Arkadaşlar şuanki yaptığım netlerle 60-80k arasına girerim. Birincisi bu sıralama ile güzel bir ee için üni gelir mi? İkincisi de ben amcamın yanında çalışacağım mezun olunca. Amcam Elektrikçi. Bir mühendis olmadan projeye imza atma yetkisi yokmuş. Büyük fabrikalar ve maden ocakları için. Yani ben ee ile imza yetkisine sahip olur muyum yoksa ee küçük elektrik çipler falan o tarz işlere mi imza yetkisine sahip olunuyor? Yani Elektrik ile Elektrik-Elektronik farklı alanlardalar mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Elektrik-Elektronik Müh. Hk.

-
-
Sorunuzun cevabını bilmiyorum. Kaç net yapıyorsunuz genelde?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ek dersler alman lazim yüksek gerilimler için
75-80 TYT, 60+ AYT yapıyorum artık.
Biraz açar mısınız?
Universiteye gore degisiyor, bazi uniler ek ders ile imza yetkisi verebiliyor
hocam bu netler için 80k biraz kötümser değil mi
g
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD61D2951 -- 3 Temmuz 2021; 18:30:45 > -
Güzel, teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Başarılar.
Geçen sene gibi yığılma olursa diye hocam. İhtimalleri de göz önünde bulunduruyorum.
Yüksek gerilim imza yetkisi sahibi olmak için ya elektrik mühendisi olacaksın ya da elektrik elektronik mühendisi olup son sene elektrik branşını seçeceksin.
Elektrik-Elektronik Mühendisleri 3 tür SMM belgesi (ya da genel adıyla imza yetkisi) alabilirler:
- Asansör SMM belgesi
Asansör hizmetlerinin yapılabilmesi için gereklidir. Bu belgeyi hiçbir önkoşul, ders şartı aranmadan tüm "Elektrik", "Elektrik-Elektronik", "Elektrik ve Elektronik", "Elektronik", "Elektronik ve Haberleşme" Mühendisleri alabilir.
- Elektrik 1 kV Altı Tesisler için SMM Belgesi
Bu belge ile 1000 V altındaki gerilimdeki projeler sözleşmeler imzalanabilir. Örnek: İç tesisat projeleri, topraklama ölçümleri, danışmanlık, müşavirlik hizmetleri. Bu belgeyi hiçbir önkoşul, ders şartı aranmadan tüm "Elektrik", "Elektrik-Elektronik", "Elektrik ve Elektronik", "Elektronik", "Elektronik ve Haberleşme" Mühendisleri alabilir.
- Elektrik 1 kV Altı ve Üstü SMM Belgesi
Bu belge ile Elektrik Mühendisliği hizmetlerine ait her türlü proje, sözleşme ve danışmanlık, müşavirlik hizmetleri yapılabilir. Bu belgeyi alabilmek için Elektrik-Elektronik Mühendisi unvanlı üyelerimizin transkriptlerinde;
Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği kapsamındaki etkin değeri 1000V`un üstündeki kuvvetli akım tesisleri, elektrikle işleyen taşıtlara ilişkin besleme ve cer hatları, maden işletmelerindeki elektrik tesisleri; 1000V ve altındaki tesisler ile 4/11/1984 tarihli ve 18565 sayılı Resmî Gazete`de yayımlanan Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği kapsamında bulunan etkin değeri 1000V ve altındaki kuvvetli ve zayıf akımlı tesisler ile asansör tesislerini kapsayan SMM belgesidir. Elektrik Mühendisleri ile yüksek mühendislerine Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi düzenlenir.
Elektrik mühendisleri ile yüksek mühendisleri dışındakilere (Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Elektronik-Haberleşme Mühendisleri) Elektrik 1kV altı tesisler SMM belgesi düzenlenir.
Elektrik-elektronik mühendislerinin Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi talep etmeleri halinde; bu belgenin verilebilmesi için transkript istenir. Elektrik-elektronik mühendislerinin transkriptinde "elektrik makineleri", " iletim sistemleri", " dağıtım sistemleri", " güç sistemleri", " enerji sistemleri", " elektrik tesisleri", " koruma", "yüksek gerilim tekniği" veya bu derslerle aynı içerikte olup, farklı isimler altında olan derslerden en az üçünün bulunması durumunda veya bu dersleri sonradan tamamladıklarını üniversitelerden belgelemeleri durumunda elektrik-elektronik mühendislerine Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi düzenlenir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X