Şimdi Ara

Electrolux Çamaşır Makinası -Buhar Teknolojili (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • denizata06 D kullanıcısına yanıt
    Yıkamadaki olan su seviyesi tamburun altında kalıyor o yüzden köpük göremiyorsunuz. Biraz su eklediğiniz zaman köpürdüğünü görebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizata06

    Hak verirsiniz ki ecoya pek elimiz gitmiyor. Mühendisler ellerini korkak alıştırmamış ecoya bastığınız zaman birçok programın süresini ikiye katlıyor. Ankaranın şebeke suyundan kaynaklı da olabilir belki ancak çoğu programda sıcaklık çok yüksek olmadıkça deterjan çok köpürmüyor. Sizin makinenizde de aynı durum söz konusu mudur acaba? Örneğin neredeyse tam dolu tambur renklileri mix 40 derece 1000 devirde yıkıyoruz. Genellikle süre 50-55 dk sürüyor. Arada 1 saati 2-3 dakika geçtiği de oluyor. Renkli omo sıvıdan 100-150 ml arası koyuyoruz ama gelin görün ki en ufak bir köpük oluşmuyor. Ancak ara sıkmada dehşet köpük çıkarabiliyor bazen. Bende tam bu yüzden yıkama performansı yetiyor mu diye düşünüyorum. Bu gibi bir durumda sanki su jetli makineler bir tık öne geçiyor gözümde. Ancak mevzuyu zaten siz biliyorsunuz. İşte tam da bu yüzden sizin yıkama performansını değerlendirmenizi ve gözlemlerinizi öğrenmek isterim. İyi akşamlar.

    Hocam eco ya çok takılmayın üretilecilerin tasarrufta rekor kırma amacına yönelik bir fonksiyon olarak görüyorum. Hatırlarsanız eski serilerde a sınıfı yapıcaz diye ellerine yüzlerine bulaştırdılar nerdeyse susuz yıkayan makineler ürettiler şikayetler çok vardı bu yüzden. Daha sonra a sınıfından da tasarruflu makineler çıkarmak için yarışa girdiler ama bunu yaparken seçeneksiz direkt pamuklu programını etikette yazan değerlere göre yapsalardı bu sefer piyasada çamaşır yıkayan makine kalmayacaktı çünkü denerseniz görürsünüz o kadar az su alıyor ki 9kg çamaşırı koysanız ortalarda kalan çamaşırlar kuru bile çıkabilir. O yüzden de ek seçenek olarak sundular. Yani tasarruflu olmayan normal pamuklu program ve etiket verisindeki verilere yakın tüketimlerle yıkayan ultra tasarruflu pamuklu program. Olarak iki seçenek var. Ama hangisi çamaşır yıkamaya uygun derseniz anlattığım gibi eco olan kesinlikle uygun değil normal pamukluyu kullanmak gerek. Diğer markalarda da durumun pek farklı olduğunu düşünmüyorum.

    Köpürme deterjandan deterjana değişiyor. Mesela bu zamana kadar hep ariel kullanıyorduk beyazlara baya köpürüyordu, en son alırken arielin fiyatı acayip uçmuştu ben de 7 ya da 9kg tam hatırlamıyorum tursili 19 liraya görünce aldım. Aynı miktarda kullanmamıza rağmen tursilde köpüğün yok denecek kadar az olduğunu gözlemledim. Aynı şekilde sıvı deterjanda perwoll baya bir köpürürken bingo nerdeyse hiç köpürmüyor. Suyun da etkisi var tabi kireçli su köpüğü azaltır ama bizim sular kireçsiz olduğu için bu gözlemlerimin direkt deterjandan kaynaklandığını söyleyebilirim. Hatta bingo o kadar hiç köpürmüyor ki acaba makineye mi bir şey oldu deterjan boşa mı gidiyor diye düşünüyorum fakat kokusu da o kadar güzel ve yoğun ki yıkanmış çamaşırlar mis gibi kokuyor o yüzden de takmıyorum pek.

    Mix programında fazla çamaşır varken 50-55 dk yıkaması pek normal değil çünkü normal program süresi 1saat 3 dk. Bunu uzattığını hatta sıkma düzenini bile değiştirdiğini çok gördüm. Mesela dikkat ettiyseniz mix programda normal çamaşır miktarında ara sıkmaları tek seferde yapıyor yani parçalı yapmıyor ama fazla çamaşır olduğunda sıkma düzeni pamuklu programındaki gibi parçalıya çeviriyor. Ama bunu sadece mix programında farkettim diğerlerinde belirlenen evreler neyse o şekilde devam ediyor program. Sadece sürelerde değişimler olabiliyor. Sonuç olarak tam dolu çalıştığında sadece pamuklu programı en iyi sonucu verebiliyor ama yine de yıkamada aldığı su tam dolulukta çamaşırı yıkamak için yetersiz. Çünkü kazanda tokaçlama etkisi oluşacak bir boşluk olmuyor temizlenme için de ya tokaçlama ya da çitileme etkisi gerekli. Boşluk kalmadığından dolayı çitileme etkisi gerekiyor ama bunun için de suyun camın en az yarısına kadar olması gerek ki su bütün çamaşırlara ulaşabilsin ve sürtünmeyle çitileme etkisi gerçekleşsin. Bu dediğim şekilde de eski makineler yıkıyor yenilerde tam dolu kapasite ile üst düzey yıkama verimi elde etmek az su aldıkları sürece mümkün değil gibi görünüyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.