Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik mi Elektrikmi mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
3.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: arifbulent

quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

quote:

quote:

quote:

ben plc kursuna gidiyorum ilerde bu alanda çalışabilir mi elektrik müh.?

çalışır tabi, kontrol otomasyon zaten elektriğin içinden çıktı. YTÜ de falan hep kontrol dersleri vardı plc (omron, phoenix) falan filan bir sürü şey var. Yaparsın hepsini korkma.

kocaeli elektriği üslere aldım o zaman

Elektrik müh olursan herşeye dalacan korkmayacan, elektroniğede, haberleşmeyede, kontrolede, bilgisayarada acıma hepsini gör duy bil yap hiçbirşeyden eksik kalma. Ne bulursa yapıyor elektrikçiler

delphiye bile sardım plc bakalım ilerde neler getircek bize

plc iyidir para getirir sana

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben plc kursuna gidiyorum ilerde bu alanda çalışabilir mi elektrik müh.?

çalışır tabi, kontrol otomasyon zaten elektriğin içinden çıktı. YTÜ de falan hep kontrol dersleri vardı plc (omron, phoenix) falan filan bir sürü şey var. Yaparsın hepsini korkma.

kocaeli elektriği üslere aldım o zaman

Elektrik müh olursan herşeye dalacan korkmayacan, elektroniğede, haberleşmeyede, kontrolede, bilgisayarada acıma hepsini gör duy bil yap hiçbirşeyden eksik kalma. Ne bulursa yapıyor elektrikçiler

delphiye bile sardım plc bakalım ilerde neler getircek bize

plc iyidir para getirir sana

para değil de amaç olay zevkli yani

• Çok saolasın spyxxx.Benim ihtiyacım olan açıklamayı yaptın.Biraz şüphelerim vardı ama açıklamalarından sonra Elektrik seçmeye karar verdim.İnş hepimiz hakkında hayırlısı olur

Orijinalden alıntı: darkknightr

Çok saolasın spyxxx.Benim ihtiyacım olan açıklamayı yaptın.Biraz şüphelerim vardı ama açıklamalarından sonra Elektrik seçmeye karar verdim.İnş hepimiz hakkında hayırlısı olur

nereyi düşünüyosun üni. olarak?

quote:

Çok saolasın spyxxx.Benim ihtiyacım olan açıklamayı yaptın.Biraz şüphelerim vardı ama açıklamalarından sonra Elektrik seçmeye karar verdim.İnş hepimiz hakkında hayırlısı olur

Ytü tutabilir aslında 23binlerdeyim ama evde bir tek ben değilim ablamda bu sene üniversiteye gitcek.İstanbul mağlum pahalı bu yüzden kocaeli yazmayı düşünüyorum.

quote:

quote:

Ytü tutabilir aslında 23binlerdeyim ama evde bir tek ben değilim ablamda bu sene üniversiteye gitcek.İstanbul mağlum pahalı bu yüzden kocaeli yazmayı düşünüyorum.

bende kocaeli şimdi yurt imkanlarına bakıyorum bende

• quote:

quote:

quote:

quote:

Abi neden sığ düşünüyorsunuz. EEM var EM ye gitmenin mantığı yokmuş. E kaldırsınlar o zaman EM leri? Neden İTÜ gibi bir üniversite yanına elektronik eklemiyor elektrik mühendisliğinin? O kadar akademisyen toplanmış biz zaten onlardan fazla şey biliyoruz, eem var em lere gitmenin mantığı yok.
    Şimdi güzel kardeşim EM ile puandaş bir EEM varsa EM>EEM, EM ancak kaybeder ki EEM ODTÜ EEM gibi bir yer olursa. Onun dışında "İÜ EEM var YTÜ EM var hangisine gitmek mantıklı?" dersen sorunu sallamazlar bile. Puandaşlarında EM üstündür. Adamlar 4 yıl eli armut toplamıyor birşeyler öğreniyorlar. Ki elektrik mühendisliğini imza yetkisi olarak da görmeyin. Ha imza yetkisini aldı EM en iyisi. Bakın ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ = ELEKTRİK GÜÇ MÜHENDİSLİĞİDİR. Bu böyle geçer fakat Türkiye daha kısa şekilde koymuş adını. Güç sistemleri üzerine uğraşırsınız. Köklü üniversiteler yıllarını harcamış yüksek gerilim labı kurayım yok efendim büyük güçlü şirketlerle anlaşayım diye siz eem gideceksiniz, sorun bakayım normal bir eem nin mi yoksa em nin mi güç şirketleriyle daha fazla bağlantısı var, sorun bakayım hangisinin labları daha iyi hangisinin nasıl desem senelerin getirdiği birşey varya o şeysi iyi diye. Elektrik mühendislerini boş beleş yaptınız ha.

