teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Başarılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mxpayne kullanıcısına yanıt

    Geçen sene gibi yığılma olursa diye hocam. İhtimalleri de göz önünde bulunduruyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek gerilim imza yetkisi sahibi olmak için ya elektrik mühendisi olacaksın ya da elektrik elektronik mühendisi olup son sene elektrik branşını seçeceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik-Elektronik Mühendisleri 3 tür SMM belgesi (ya da genel adıyla imza yetkisi) alabilirler:

    • Asansör SMM belgesi

    Asansör hizmetlerinin yapılabilmesi için gereklidir. Bu belgeyi hiçbir önkoşul, ders şartı aranmadan tüm "Elektrik", "Elektrik-Elektronik", "Elektrik ve Elektronik", "Elektronik", "Elektronik ve Haberleşme" Mühendisleri alabilir.

    • Elektrik 1 kV Altı Tesisler için SMM Belgesi

    Bu belge ile 1000 V altındaki gerilimdeki projeler sözleşmeler imzalanabilir. Örnek: İç tesisat projeleri, topraklama ölçümleri, danışmanlık, müşavirlik hizmetleri. Bu belgeyi hiçbir önkoşul, ders şartı aranmadan tüm "Elektrik", "Elektrik-Elektronik", "Elektrik ve Elektronik", "Elektronik", "Elektronik ve Haberleşme" Mühendisleri alabilir.

    • Elektrik 1 kV Altı ve Üstü SMM Belgesi

    Bu belge ile Elektrik Mühendisliği hizmetlerine ait her türlü proje, sözleşme ve danışmanlık, müşavirlik hizmetleri yapılabilir. Bu belgeyi alabilmek için Elektrik-Elektronik Mühendisi unvanlı üyelerimizin transkriptlerinde;

    Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği kapsamındaki etkin değeri 1000V`un üstündeki kuvvetli akım tesisleri, elektrikle işleyen taşıtlara ilişkin besleme ve cer hatları, maden işletmelerindeki elektrik tesisleri; 1000V ve altındaki tesisler ile 4/11/1984 tarihli ve 18565 sayılı Resmî Gazete`de yayımlanan Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği kapsamında bulunan etkin değeri 1000V ve altındaki kuvvetli ve zayıf akımlı tesisler ile asansör tesislerini kapsayan SMM belgesidir. Elektrik Mühendisleri ile yüksek mühendislerine Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi düzenlenir.

    Elektrik mühendisleri ile yüksek mühendisleri dışındakilere (Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Elektronik-Haberleşme Mühendisleri) Elektrik 1kV altı tesisler SMM belgesi düzenlenir.

    Elektrik-elektronik mühendislerinin Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi talep etmeleri halinde; bu belgenin verilebilmesi için transkript istenir. Elektrik-elektronik mühendislerinin transkriptinde "elektrik makineleri", " iletim sistemleri", " dağıtım sistemleri", " güç sistemleri", " enerji sistemleri", " elektrik tesisleri", " koruma", "yüksek gerilim tekniği" veya bu derslerle aynı içerikte olup, farklı isimler altında olan derslerden en az üçünün bulunması durumunda veya bu dersleri sonradan tamamladıklarını üniversitelerden belgelemeleri durumunda elektrik-elektronik mühendislerine Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi düzenlenir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.