osmangazi eem yazcaktım kocaeli elektriğe döndüm kafa yine karıştı:(

KOÜ elektrik bin basar onu yaz pişman olma

ben şu an bi elektrik kursuna gidiyorum zevkli yıllardır ilgimde var hayalimde ytü elektrikti tek tercih yapcaktım ama sınavda bir kaza oldu kocaeli zordur 7 yılda biter dediler hayatın kararır saçın beyazlaşır dediler dedilerde dediler:((

her yerde aynı soru ben KOU elektrih müüh.de okuorm korkma kardeşim bölüme biraz ilgi gösterirsen geçersin hocalarımız yardımcı oluyorlar bize ve gerçekten kaliteli öğretmenler. arkadaş EM yi güzel açıklamış o yüzden birşey demiyorum 4 senede bitirenide var bunun. sen yatan adama sorarsan tabi 7 yılda zor bitiriyo der mesela git ders çalışmayan fizikçiye sor oda sana 7 senede bitiyo der gözün korkmasın EM candır ama yine senn tercihin seviyorsan gel bölümü

• Ya millet ben ne istediğimi bilmiyorum itü elektrik geliyo bana şu an ama aynı şekilde eem varken kafamı karıştırıyor 1 sene beklemeli miyim itü yazıyım mı karasızım
    Hülya Avşar Kaldı mü ?
    Gülben Ergen Aldi mü?
    Keremcem Yırtılır...
  • elektrik elektronikte 2.sınıf sonunda dal seçiyoruz..ve 2.sınıfa gelene kadar yine hangisi ne iş yapar dersleri nasıldır falan bunları görmüş oluyoruz..daha üni.ye gelmeden bu tercihi yapmak yerine bence 2.sınıf sonunda yapmak daha mantıklı..3 ve 4 te de zaten uzmanlaşmak istediğin dala göre dersler alıyorsun..elektrik seçersen dersler ona göre imza yetkisi olayı sıkıntı olmuyor zaten,elektrik müh. okuyandan farkın kalmıyor bu konuda..

tabi burada önemli bir nokta var..üni.den üni.ye değişir bu..mesela bölümde elektrikle ilgili o dersleri verecek hoca yoktur,lab ı yoktur bu gibi yetersizlikler yüzünden istediğin alanı seçemeyebilirsin..buna dikkat etmek gerek bu şartları sağlayan üni.lerden eem tercih etmek daha mantıklı bence..
  • Beyler bende bu ikilemde kaldım hangisini istediğimi bilmiyorum hatta bir yandan makina yı da düşünüyorum.Puanım şu anda ytü makine ytü elektrik marmara eem ve yeditepe eem gibi yerlere yetiyor.Makine üstüne açılmış bir konu olmadığı için eem ve em üzerine cevap istiyorum .Öncelikle biri şu imza işini açıklayabilir mi lütfen.Ve ben em ve eem den hangisinin bana daha uygun olduğunu nasıl anlayabilirim. Ve bu üç meslekten hangisinden kendimi geliştirdiğim zaman mezun olduğumda çabuk ve fena değil maaşlı iş bulabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.